Коментари - Откриха органичен материал на Церера (снимки) | IT.dir.bg
назад

Откриха органичен материал на Церера (снимки)

Церера продължава да учудва астрономите, защото на планета-джудже бе открит район богат на органични материали.

Обратно в новината

Коментари - Откриха органичен материал на Церера (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Относно образованието.. :) Не се заблуждавайте че това което се изучава е истина базирана на поколения опит. Моделът на Земята и слънчевата система е решен още преди 500 г. Наложен е със причина, която е отвъд това което можете да си представите. Направено е така че всеки който го каже да бъде осмиван и взиман за луд. Отговорете.. Каква техника е имало 1550 г/д която да потвърди че Земята е кръгла? Магелан се е завърта в кръг. Нека някой се завърти около двата тъй наречени полюса. Успех! Въпреки това.. Виждате е наложен този модел.. А нишката на тези хора не се къса..и в наса са наследниците им. А някои ако мисли че има разлика между руски и американски масони.. Не мога да помогна вече..

Не вярвах, че може да има и по-заблудени от Иво. Не виждам да ми е оборен моят аргумент - различните съзвездия. Въобще, като контрапример, посочи ми един поддръжник на плоската Земя, който живее в южното полукълбо, така де, оттатък Екватора. Пък после може да проучиш и разположението на изследователските бази на Антарктика и да обясниш разстоянията между тях. Всеки пребиваващ на южния полюс знае къде са съседните бази, в случай на спешност. Имаме си и български полярници, говори и с тях ако ти стиска.

Танас

"Невежеството е сила!" Останаха неуки, щото бяха "готини", не ходеха на училище. Днес се гордеят с невежеството си и обявяват всички останали за зомбита. Да можеха поне имената си да напишат без грешка, та да им повярва човек... :)

Поздрави Ерик, ако го мернеш, и го питай кога ще започне да отговаря на въпросите ми, вместо да ми трие постовете :) Да те питам и тебе, може да обсъдите въпроса на следващата сбирка: Улична лампа с размери около десетина сантиметра денем не можеш да различиш от сто метра. Нощем обаче светлината й се вижда поне от 10 мили (Ерик пусна снимка в един от клиповете си - вечерни градски светлини заснети от възвишение наблизо, той сам каза, че равният хоризонт е поне на 10 мили). Та, на какво разстояние би трябвало да се види обект с диаметър 50 километра (500 000 пъти по-голям от лампата), на височина 6000 километра? Ако Слънцето е ярко колкото улична лампа, трябва да се вижда без проблем на 500 000 пъти по-голямо разстояние, т.е. 100х500 000 = 50 000 000 метра= 50 000 километра. Надявам се имаш обяснение защо в нашия скромен плосък свят Слънцето позволява някъде да има нощ, щом осветява кръг с диаметър 100 000 километра. Никой не успя да ми отговори. 5 000 лева ще ти стигнат ли да измислиш отговор? :)

Цанко

За кой форум иде реч? Кажи да се забавлявам, когато имам време и ми е скучно.

Така.. 1. Това с пилоните е още от Аристотел и важи ако евентуално слънцето е на някаква брутална дистанция. В неговата теория мисля е поне на 3 милиона мили (по сегашни мерки) В случая обаче то е на около 6000 км и свети като лампа, затова лъчите му се разпространяват така под ъгъл през облаците и става номера със сенките на пилоните. 2. Море като паркет.. Това ми хареса! Морето винаги си в паркет! Водата се ползва за хващане на ниво, а не на извивка. Покажете ми един експеримент с извита вода около сфера и отиваме на 10 000 лв. Кораби и лодки изчезват благодарение на перспективата. Не може да се гледа до безкрай. Вижте в YouTube видеа със супер zoom camera и как "изчезналите" кораби се появяват отново. Понеже и това е допускане на Аристотел.. не мога да ви кажа какъв бинокъл е ползвал по онова време. 3. Сеизмичните вълни даже не ми се коментират. Всяка цивилизация преди нашата е ползвала модел на плоска земя. И са предвиждали абсолютно всички явления които се използват за факти и сега. За това какво става с земята в недрата й никой не може да каже. Най дълбоко са стигнали в Русия - 8 км дупка. Ядра и пластове са си чиста измислица... Непотвърдена ! 4. Луната пак е допускане и то е смешно. Всеки който се порови по темата ще разбере. Тя свети с различна собствена светлина. Прочетете за модела на Плоската Земя поне! Да знаете аргументите най малкото.

1. С пилоните. Провено е много пъти и с по-голяма прецизност от тази в древността. Ако слънцето е близо, сенките ще са различни, но по друг начин различни, не като при сфера. 2. Корабите. Бъркаш два различни ефекта. Говориш за случая, когато палубата не се вижда поради слой "мараня" над водната повърхност, т.е. нещо като фалшив хоризонт, който е над истинския. Понастоящем кривината е по-лесно да се демонстрира с крайбрежни небостъргачи. 3. Сеизмичните вълни. В миналото не са предвиждани, както твърдиш. Времето за достигане от една точка на планетата до друга съвпада с изчислените стойсности, ако Земята е кръгла. При плоска трябва да се получава по-голямо забавяне от измереното. Аналогично е и с измерването на забавянето на радиовълни, излъчени от земята, отразени от атмосферен слой и уловени пак на земята. 4. Лунните затъмнения. Луната няма собствена светлина. Съжалявам. Сянката на Земята върху Луната се вижда с бинокъл и телескоп. Понякога е добре да се ползва филтър, за да се види контура на сянката по-контрастен, а не толкова замъглен. Съвременната концепция за плоската Земя има полза само като умствено упражнение как като се използват частични факти и леко се изменят други факти, може да се "докаже" невярно твърдение. С това приключвам, защото темата е все пак органичния материал на Церера. Нямам намерение да те оборвам, нито ти искам 5-те хиляди лева, които ги нямаш дори.

С две думи нищо не каза. Вярваш в глупости които ти самия никога няма да видиш. Направи проучване по темата, говориш наизуст. Изкривена вода няма.. Но ти вярваш.. . Anyway. За пари нема кво да ти говоря. не живея в бг.. И 5000 лв не са ми чак такъв проблем.

5000 лв. Предизвикателство. Покажете ми един експеримент доказващ извивката на Земята.. и ги печелите! * фалшиви снимки от Наса не се броят. Говорим за нещо измеримо, повтаряемо.. Господа по науките. Успеееееххх!

Заставаш на брега на Слънчака, качваш един такъв като теб(ако намериш) в една лодка и му казваш да гребе само направо. Взимаш един бинокъл и гледаш през него лодката. След време ще изчечне!!! Запази си 5-те хиляди, имаш остра нужда от тях. използвай ги за да се образоваш!!!

Ето няколко измерими и повторяеми неща, без никаква намеса на НАСА, ЕСА, РОСКОСМОС и т.н.. 1. Два високи пилона на отдалечени места. Вертикално забити. Слънце. Различни сенки засечени в един и същ момент. Точният размер и ориентаия на сенките са достижими само при сфероидна повърхност. Изчислено и проверено. При плоска Земя резултатите са други. 2. Море като паркет. Никакво вълнение. На хоризонта се вижда върха на мачтата на кораб. От скоростта на самият кораб при приближаване и кривината на водната повърхност се получава скоростта на "появяване" на кораба. Всичко е съгласувано. При плоска Земя резултатите са други. 3. Сеизмични вълни. Скорост на движение, съгласувана с вътрешният строеж. Време за достигане до отдалечени места само при сфероидна форма на планетата. Екпериментално доказано. При плоска Земя резултатите са други. 4. Затъмнение на Земята върху Луната. Сянката на Земята има видим кръгъл профил. Много подобни затъмнения при различна завъртяност на Земята. Профилът е все кръгъл. Само при сферата различните профили са все кръгли. При плоска Земя все някоя от сенките щеше да е друга.

С парите си направи ексурзия до някоя страна в южното полукълбо. Направи снимка на нощното небе и като се върнеш се опитай да откриеш тези съзвездия на нашето нощно небе.

подобни статии имат по-малък ефект върху този форум от музика на верди в селски обор или конюшня.

Органичния материал е мой.Аз като висш трол много обичам да сеера по форуми ,но напоследък също ми хареса да сеера и на други звезди.Как ли?Много лесно .Дърпам една писта,опъвам една цигара и се понасям из галактиката.

Моята цел е не е да убеждавам и да заплашвам, а да предупреждавам. Не съм тук заради теб а заради всики учатсницжи във форума и не само тук. Казвам какво е решил Бог за бъдещето на хората и света в който живеем. Ако не вярваш на мен, чети Неговото слово записано в Библията. Истината е за честните, умни и наблюдателни хора в чиито сърца има място за любов. Тези които са търсили и са намерили смисъла в живота си като рационални хора. Човек не живее за себе си. Той живее първо за Бога и тогава за себе си и ближният наравно. И на този който е дадено повече от него повече ще изисква и по строго ще бъде съден ако избере неправдата. А Бог работи най-много от всички.

Поведението ти е типично за непорастнал емоционално глезльо, който все още го владее навика от деството тропане на краче. И не спираш да лъже. Мислите ли че хората не са наясно с целите на троловите ви организиции (вавилонските криминални НПО та), които са обявили хибридна война на Божията истина, закон и народ? Мислите ли че никой не знае кой организира тази мерзост пред очите на Господа и каква е целта и. Кой организира хаосът в света спред девиза "Ordo ab chaos" и в името на сатаниската утопи "New ordo seclorum". Всичко е отдавна ясно и претеглено. Вие нямате какво да предложите на хората освен неадекватна и напълно безсмсилена садомазохистична и нихилистична гордост и суета, която ще се изпари мигновенно в денят който ще гори като пещ. Ние сме тук за да предупреждаваме хората за идввщаия Съд за да имат времев за коренна промяна в, характерите им с актиовната помощта на Светият Дух. А вие сте тук за да ги държите в заблуда и да се самоосъждате.

Написана е от пророците чрез Светият Дух. Всички книги са в пълна хармония помеж ду си върпеки че са писани по различно време на различни места от различни хора, Господ е един и е навсякъде. Съдържат повече от 3000 пророества които са се изпълнили прецизно ппо буквата столетия и хилядолетия след като са ни били дадени от Господ чрез пророците. Живем е впослените няколко години от човепката ситория в коит се изпълняват последните пророества до свършека. Скоро ще наложат белегът на звярът - неделният закон на папството. Какво ще правиш тогава ако нямаш Божията подкрепа? Ще роб на греха и погибелта или светия на Господа? Как ще преживееш идващите най-тежките времена в човешката история?

"Написана е от пророците чрез Светият Дух. " Откровенна лъжа. Нито си бил свидетел на това, нито си срещал лично достоверен свидетел на това. Нямаш никакво доказателство, че е написана по този начин. Абсолютно никакво доказателство. Вярваш сляпо на други хора, които от своя страна са повярвали на трети хора и т.н. Но ме радва как с напредванетп на науката религиозните плъхове стават все по нервни, не ги свърта на едно място, търсят си неистово начини да облекат илюзиите си с нови термини, заети от науката само и само да поддържат вавилонската кула, която са съградили. Действат също като шаманите - всяват страх у хората, че някоя всемогъща сила ще ги накаже, ако не правят това, което те, шаманите, са решили че е добро.

Суетни са ти разсъжденията и не следват никаква логика. След като Бог може да създаде вселената, той може да бъде извън нея. Той е едиснвеото несъвторено трансцендетно същество без начало и край. Факт с който е добре свикнеш. Свят създател и заитник на живота. Точно такъв какъвто трябва да е за да може жиовта да пребъдава през вечостта в мира, радост , смисъл и хармония.

"След като Бог може да създаде вселената..." Ето точно това се опитваме да установим. Заявяването на такъв спекулативен елемент като факт само показва пожелателно мислене. Ако все още не си проумял тази проста истина, то значи не си рационален и търсещ истината човек (цитат по памет на твое изказване).

Само да вметна, че в математическата логика при операцията "импликация" (това е съждение от типа предпоставка-следствие), ако предпоставката е лъжа, то следствието може да е каквото и да е, и твърдението ще е вярно. С други думи, от лъжлива предпостава следва каквото си искаш, без никакви ограничения. Затова, след лъжата "След като Бог може да създаде вселената..." може да се постави произволно следствие. И все пак, ако има Бог, и ако наистина е безкраен, всемогъщ и прочее, искрено се моля ... да не получи разстройство.

Делата на нашият Създател са видими навсякъде около нас. Биохимиците и микробиолозите наблюдават чудесата на живота с нередуцируемата комплексност в живите организми работеща в съвършенно единство и хармония, и виждат почерка на Създателят ни. Астрономите наблюдават чудесата на космоса и неговата изключителна подредба и виждат почерка на Създателят ни. Физиците изследват прецизната настройка на физическата среда в която живем и жиждат почерка на създателят ни. Само вие идолопоклониците кланящи се на златният телец не ги виждате. Избрали сте доброволното невежество. Но който не търси Бога няма да бъде спасен защото в такъв човек, няма любов, правда и истина. А те са основа на живота. Имаш право на избор дали да последваш волята на Бог или не, но нямаш право да заблуждаваш хората. Защото при такава ситуация, тяхната кръв ще се изисква от теб.

Това са лайна от Ердуган след риболова му!

намерили органични молекули на планета та дори и планеотид - се тая а тук всички мрънкат никога не можеш да угодиш на човека! разлигавени започнахме да се държим се едно айнщай е бил длъжен да открие е=мс2 а и защо не го е направил по-бързо! кво се мотат тея???

Бог се грижи Неговото слово да пребъдва през вековете. Защото човек не се храни само физическа храна, а и с божественото слово на нашият свят Създател, духовната храна, която е необходима на човека за да пребъдва през вечността в любов, правда, смисъл и хармония. И защото човек трябва да е садомазохист мразещ живота, за да реши да променя словото на Бог от Който зависи 100 %. Ето и последните теържествени думи на Бог лкъм хората: Откровение 22 "14 Блажени, които изперат дрехите си, за да имат право да дойдат при дървото на живота, и да влязат през портите на града. 15 А отвън са псетата, чародейците, блудниците, убийците, идолопоклонниците и всеки, който обича лъжата и лъже. 16 Аз, Исус, изпратих ангела Си, за да ви засвидетелствува това за църквите. Аз съм коренът и потомъкът Давидов, светлата утринна звезда. 17 И Духът и невестата казват: Дойди. И който чуе, нека рече: Дойди. И който е жаден нека дойде. Който иска, нека вземе даром водата на живота. 18 Аз свидетелствувам на всекиго, който слуша думите на пророчеството в тая книга: Ако някой притури на тях, Бог ще притури върху него язвите, написани в тая книга, 19 и, ако някой отнеме от думите на тая пророческа книга, Бог ще му отнеме дела от дървото на живота и от светия град, които са описани в тая книга. 20 Оня, Който свидетелствува за това, казва: Наистина ида скоро. Амин! Дойди, Господи Исусе! 21 Благодатта на Господа Исуса Христа да бъде със светиите. Амин."

Знаем го чрез науката на директните наблюдения и експерименти в настоящето. Още Луи Пастьор е стигнал до извода че живот произлиза само от живот. Бил е достатъчно честен и наблюдателен. Не от езическите вавиконските врачове, гадатели, астролози, наследниците дана древните шамани, на които дължим еволюционите митологии - космическа, геологическа и биологическа - които са реално религия на покварата, двойните стандарти (беззаконие) и самоунищожение, покланяща се на златният телец и космичексият клеветник сатана. Библията е научно достоверна сборна книга на истината. Там Господ много кратно ни казва, че е създал всеки жив организъм според вида си и неговото предназначение, така че всички живи организми да живеят в обща хармония помежду си и с Божията воля. А змията (сатана) се опитва от ден първи на тази Земя да превърне Божият порядък в хаос от чисто егоистични и отмъстителни подбуди. А ти защо не знаеш тези истини? Защо избра доброволното невежество? Защо не търсиш истината докато можеш? Защото ще ти се наложи да промениш авторитетите и приоритетите в живота си?

Всъщност Луи Пастьор е показал, че животът не се заражда за една седмица. Да, бил е честен и наблюдателен.

Животът наистина нe може да се зароди за една седмица, месец, година, хилядолетие, милион години, милиард години или 10 ^1000 години, защото статистическите естествени процеси в природата не могат да продуцират информация. Това е физически и информационно невъзможно без пряко участие на могъщо съзнателно интелигентно същество - нашият свят Създател, Който има пълна власт на физическата среда в която живеем. Твоята религия на случайносттта, безсмислието и покварата, изисква много повече религиозна вяра отколкото моята вяра в нашият свят Създател. Луи Пастьор е стигнал да извода че живот не може да произлезе от мъртва материя. Науката отдавна е доказала този факт, но тя се заглушава от вавилонските шамани с идеята всички хора да станат идолополоници, покланящи се на творението - жреците на златният телец. Очевиден факт за наблюдателният човек.

наместо да давате пари за микроби на други планети ја си опраете државата

Пак сонда и пак краварска на НАСА ,обаче според руски учени които ще пратят том сонда през 3353 година тези открития ще могат да бъдат опровергани ,а може и да се докаже,че никога амириканците нИ са стъпвали на Луната.Пардон!Че никакви сонди не са изпращали в около планетни орбити и извън слънчасалата система!

Гледайки го със спътник от дистанция, след дълго гадаене и врачуване "учените" установили че органичните молекули са се зародили на планетата джудже. "Освен това са били намерени следи от метан и различни въглеводороди, които са считани за предшествениците на аминокиселините, наричани "съставните части на живота". Логиката им е зашементяваща. Понеже аминокиселините присъстват живите организми, те били съставна част на живота. Дали умишлено пропускат да отбележат че основата на живота е информацията за начина на пордреба и фунциониране на живите организми в хармония помежду си, и жизненото дихание от Създателят ни, което оживотворява мъртвата материя. Какво е основното за една машина? Материята от която е изработена или идеята на инженерите за нейното предназначение и конструкция, и начин на функциониране. А защо само 20 вида аминокиселини присъстават в състава на протеините в живите организми, а не всички възможни? Защо само ляво ориентираните от тях? Защо само дясно ориентираните въглехидрати участват в метаболизма на живите организми, когато случайността няма предпочитания.

Аз ще ти кажа, откъде са органичните съединения на Церера. Като идвал към Земята Създателя ти се отбил да хвърли една вода и както се барал решил да си удари и една чекия.

Вие вавилонците ако търсите истината защо гласувате групово по команда срещу опонента? Защо сами си слагате плюсове за всяка ваша антинаучна бесмислица? Истината със косенсус ли се определя? Напомняте ми за тъмното средновековие.

Прочетох, какво си написал за аминокиселините и аз имам въпрос към тебе: Защо от всичките ти 100 милиарда мозъчни клетки, които ти е дал Създателят работят само 20, като 2/3 от тях са за физиологичните ти нужди?

Много хубави въпроси задаваш накрая. Доколкото ми е известно, науката за момента няма отговор на тях. Но именно въпроси, на които все още не знаем отговора, движат науката и спъват религията. Хайде като си толкова отворен, ти кажи защо. Защо плешивият мравояд е решил да ползва само 20 аминокиселини? Защо само левите? И т.н.

Коя "наука" няма отговор? Вавилонският шаманизъм? Той не е наука, а религия. Отговорите ги има, но на вавионците не им харесват. Те са избрали страстите на плътта и мимолетният човешки живот, изпълнен с безсмислена неадекватна гордост и суета, и на финала тление. Докато те "търсят" отговорите когато са пред очите им, и когато всики заговорят за мир, ще го постигне гибел. И никак няма да се забави. А отговори имая и те не от вчера. Евангелие от Йоан "1 В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог. 2 То в начало беше у Бога. 3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало. 4 В Него бе животът и животът бе светлина на човеците. 5 И светлината свети в тъмнината; а тъмнината я не схвана. 6 Яви се човек изпратен от Бога, на име Иоан. 7 Той дойде за свидетелство, да свидетелствува за светлината, за да повярват всички чрез него. 8 Не беше той светлината, но дойде да свидетелствува за светлината. 9 Истинската светлина, която осветлява всеки човек, идеше на света. 10 Той бе в света; и светът чрез Него стана; но светът Го не позна. 11 У Своите Си дойде, но Своите Му Го не приеха." За интелигентният наблюдателен човек само тези думи са достатъчни за да рабере че това истинското Божие слово. Защото словото е средство за превдаване на информация, върху която стои в основата на порядъка във всички фичиески системи. Бог е ненадминат по ум и по дълбочина на словото си. Той ни кара да мислим и да бъдем разумни.

Малкият принц е умрял на тази планета и от разлагането на трупът му са се отделили метан и въглеводород.

Не е внесено от вън, а е с местен произход и вероятно месен ;)

Как се определя, че органичните материали на Церера имат местен произход? Недоумяващ.

За вавилонските шамани това не проблем? Те са специалисти в измислянето на свой собствен свят. Такъв който да им пасва на духовните нагласи. Искат да избягат от съвестта си и повече а не се връщат при нея. Ако може...

Абе вие от коя секта сте? Съботяните? Свидетелите на Йехова? Муун?

Друг вид отговори очаквах. Не трябваше да питам. Тъжен.

Това ще да е Протомолекулата от Експанс.

ха ха ... едва ли голяма част от форумното войнство ще я е чело. м/у другото първата част беше прилична , после нещо се разводни ... даже последната не съм я почвал още ...

Това Церера да не е жената на Цветанов или бившата кандидатка за президент Цецка? Статията не дава отговор. Да погледнем в Гугъл.

Мнооого оригинално.

Стояне, не орбитира, а обикаля. Мамката му разказхте на българския език.

Баценце може и въртолеви да напишат ама някакси си си има дума за тая работа и тя е орбитира.... но то в училище по българския език и литература много физика и астрология не се споменават..... предимно за къра се говори...

Само дето такава българска дума няма, освен в нечий болен мозък, баценце.