назад

Стартъп изгражда най-големия квартал с 3D принтирани къщи в САЩ

13:13 | 28 октомври 2021 | Редактор: Катя Димитрова 10 2177

Коментари 10

Глупав стартъп с глупава идея

3Д принтирането работи, но само за нискоетажни сгради. Иначе става бързо. може да се укрепва с армировка, може да има и изолация в кухините, а самата смес не е бетон, а по-специална смес, за да върши работа с екструдиране и последващо бързо втвърдяване.Повечето фирми които са започнали да правят 3Д принтирани сгради не обясняват обаче че все пак има допълнително процеси, електро и ВК инсталации, които се правят по традиционни методи.

много неща не се обясняват ... ако трябва да бъдем откровени това принтиране за момента замества само зидарията, евентуално кофраж за колони (кухините които се оставят евентуално може да се армират и допълнително залеят с бетон). за сега до там! всичко останало си се прави на ръка. отделно възникват някои неудобни въпроси, като например как се крие кабел в бетонена стена, щого мазилка ще отиде да я изправиш тази стена ... ако трябва да го отразим в пари, това е около 5-10% от стойността на къщата, или грубо казано 5-10% от строежа реално се принтира.

Това ще ми е много интересно да го видя , каксе принтира дървена барака :)))))

Абе сичко убаво, ма без железо не ми вдъхва доверие много. Поне тук там на ъглите да сложат по един кофраж.

и още нещо. това не прави никаква изолация, ще изпукат от жега лятото.

От жега едва ли ще изпукат, щото ще си пуснат климатика

До следващия малко по-силен вятър и след това ще имаме най-големия летащ квартал от принтирани къщи

Летящ бетон???

"да станат факт през 2020 година." Kak нещо в бъдеще време ще стане в миналото? Сега сме 2021 година. Отговорът е грешка на писатели и редакторите на статията, които предполагам са един и същи човек. Очакваната година да станат факт тези къщи е 2022 година.

Към новината