Коментари - Учени: Слънчевата система е уникална | IT.dir.bg
назад

Учени: Слънчевата система е уникална

Многобройните екзопланети, открити от астрономите, имат едно съществено различие от планетите в Слънчевата система, установиха учени.

Обратно в новината

Коментари - Учени: Слънчевата система е уникална | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Теорията, че Слънчевата с/ма е създадена изкуствено такава, за да се създадат условия за осъществяване на проекта "човечество". Toва е удар за онези, които се опитват да възкресяват теорията на Ч. Дарвин в днешно време.

Вселената се върти около Слънцето,Слънцето обикаля Земята;ние сме единствени,защото сме центъра на Вселената!Разбираш ли?

ujabg

Хайде бе!

Доколкото съм запознат почти всички екзопланети с размери сходни с тези на земята са открити покрай звезди по-малки от Слънцето (клас К,М - червени джуджета). Самата техника на откриването им (transition) предполага такива резултати. Т.е. направените изводи може би са валидни за този клас звезди, но не за всички (Слънцето е клас G). Малко вероятно е ние да сме някакво изключение.

Това е една хипотеза, която в момента е далеч е от доказване. Използваните до сега методи за наблюдение на екзопланети са доста ограничени. Гравитационният улавя само планети гиганти, оптичният има ограничение в разстоянието до звездата и не може да засича планети орбитиращи в равнина перпендикулярна на равнината на наблюдение. Следователно, извадката по която се прави тази хипотеза е спорно дали е представителна.

Навремето четох една фантастика. Идеята беше, че света на хората бе всъщност една клетка в организма на някакво животно в друг свят. Та и ние може да сме така. Някоя ракова клетчица в организма на някоя извънземна мишка ;)

TtTtTt

След като коментираме какви са планетите в другите системи, да разбирам ли, че вече знаем точно колко и кои са планетите в нашата система?

Въобще не е уникална.Бог ми каза,че в нашата галактика е създал няколко такива системи.И,ако хората от земята продължаваме с тези гей-паради,педерастия и други еврогейски и краварски сюжети,ще има нов Содом и Гомор.Вече започна с студовете в Америка.Следващата стъпка е контролирано движение на ръката на севернокорейския титан Ким Чен Ун,къмпо-малкия ядрен бутон.

Не са анализирали преки наблюдателни данни за самите планети около другите звезди, а единствено косвените, получени по различни методи. Понеже преки наблюдателни данни липсват, все още няма пълна сигурност, дали броят и размерите на извънслънчевите планети, са такива, каквито се описват от астрономите. След няколко години, като почнат да се трупат данни от новите по-мощни наблюдателни средства, по чиято реализация се работи в момента и с които се предполага, че ще могат да се видят най-после планетите около ограничен брой от най-близките до Слънцето звезди, чак тогава ще има смисъл да се правят сравнения.

епизод от Star Wars из нашата система 4-4-2 :D

на далечна звезда само големи планети се откриват, а близките звезди са все малки и нямат материал за големи планети... Само спекулирам, де. Ама авторът на статията започна пръв!

Е И ? Живот може да има и на малки и на големи планета ! И защо трябва да е като земния !?

Ни в клин, ни в ръкав е този коментар. "И защо трябва да е като земния !?" Кой е казал, че трябва да е като земния, къде изобщо в статията пише нещо за живот?

Отдавна Ви го разправям това, Учени!!! Слънчевата система и Животът са уникални!!! Лека полека се доближавате до моя мироглед! Ако някой вярва, че има живот извън Земята, нека ни го докаже НАУЧНО!!!

Докажете Вие, че няма, научно.

Много по-лесно се доказва наличието на нещо - показваш един екземпляр - и готово.

Древните гърци са вярвали, че има атоми. Научно са доказани едва няколко хилядолетия по-късно. Малко търпение моля!

Значи сте съгласен, че Бог има, тъй като много хора твърдят това!!!

Логически погледнато винаги тези, които казват, че нещо го има все някъде във вселената са с предимство пред тези, които казват, че нещо го няма никъде във вселената. Това се нарича Probatio diabolica - дяволското доказателство. Т.е един казва "има дяволи", за да докажеш категорично, че няма, трябва да извадиш на показ цялия физическии и духовен свят и то по категорично явен начин и да се окаже, че наистина няма. За да докаже другия, че има дяволи е редно да покаже само един единсвен, което чисто на теория е по-лесно от това да се прерови цялата вселена. Така е и с извънземния живот, тези които твърдят, че има са на по-добра логическа основа от тези, които твърдят, че няма.

Затова в логиката не се доказва отрицателно твърдение, а който твърди, че нещо го има, той трябва да го докаже. Който твърди, че има живот на други планети, той трябва да го докаже, а не другите да доказват, че нямало.

Значи сте съгласен, че Бог има, тъй като много хора твърдят това!!!

Както е казал шопа : " Такова животно НЕМА !"

Съществуват скитащи планети. Останки от други звездни системи. Възможно е да бъдат присъединявани към системи, от които не произхождат.

Ние всъщност сме проверили нищожен брой други звездни системи. Далеч сме дори от 0.00000000001% от общия им брой дори само в нашата галактика. 1 от 1000 не е уникално, ако не си отчел останалите няколко трилиона.

Само в нашата галактика Млечен Път има над 100 000 звезди. Те са изследвали едва 300. Рано е за такива кардинални изводи.

Ама за хонорара на учените даже е късно.

Ами, то и при хората е така - всички сме уникални сами по себе си, но в същото време и си приличаме по общите характеристики... Къде изобщо е "новината" тук?!

малко трябва да осмислим значението на думата уникална в една огромна вселена със стотици милиарди галактики

При всички случаи е уникална и при стотици трилиони, квадрилиони и пенталиони, и даже Гугъл галактики. Друг е въпроса, че вероятно има милиони и милиони подобни слънчеви сисеми

не е гугъл а гугол :))) едва ли слънчевата система е уникална с това че има и малки и големи планети а и при 200 милиарда галактики с 200 милиарда слънчеви системи в тях всяка! вероятността да има идентичен близнак на нашата е доста голяма ако нямаш работа - смятай вероятността :)))

малки сме още да правим подобни грандиозни заключения. Извадка от 355 системи при предполагаеми 150-250 милиарда само в нашата галактика. това е като да гребнем от морето с две шепи вода и да кажем "А тука няма китове. Значи няма китове въобще!"

На другите системи само по-едричките планети сме видяли. Като видим и по-дребничките, всичко ще си дойде на мястото.