назад

Учени превърнаха автомобил на Tesla във водородна кола

11:28 | 27 септември 2021 | Редактор: Катя Димитрова 11 3861

Коментари 11

Само аз ли не виждам връзката м/у въглеродния двуокис, метанола и водорода..

Първо концентрира се въглероден диоксид. Най-тривиално това става с най-обикновена вар, оставена на въздуха да се втвърди и впоследствие изпечена в слънчев концентратор. На този въглероден диоксид при определена температура, налягане и катализатор ако му се пусне електролизен водород(получен от елекролиза на вода чрез слънчеви панели) се получава метанол. То в зависимост от налягането, температурата и катализатора се получават най - различни въглеводороди но това е отделна тема(германците така са си правели бензин за танковете през ВСВ). От този метанол вземаме водорода за горене, да кажем, че метанолът служи като средство за надеждно и дълготрайно съхраняване на водород. Въпреки всичко не става ясно защо им е упражнението по разлагането на метанола освен да се изпълни дословно съответната евродиректива, обявила водорода като горивото на бъдещето. Водорода, не метанола, метанолът не е достатъчно зелен.

що не са горили директно метанола? Има горивни клетки на метанол ако не из се използва топлинен двигател. Догматизмът в инженерството е по-скоро товар - разбирам че заповедта е да се използва водород и нищо друго ама това са външни за техниката тежнения

Най-накрая официално Тесла с газово. И то в Германия, не в Перник.

Не, първо да Мъск да направи дизел, с всичките му турбо, интерколери и други екстри, с последващо газифициране и тогава да ми предлага електрики. Електрика всеки може - България правеше електрокари на корем.

Най добре с плутониев реактор. Почваш да караш и след 20 години презареждаш.

Презареждаш след 20 години, ама ако те има все още - лъчевата болест не прощава...

След някой и друг ден същите учени ще ги намерят "загинали при загадъчни обстоятелства". Особено ако цикълът в колата е затворен.

Нещо съхранението на водород в автомобил не ми се струва добра идея.

Че да не би бензина да е безопасен??? Има ли за теб някаква разлика дали си изпържен от взрива на бензин или разкъсан от детонацията на водорода??? Това все едно да ми обясниш,че е по-приятно да те гръмнат с бренеке в главата,отколкото с 45ти в сърцето

Технологиите напреднаха и водорода се съхранява безопасно в резервоар. Водородните коли минават всички тестове за безопасност и не се взривяват след катастрофа(Тойота Мирай примерно). Не се и самозапалват като мотокарите на Мъск.

Към новината