назад

След авиотрагедията: Какво знаем за най-новия транспортен самолет на руската армия (видео)

11:18 | 18 август 2021 | Редактор: Стоян Гогов 77 10486

Коментари 77

И в космическата и в самолетната индустрия - пълна трагедия без украинците. Още се плюнчат на МС-21, а от Су-57 има 4 летели някога прототипа...

А ние какво произвеждаме че толкова си се загледал в руснаците и украинците?

А ти що си все готов да оплюеш българите. Дето сме 1/2 от населението на Москва и 1/1000 от територията на Русия. Да не говорим за природни богатства, нефт, газ и т.н.

Личи си че си доста тъпо парче! Къде видя да съм плюл по нещо? То бива да си малоумен ама чак пък толкова е прекалено. Явно си твърде задръстрен за да разбереш смисъла на цял един ред.

нещо удрят големи греди с новите саамолети. Че и с ракетите. явно има причина... имаха един пътнически Superjet, там катострофираха на демо полет, после продадоха няколко бройки в Армения, но оттам им ги върнаха много скоро поради безброй дефекти и проблеми. Има един Ил 114, и него го мъчеха нещо, сега е замразен. Този Ил 112.. виждаме. Единствено истребителите май що-годе им се получават. Поне не падат като круши де.

вчера падна, завчера падна , по-завчера падна руски самальот.. а днес няма ли ..ха.ха.ха нещо съм разочарован..ха.ха

Не си правят анимации както са свикнали, ами истински самолети мъчат... СМЕШНИЦИ ! Кой кога за последно е виждал някаква руска стока (различна от водка) в магазин в Европа? Те един кламер не могат да произведат без чужда помощ пък се пънат техника...

Имат много яка майонеза и кетчуп "Махеев".

ти каква щатска стока видя последно в магазина ?

Така е. Руснаците не се научиха да си държат най важните неща у дома, а пръснаха производства и фабрики по всички републики и сега, ще трябва да започват от началото. Да се учат от САЩ и Англия които само цоцат от колониите си, но НИКОГА не оставят важни и стратегически производствени капацитети там! Тая съветска простотия че всички били равни братя в резултат на което центъра живееше по зле от периферията е мислене за наивници и обратно на всички евроатлантически ценности. От периферията трябва да се смуче, най важните и ключови производствени капацитети САМО в близост до центъра, а не периферията да бъде безплатно снабдявана с оръжия и суровини и да си доставя банани и кока кола по Нова Година, а Центъра да не знае какво е портокал!!! Взимаш, окупираш, смучеш, крадеш и изнасяш. Провинциите други не засалужават! Питайте англосакснонците! Нека сега да им падат самолетите и да им е за урок!

България на колко светлинни години е от "центъра"????

В СССР Украйна не е била колония на Русия.

Не ичне са били. Само предизвикваха там гладомор, докато в Руслямска държава на СССР нямаше

получилас, как всегда..

А руски правопис учил лш си?

А ти български? Каквото е това "лш", такъв е на човека руския правопис.

По времето когато са се забавили и накрая са замразили разработката паднаха 2 боинга. Май рашките са крали от същото място. Съвременната електроника правена в джебелско и крадена и препродавана май е в основата...

паднах 2 управлявани от маймуни от 1000 броя при милиони полети, а тука пада единствения при опитни пилоти.

Голяма мъка беше този самолет. Жалко за хората. Русия да си купи лиценз за Спартани от италианците.

Да си купи ама санкции. Сега ще ги видиме колко са "технологични" без западняците. Руснаците напираха да закупят лиценз за малкия Viking DHC-6 и да го сглобяват в Уляновск. Греда! Канадците ги отрязаха грозно.

Кат сме толкова отворени на писането , да им продадем няколко лиценза от наши самолети? А, сетих се - нямаме. Давам акъл само ако съм по-добър в нещо. Иначе си трая. Ще си направят изводите, ще променят параметрите и ще го измислят. Само за хората е жалко..

Нямаме щото ни ги откраднаха 1945-6 г. А той тъпака иска да сме им продавали... И няма да им продаваме новите разработки като дрона за Амазн.

интересно, тези които за нищо не стават, са най-устати...

Путювите ватници ли визираш? Определено.

Абе, ние и толкова не можем, но за сметка на това, тук всякакви всезнайковци и специаУсти се изхождат "компетентно" по въпроса! Баси простотията!

Боже, колко злоба има в хората... Но прости им, Боже, защото те не знаят, какво вършат!

Когато в едно общество не се подкрепят тези, които са най-добри в нещо, а тези, които са на някой, някой си, тогава се получава общество от некадърници, произвеждащи некардърни продукти. Некадърността в края на краищата убива. Само там, където по-добрия от теб му даваш път да застане над теб, само там има наистина качествени и добри неща. (И не само продукти, ами политика и дори училища и в края на краищата качествен живот).

ако имаш предвид БГ-то, така е! Факт...

Е как нашите милионери нали се трупат по гърдите, че били двойкаджии и как били по оправни от отличниците!

Американката с бургия е пробила дупка в корпуса. Това е умишлено убийство, така каза ТАСС по информация от руслямски блогър. Айде сганта сега пак да лъже че никой не е опровергал тези "факти.

Мдам, явно в момента авиоиндустрията на Россия е една бледа сянка на авиоиндустрията на СССР.

Ужас, авторът на статията не е чувал за пълен член и правопис като цяло...

Освен че падат друго не знаем... Някак си ми по-добре.

Всичко се връща. На времето България им се молеше на руснаците поне АН-2 да правиме. Само и само да не губим хората, заети в самолетостренето преди 9-ти. НЕ и не! Не ни позволиха дори планери да правим, въпреки че нашата Комета беше бижу. И това ни забраниха, ликвидираха ни тотално. Сега, някак си не ми е жал!

А защо да правим точно АН-2, а не някой италиански или американски самолет. За всичките победители във ВСВ ние бяхме пак губеща страна и нямахме право да правим много работи. Даже и земи пак искаха да вземат, но единствените които се застъпиха за нас, бяха СССР /и то покрай участието ни в 3 УА в левия фронт с/у Германия/.

СССР не се 'застъпи' за нас а ни настъпи и ни превърна в Сталинистки концлагер.

Настъпили, затъпили, просто стъпили... Те си отидоха, но територията остана.

Аха, отидоха си след разпада на територията която им остана.

До: st5uo "...но единствените които се застъпиха за нас, бяха СССР /и то покрай участието ни в 3 УА в левия фронт с/у Германия/.." Само да ви кажа, че точно Сталин е категорично против България да бъде призната съгласно Парижкият мирен договор 1947 г като съвоюваща страна в антихитлеристката коалиция. Признават дори Италия, като съвоюваща и окупирана страна, а България, НЕ! Благодарение на СССР.

Няма какво да знаем. Добри пилоти от 50 метра да не го снижат веднага. Сега щяха да са живи.

Инцидентът прилича на саботаж в полза на Украина.

Ква Украйна бе тъпак, американката с бургията е пробила дупка в корпуса.

Е, как какво?! Знаем, че е безаналогово надежден самолет

Жалко за семейството! Компенсация по 300евро и значка на гроба! Путя в двореца плаче с крокодилски сълзи!

Красота ... тов. генерал! И наздоровье ...!

В Украйна като гледат клипа са починали много хора от смях. Щели да въведат локдаун за руските изобретения.

Ама зимата кат им спрат газа да не починат от студ... Който вади нож другиму, сам пада в него:-)

Начало на разработката - 2000 г. През 2004 г печели конкурс и задачата е началото на производството да е през 2006 г.... През 2011 г. Министерството на отбраната на Русия купува 7 самолета АХ_140 и замразява проекта...... ........ И сега се мъчат да произведат нещо със стари съветски двигатели и некадърно проектиран фюзелаж...

Тогава обаче вноса на западна техника беше забранен и затова руските боклуци вървяха. Сега, когато има конкуренция и западните стоки се внасят и продават свободно всички руски боклуци не само изчезнаха, ами фирмите, които ги произвеждаха отдавна фалираха. Самите руснаци никога не купуват нищо руско, защото не са луди като кретените КГБ и т34, дето се упражняват тук за копейки.

Само дето не мога да си купя нищо западно. Всичкото е китайско или в най-добрият случай корейско.

Щото си тъпипрост. Аз пък нямам нищо китайско.

От цялата дръндания е ясно ,че най добрите съветски авиоконструктори са украинците. Тия от Москва са убийци и империалисти с дивашко потекло от Северна Азия.

Основните конструктори на космическа техника също. Корольов, Челомей, Глушко, Янгель…

И ленин, и ленин, другарю, не го забравяй, така ... с лека ръка!

знаем,че най-новия самолет на руската армия е трагедия

BajMihal

Започва полека лека да лъсва разликата между СССР и Русия. ДОри агрегата, който са ползвали е конструиран по времето на СССР и произведен масово малко по-късно. Е, дано си научат урока с по-малко невинни жертви

Каква разлика, бре? Как ще различиш една помийна яма от ... друга?

Ами то още в статията се вижда бе пич. Прочети, опитай да осмислиш... АН-26 е украинска разработка по времето на СССР и не пада, за разлика от руския "аналог"

Пак се появи тая "ниска височина"! Противното понятие вероятно е "висока височина"! Малки умници от Дир: Височина, тегло/маса, температура, цена и пр. съществителни са просто величини, числа и нищо повече! Числата могат да бъдат малки, големи, нормални, НО не ниски/високи (в буквален смисъл, а не в преносен!), тежки/леки, топли/студени, скъпи/евтини! Не е трудно да маркирате това в полупълните си главички! А, и подлог от м.р. се пише с ПЪЛЕН член - може би сте чували за това понятие в отделенията?! А може и да не сте били в час - и в буквален, и в преносен смисъл.

Пияници, сър.... Големи пияндурници....

Знаем, че российското самолетостроене за никакъв чеп не става

Да сте чували някой да си е купил руски телефон, пералня, хладилник, прехосмукачка, телевизор или каквато и да е руско?

не знам някой да си е купувал от изрброените неща от теб например от западна европа или сащ.Защото там такива неща отдавнна няма.

Прав си обаче ако е так както казваш то и русаците можеше да направят някоя голяма марка качествена ако и да се сглобява и произвежда в китаи . А такава няма защо ? Мерцедес произвежда ли се в Китай ? Европеиските железници не експлоатират локомотиви сделани в Китай? Ширпотребата се прави в Китай н о сериозните неща и машини е !!!

Преди 30 години телевизорите, пералните и прахосмукачките масово бяха руски, но ти явно не си бил роден?

... и масово за нищо не ставаха, предимно не ставаха за това, за което бяха произведени, ... но пък струваха ... маса пари, защото не се внасяха други ... нормални, качествени и работещи, тях ги имаше само в "Кореком" с валута, за партийните другари.

Коя е тая руска перална ? А Серьожа ?

Те бяха само за простолюдието а "ние" номенклатурата си пазаряхме от кореком-панимайш?

Руската пералня се казваше "Вятка". Имаше различни модели. И у нас се продаваше, преди да Елдом да "усвоим" производството на Перла

Хубава работа ама руска.

Агрегата бил сравнително нов - от 90-те на миналият век... а по старичките сигурно са от корейската война....

Знаем, че не става. Като всичко друго руско. И точно затова в живота на нормалния човек няма нищо руско. Русия не стои на световната технологична карта. Там полюсите са два. САЩ и Китай.

ами защо тогава Китай купува и е все още изцло зависимито руски военни технонологои и няма никакъв изцяло собствен самолет нито военен, нито пътнически.И защо в САЩ при първите тестове че и по късно на Ф35- паднаха 5 машини.

Сериозно? Китай има толкова много собствени бойни самолети, че сигурно цялото като общо няма. Друг е въпроса че са поколение 3 и са боклуци. Ама има и са много, нещо 3000 бройки ли е в главата. Нищо чудно и собствени пътнически да има за вътрешния пазар.

Към втори август 2021 са произведени общо 670 броя F-35. Носят бойни дежурства от години. По твои данни са катастрофирали поради различни причини 5 броя. (0,75 % от произведените) Към същата дата (да не забравяме, че двигателя е конструиран 90-те години, а масовото производство на самолета е трябвало да започне преди 3 години) има произведен един Ил-112. Катастрофирал е един брой (катастрофирали - 100% от произведените)...

Знаем най-важното. Руски е...

Американци са го свалили.

Към новината