назад

Руски експерт: Су-57 изпреварва F-22 и F-35 по въоръжение, роботизация и РЕБ

16:52 | 25 октомври 2021 | Редактор: Лилия Чалева 82 16233

Коментари 82

Вижте цивилни да не дава господ да става война, че тогава няма да ви е до коментари това е такова това е онакова. Има принципи на сдържане, на симетричност и асиметричност при въоръжението и т.н. И в двата генерални щаба работят професионални военни. Те мнодо добре знаят възможностите на противника. Война почва когато едната страна си помисли, че може да победи другата. Радвайте се, че няма война, а ПАРИТЕТ. Малък пример. Броя на самолетите корелира с възможностите на ПВО и ПРО. Тези сравнения с броя са смешни. Молете се тези оръжия никога да не се използват мащабно!

Производството на самолети е голям бизнес.Меренето на пишки е само фасон за продажба и голяма печалба .Независимо кои са с по-добрите самолети нито САЩ нито Русия ще се бият един срещу друг.Самолетите са за нападение и отбрана от/срещу Държави без ядрено оръжие .

В реални условия за кавбоите престъпници не е от значение защото във филмите техните самолети винаги ще побеждават.По нареждане на Пентагона веднага ще направят филм в който Американският изтребител "сваля" цяла екадрила Руски или Китайски самолети. Американците не вярват на истината защото не я знаят а вярват на техните филми..В плевнята събират мотоциклети и казват( документален филм) "Тези са най- добрите в света даже и от японските"

Е нали трябва да си оправдаем разходите, след като Йндия отказа да финансира разработката.

Те от две щайги събориха едната. А т.нар. Су 75 Шахмат е още само макет, но руснаците бият тъпана , че нероден Петко щял да е по-добър от западните. Само дето май изобщо няма да го произведат. Най-много да го харижат на китайците, че после жълтите да ги бият с техните камъни.

А полетял ли е новият вариант на СУ57? Защото последният полетял излезе от завода и падна в гората,слава Богу льотчика е успял да катапултира.И станал невидим,в гората никой не е успял да го види...

на бойното поле оръжието което имаш в ръцете си е винаги по-добро от оръжието което евентуално някой ден ще имаш. Като постъпят 200-300 Су-57 на въоръжение в руските ВВС тогава ще си говорим за сравнения с F22 и F35, за сега такива са безпредметни.

Ако сравним ТТ характерисгики, въоръжение, средства РЕБ, авионика и маневреност на Ф- 22 "Трастор" и Ф-35 "Японски водолаз " с тези на ... не на Су- 57, а на Су - 35, няма нито един параметър по който щатските тенекета да го превъзхождат, а той е поколение 4++ Те затова спряха Ф 22 от производство на нулевата серия .

Характеристики не побеждават, побеждава реално съществуващата техника.

Гръбнака на руските ВВС днес са Миг29 31 и Су27, те ще посрещнат евентуалния враг, не разни хартишки с характеристики и пожелания за светло бъдеще. Хубаво хвалиш Су35 ... а на въоръжение са 98 бройки още 30 поръчани. Някак на фона на вече произведени над 700 бройки F35, не звучат никак стряскащо. 186 F22 са на въоръжение в момента в американските ВВС, кажи ми когато Су57 се произведе в такава "нулева серия".

Русия винаги побеждава

Бородино или Цушима

На Бородино Наполеон приключи войната

Ама все с мощна чужда помощ !Сама ,само наполеон е победила!

Само Наполеон, Турците, Китай, Япония.

с минимална (под 10%) чужда помощ във втората световна.

Русия става все по-силна

Мизерията е страшна сила...

Ми купете си газ и ще спрете да мизерствате.

Сергей Симонов, „Каспаров.ру“• Сергей Симонов, „Каспаров.ру“ Ако утре засвири тръбата Представете си как няколко слепи, тромави Су-57 се вдигат срещу стотици самолети пето поколение. Които ще получат цялата необходима информация от спътници още при излитането на противника, ще ги засекат на 200 километра, оставайки невидими и ще ги следят (по 60 въздушни цели от един „Раптор”), след което ще ги гръмнат с десетки ултрамодерни ракети. Оръжие и техника на вероятния противник Су-57 е твърде далеч от параметрите на пето поколение „Чудото“ Су-57 „Тъй като производителите намалиха с 20 % цената на Су-57, за същите пари ще можем да купим пет пъти повече самолети“, израдва се някакъв дилетант от правителствено равнище. За първи път видях Су-57 (тогава еще Т-50) на Международната изложба на космическа и авиационна техника през 2011 г. Загърнат, зачохлен под колесника. Строго секретен. С трепет го изкараха на полосата за пробен полет. Ех, най-сетне! Ето го, дългоочакваният изтребител пето поколение. На фона на високоманеврения съветски ветеран Су-27, „свръхмодерният” Т-50 приличаше на хипопотам с дизелово гориво. Запуск, вой на двигатели, сбъднатата мечта описа тромава „палачинка” над летището и след три минути се приземи. Не видях скорост, не видях маневреност. Преди него старичък F-15 („Ийгъл”) се изстреля към висините като ракета, бързо се изгуби на километри от очите ни, като премина звуковата бариера на минимална височина. На другия ден при запуска на Су-57 нещо в двигателя заклини. Дотук добре. Изводи: 1. Су-57 не е самолет от пето поколение. Първото, което отличава модерния самолет от представителите на четвърто поколение, е високата степен на „невидимост“. Тоест, технологията „Стелт“. Чиято най-важна характеристика е ефективната разсейваща площ (ЕРП). ЕРП на летателния апарат участва в уравнението за далечината на радиолокационно засичане и определя разстоянието, на което самолетът може да бъде открит от РЛС на противника. ЕРП зависи от формата на планера (ъглово съотношение, обтекаемост на отразяващите повръхности и качество на материалите, които ги изграждат).

И като се събуди какво става?? Шепсела в гъза и викаш бай бидоне ръгай бро

Нивото на русофилите... тъпи и ограничени примати

Ако щепсъла му е заврян там, на джендъра ще му е приятно

кво е тва каспаров.ру ве тролякопитеко? нещо от сорта тъпунгер.бг явно. булгаристанския тролякопитек е много тъпо и смешно животно, особенно когато запгчне да троли със смешнитк си "факти" от тъпунгер.бг.. ббаахаха

каспаров е оня, дето феновете му бяха пуснали хуй с перка на една пресконференция. не-лош шахматист, който затъна в далавери и моше нничества, и почна да го играе 'аз съм дисидент' за да не го арестуват.

Стотици...не са ли хиляди ? Аз доколкото знам Ф22 има 176 произведени , от които летят 50 -тина и е спрян от производство на нулевата серия. За Ф35 трябва да проверя.

2...ЕРП на Су-57 е тайна, крита зад седем врати със седем катинара. Защо ли? Защото при Су-57 няма и помен от „Стелт”-технология. ЕРП на американския F-22 („Раптор”) е величина, изписвана като 0,0001 кв. м. Докато при Су-57 същият параметър представлява 0,5 кв.м! Забелязвате ли разликата? По този показател руската летяща табуретка отстъпва дори на китайския J-20. Индийците, които се правиха на гламави цели 9 години, купуваха руски самолети и даваха заявки за новото чудо на руското самолетостроене, след като видяха Су-57, категорично заявиха, че не отговаря на критериите за пето поколение и пратиха руските оръжейни търговци на майната им. Като му гледам силуета, имам чувството, че е дялан с брадва. Защото го конструираха на коляно, без сериозни изследвания и изпитания. Към предишнитне модели на Су добавиха няколко нови детайла, колкото да заприлича поне малко на F-22. И това беше. F-22 „Раптор” Без сериозни изпитания за прототипите. Дилетантство и профанация. „Стелт” е изключително скъпа технология. Само разработката на „Раптор” струва 65 милиарда долара! При използване на наличния научен и технически потенциал, свръхмодерни технологии и огромния опит в тази област. В проекта Су-57 вложиха около 4 млрд. долара. От тях откраднаха половината. Работата над изтребителя започна върху чист бял лист. При фалирали авиационни конструкторски бюра и 50 % разрушена научна база. Погледнете стърчащите, непокрити двигатели с огромни кръгли сопла. Каква маскировка и невидимост а ла „Стелт”? С грамадната си топлинна следа самолетът ще бъде открит по инфрачервеното излъчване от далеч по-стари противници. Подобна цел с лекота ще може да засече и да ликвидира даже F-16. Сравнени със новата руска надежда, F-22 и F-35 изглеждат като космически кораби от филма „Звездни войни”. 2. Скорост и маневреност

САЩ си признаха че Ф35 е провал - скъп, постоянни греши проблеми. само в България подлогите се хвалят колко е хубав Ф35. а това за битка между Израел и Русия в Сирия са глупости. Русия няма нужда се бие с Израел. конкурента на Русия в Сирия са Иран и Турция. с Турция не може да си позволи да се кара. с Иран също не може да се скара, но пък евреите вършат добра работа и не позволяват на Иран да се вихри много в Сирия. да сте чули някой да е нападнал или отстрелял руска база. но пък сирийски ракети от преди няколко поколения свалиха ракети на Израел, даже май и един самолет свалиха. така че Русия си има добро оръжие което да пази интересите й. САЩ обаче има нападателно оръжие с което напада бананови държави като нас. Русия и Китай си имат оръжие с което да се защитават от демократизацията на САЩ.

Ама за Сирия като стана дума, нещо кой всъщност си остана господаря там. Пък Израел свалял самолети, пък Ф35, пък приказки под шипковия храст.

Ееех мечтата на руския человек е безгранична.

Тази година един, догодина по-малко.

Ние ще бием всички с чертежите на изтребителите които платихме. На хартия ще ви размажеме.

Су 57 изпреварва единствено на баба им фърчилото!Доказаха го в Сирия с пълно осиране,су57 срещу израелските "за нищо неставащи тухли " Ф35!Ама мойта лада е най-добрата лада в Света.........,ма си е лада,па и рускио народ налита на кадилаци,мерцове и беенвета!Факт!

Пропагандата Ми е по-голяма от пропагандата Ти....

Всеки си хвали стопката...като на битака...

Но защо никой не си хвали ладата ?!

С 20 год. закъснение може и да направят поне 1 самолет 5 поколение както трябва, иначе пропагандата е на ниво. Дори Китай с доста индустриален шпионаж вече са пред тях. Що се отнася до ф35, да не е самолет за "dog fight" но американците са го планирали като такъв, до 15-20 год масово всичко ще е дронове.

Хората си имат пристрастия, но погледнете цитат: "конкуренция на американския изтребител F-35A Lightning II и шведския JAS-39 Gripen" Някъде да чухте за Ф-16? Въпреки че в някой отношения, като за близък бой, трябва да е по-.добър от Ф-35. Да не говорим, че Грипените щяха да ни излязат някой друг милиард лева по-евтино.

Ма са със специфична авионика и особенно обучение!От което евтиното може да ти излезне през носа!Без наземно оборудване ,без въоръжение и още ред други неща,дето ,ама хич не са за пренебрегванеПитай чехите!

някой пише за кенеФ-35... нека да чете: "Гъсти облаци пред бъдещето на Ф-35, след като и шефът на Комисията по въоръжените сили към Конгреса Адам Смит го обяви за бездънна яма за вливане на пари без полза, която трябва да бъде затворена." --- UK reportedly to cut F-35B order by 65 percent" --- "The Outgoing Secretary of Defense Thinks the F-35 Is a Piece of..." (shit) --- a forbes обобщава с една дума Ф-35 - "провал" мъка, мъка, турците да почерпят че ги "изхвърлиха" от програмата за най-голямото недоразумение в историята на военната авиация - кенеФ-35

САЩ имат два самолета пето поколение и F117 . Имат също и много спрени проекти защото са с толкова напреднали технологии,че наистина нямат аналог в света. А Русия не може и нищога вече няма да може да бъде на същото ниво на САЩ както СССР беше.Поне на книга

ВАЙЙЙЙ ВАЙЙЙ АЛЛЛЛАААХХ ААНННННННАААА... АААНННННЕЕ....... вТЕ ИЗЧАДИЯ ИЗТРЕЩЯХА, ПОЛУДЯХА, ПОБЕСНЯХА....... ВОЙ, РЕВ, НЕИСТОВИ ПИСЪЦИ, СКУБЕНЕ НА КОСИ, РАЗКЪСВАНЕ НА ДРЕХИ,ПОСИПВАНЕ НА ГЛАВИТЕ С ПЕПЕЛ.... ТРЪШКАНЕ, МЯТАНЕ, ВЪРТЕНЕ, СУЧЕНЕ, ШОК И АМОК... БЯС КАПЕ ПЯНА ОТ УСТАТА... РЕД СЪЛЗИ... РЕД СОПОЛИ... ЛУПАНЕ НА МАНЕРКИ У ПОДА.... ДРАСКАНЕ С НОКТИ ПО АСФАЛТА... ГРИЗАНЕ НА БОРДЮРИ....

Ей, не се бях смял така скоро...

Всичко хубаво , но не каза колко бройки са произведени и колко от тях реално са постъпи на мисия.

И двата отговора са ясни...числото е от 0 до 1

Двигателите му са същите като тези на 4-то поколение. Твътде слабо място при евентуална атака.

Щеше да е фамозно да каже нещо, различно

И беше готов преди 5 години. Ама защо така индийците се отказаха от участие в проекта, а непобедимата руска армия още не може да го приеме на въръжение? Изглежда не са дорасли за таква напреднала техника. Тъжната смешка е, че през 2024 година ще си пишем същите доводи, а СУ-57 няма да мръднал и педя.

Руснаците - хубави, лоши , останаха единствени относително независими от славянските народи. Всички други легнаха под американския ботуш. Руснаците не скланят глава. Това си е . Хвала!!!

Твърде инфантилно изкязвне. Не съм чул да има наплив на легнали под ботуши да имигрират при Путин.

Руссссскийййй от 1917г русия е собственост на ротшилдови ,като платиха метежа ,който не знам що некои нариат "велика октомврийска....".От тогава съветска русия е машата на ротшилдови срещу човечеството в тяхната борба за световно господство.Дали "комунистич.идеа " можеше да се настани некъде другаде след като нейна основна черта е КРАЖБАТА ,точно както евреина марксов я е лансирал.Не, защото в русия от нейното създаване преди 300 или колко там години НЯМА НАРОД А ЕДНО ЗОМБИРАНО СТАДО ОТ ДВУНОГИ СЪЩЕСТВА.Превърнати в такива от управляващите чрез геноцид.Само там еврейския номер е можел да мине.А да се твърди че австрийския идиот,един клошар един несретник може да направи всв...хаха какво нещо е пропагандата...Едино непълнценно същество ,КАК СТАВА КАНЦЛЕР НА ЕДНА ВЕЛИКА НАЦИЯ?А ?И това се набива в главите на хората под път и над път вече толкова години.Финансирането на този клошар ЗА ИДВАНЕ НА ВЛАСТ Е ПАК ОТ РОТШИЛДОВИТЕ.Или и тва не се знае.Или че след 1933г в берлин е имало евреи които са си жевеели мноооого добре...И това се знае... Разбрали бе русссскиййй какво е русия.А съветски съюз НИКОГА НЕ Е ЕСЪЩЕСТВУВАЛ.Тва понятие е плод на един болен мозък на един наследствен сифилистик,евреина улянов.Съветска русия плюс ОКУПИРАНИТЕ ОТ НЕЯ ДРУГИ ДЪРЖАВИ, сифилитика идиот чиято мумия и днес е в центъра на столицата,нарича "съветски съюз".Хаха що за същества сте това вие русссские-ГРОБНИЦА В ЦЕНТЪРА НА СТОЛИЦАТА ВИ.Това е символа на русия.Сигурация защото САМАТА РУСИЯ Е ЕДНО ГРОБИЩЕ НА СМАЗАНИ ЧРЕЗ ТЕРОР СЪЩЕСТВА.

А дали 1929 ГОДИНА е ПРИРОДНО ЯВЛЕНИЕ?За "неразбиращите" СЛУЧИЛОТО СЕ ПРЕЗ 1929Г ДАЛИ Е НЕЩО АУТЕНТИК-природно явление-ИЛИ "НЕКОЙ" СЕ Е ПОГРИЖИЛ ТО ДА СЕ СЛУЧИ...хаха Да се видиоти един народ като немския до такава степен...ЧЕ ЕДИН ОТКРОВЕН ИДИОТ ДА СТАНЕ ПРИЕМЛИВ,ДОПУСТИМ,ВЪЗМОЖЕН ЗА КАНЦЛЕР....Требва да си голем експерт.А дали сега същия сценарий не е в ход? ГЕНЕРИРАНЕ НА ХАОС,ТОВА Е СЛУЧИЛОТО СЕ ПРЕДИ 92Г,А МАЙ И СЕГА СЕ СЛУЧВА СЪЩОТО...

Ъъъ Бенковски и от съратниците на Левски ,а той е казал"Кой ни освободи,той ще ни пороби,за това братя сами трябва да воюваме за Свободата си!"Та си смени позивната ,да не е Бенковски !Тия хора на са били наколенки на руснаците!И Освобождевието ни струва към 33 милиарда швейцарски франка към тогавашен курс!Безплатен обяд няма!

вече 30-35 години сме освободени от евро-атлантици и вече си личи.. явно има разлика и кой го прави. дали са хора със сходен език култура и поведение, със сходни проблеми след падането на каманизма, наблизо до нас.. или педе.. ъъъ... дъговидни, на които им е изгодно тука да стане една малка войничка...

Силата на американските оръжия е в голямата реклама която ги съпровожда. Иначе те са прекено скъпи и оказва се наполовина ефикасни. Руснаците (с близо 15 пъти по-малък военен бюдже от този на САЩ) с асиметрични действия и нови идеи държат в шах не само тях а и цялото "велико НАТО.

показаха преди 3-4г. новата Лада. .била такава онакава по-добра от западните .. и тоя макет е същата работа

Добро е самолетчето, малко новият двигател се бави, но генерално по маневреност е конкурентно доста и то според западни експерти. Сравнението с ф35 е неуместно. Частично сравнение с ф22 е възможно. Логиката на американците за въздушен бой е коренно различна от руската. За тях ф35 е крайна точка на въздушна стратегия, като се разчита на атака от далеч, интелигентни системи, високо ниво на радарна защите (от там и невисоките му летателни характеристики към маневреност). Руснаците нямат нито бюджета нито производствените мощности на американците, тяхната логика е да инвестират в прехващач с високи нива на маневреност и пво. Реално ако погледнем двете стратегии е очевидно, че американската е създадена с цел атака, а руската с цел отбрана. Нищо не може да спре американският военен комплекс, нито пандемия, нито разпад на САЩ. Няма да имат пътища и здравеопазване, но винаги ще има "невидима заплаха", която да позволи на корпорациите да усвояват. Руснака няма пари, и за това военната промишленост е под контрол на държавата, твърде критично звено е та да се позволят мушенгии:) А руският експерт да ходи да си сипе втора водка. Едно ПВО имат руснаците и тва е. На този етап им стига, за вбъдеще не е ясно.

Що за глупости? Стелт за отбрана? Това само куха лейка може да измисли. Стелтовете, като концепция, винаги са били за промъкване над врага и нанасяне на удари. Стелт за отбрана е оксиморон...

_stankow

Намалената радарна сигнатура помага във всеки вид бой - както нападателен, така и отбранителен. Наземните РЛС винаги ще видят самолета, колкото и да е "стелт". Но радарът на противниковият самолет ще го види малко по-късно, от малко по-малко разстояние, което ще бъде решаващо. Защото на борда мястото за антена е кът, мощността за захранване - също. Още с по-малка антена и с още по-малка мощност, с по-малък обхват на "виждане", т. е на захват, е радиолокационната глава на ракетата въздух-въздух (РЛГСН). Увеличават се шансовете на самолета с намалена ЕОП да ѝ избяга, даже ако е пусната. Та помага "стелтът". Подарява километри, подарява секунди, дава шансове. И при пехотата е така - от 150 г. не ходят с високи шапки и червени мундири, въпреки че "хаки"-то не ги прави "невидими". Но помага, никой не се е отказал.

Самолетче, ела в Русия, ще ти покажа Су-57, ще ти налея водка, ще пием за руските оръжия. И въпреки че днес не е 3 март и не сме на Шипка, тогава руското оръжие се показа и даде свобода на България. Запомни, руските оръжия са за защита и освобождение и, да, имаме не само противовъздушна отбрана, но и много други неща, които няма да се харесат на тези, които обичат войната.

То и капитализма беше загниващ но фалира СССР и се згромоляса.

Преди да закрие британската империя и райха или след това?

_stankow

Малко след това, при разпада на колониалната система през 60-те години. И това хич не беше от успехите на капитализма ... Затова не обичат да го споменават даже.

Кво ни пука бе,рашките направиха тоя самолет заради нашите ефки от дъфките турбо дето плашиме целия свят

Ми хубуу. Щом казваш че е така ,значи е така. Нищо че това Су 57 ще полети 2023. Само за справка на Лилиту и на Гогов. Американските Ввс имат около 300 (триста) F35 . Всяка година купуват по още 48 броя. В света, на други държави има доставени около 700 (седемстотин) броя. Вярвам че като я е написала тази статия на Лили и на Гогов им е станало по топло, хубаво и леко на душата. Всичко за Матушката! Отделно дето са взели и някоя рубла

те половината не летят бре! чети!

По важно е, че е забранено снимането, когато кацат.

Падам си малко русофил....наще и техните интереси по често съвпадат от колкото се разминават. Но да се говори че руската авиционна техника надминава американската или западната като цяло, е смешно твърдение. Руснаците имат силни и водещи сфери като ПВО системи, но авиацията не е една от тези сфери. Аз лично съм доволен че България поръча новият блок на Ф16 и единственото което не ми харесва в цялата работа е че са поръчани само 8. С 8 е като с 0! Трябваше директно 50 парчета, пак парите можеше чрез заеми и кредите, които американците с удоволствие щяха да предоставят на разумни условия за да си поддържат военно промишленият комплекс. На тези които викат че били заплатени милиарди за чертежи, мога да кажа едно: В сферата на недвижимостите се прави точно така. Казва му се "на зелено" и съм убеден че много от мрънкащите точно така са си купили квартирките от които пишат глупости! Можеше нашите да се договорят 50 сега 50 след доставка - никой себеуважаващ се производител няма да тръгне да прави нещо без да си му предплатил поне част от сумата - но това е общо взето дребен детайл. Доставката ни е гарантирана..освен ако и ние не тръгнеме да си отстояваме национални интереси и независими позиции които биха изнервили нашите американски братя до толкова че да не ни доставят самолетите. Но като си знаем народа и характера му, няма опасност от това!

Тази статия защо не е в раздел "Хумор , сатира и забава'?

някой западен експерт,а не този руски шапкар.Мечтата на рашките да имат нещо по, е обсебила болните им мозъци.При тях всичко е анимация,

_stankow

Беше анимация, когато ги показваха за пръв път. Сега вече ги има и на видео. Авангард, Кинжал, Циркон, Калибър, Пересвет, C-500. A има неща, дето и на анимация няма да ги видите, но ги има - Буревестник, Посейдон, Нудол, Лиана. Ако бяха само анимация - янките щяха ли да подрипват толкова ?

Алексей Леонков - Военный эксперт, редактор журнала «Арсенал отечества» Редактор на Лента.ру Това са големите експерти.

кончил высшее авиационно-техническое училище в Харькове a каспаров.ру е .. всъщност, шахматист.

И е с новия чип елбрус дето рънва дум 1 на 4 фпс!

_stankow

Даааа, ако пилотът на Ф-35 им излезе на Doom - спукана им е работата на руските летци. Нямат го този "нальот" на дум -a ! :D :D

за бекдора на всички интели от цели 3 генерации чел ли си? уеб базиран... а и самолетът не трябва да рънва виндовс и няма да показва порнхъб. оптимизирания код писан от луди гении на асемблер е в пъти по-бърз (хиляди примерно пъти) от нещо, правено с комерсиалния компилатор на майкрософт, или с гну цици.

Да сравняваш Ф35 с това чудо, дето още си няма и двигател е смешно. Смешници...

руски експерт.... ти да видиш.....

Голям смях!!!

Exxx извадихте стари кадри, качихте ги на власт и същата песен ... пушки, пушки, пушки, после беля и после банкрут! Явно ви кефи

Циганката умря...

Лиле... графата вицове я изместиха от тука. :))

Към новината