назад

Заснеха "невидим" американски катер

16:13 | 18 юли 2019 | Редактор: Стоян Гогов 69 47722

Коментари 69

Кравите казаха ли на Сърбите ,че е невидим? Тъй де, да не вземат да го потопят както им свалиха невидимото фърчило.

На мен ми хареса .Има и площадка за кацане на въртолет . За нашето черноморие би било добро .

тука много спИцелИЯсти...Чак да не смее да се обади чиляк))))) Айде оставям ви да се забавлявате и самозалъгвате.

Как го заснеха, като е нивидим?

И стелта им беше невидим,обаче сърбите им го свалиха с една стара руска установка и една микровълнова печка,която го примами да се спусне по надолу,таман на гьоме за сваляне.......

А иначе стелт бомбардировачите нанесоха много удари по инфраструктурата на югославската армия.И по късно през втората война в Залива. А от тогава насам съветската и руска техника нямат победа над американска военна техника и пропутинските пролове дъвчат стара манджа за един свален случайно американски самолет.

Щом е случайно свален, защо американците спряха производството му и не продадоха нито една бройка?

За радарите той е напълно невидим...Бе то и Ф-117 беше напълно невидим....Докато античните руски С-125 от средата на миналия век не го видяха и свалиха!

stankow

Няма такова нещо като "напълно невидим". Има "намалена ефективна отражателна повърхност". Т.е самолетният радар на бомбардировача вместо от 250 го вижда "само" от 120 км. Което е напълно достатъчно да го опраска, освен ако не дреме. А наземните радари си го виждат по всяко време, все пак те нямат ограничението по мощност и размер на антената, както на борда на самолета.

"За радарите той е напълно невидим." - Абе хора ... не разбрахте ли, че няма такъв вариант. Може да е невидим в определена дължина на вълната (честота) но НЯМА КАК ДА Е НЕВИДИМ ВЪВ ВСИЧКИ. По скоро ще се направи оптично невидимо наметало отколкото абсолютно невидим за радарите кораб.

Невидим е! Аз като си затворим очите и не го видим!

Дали щеше да е невидим за един тип радари който ги имаше в България ама нещо след войната в Сърбия много бързо ги махнаха. Справка радара на Ломско шосе!

Помня едно време в казармата колегите от девизиона ходиха на учение някъде по Казахстанските пустини. Та следят си те целта, но в един момент се появява един руски хеликоптер и всичко изчезва от радарите... Но един радар продължава да работи... Най-смотания - "Пеперуда". Сляпата Пепа и викаха щото нищо не виждаше. Да де, но само нея не успели да я джамнат :-) Та така и с този "невидим" катер.

При нас разправяха за друг случай, дошли американците да показват най новата техника(стелт) и се кефат как никой радар не я засича ама имало някакъв пред пенсия който обучавал радистите и той седнал на радар от ВСВ и хоп невидимия стелт светнал като крушка. Ф117 в Сърбия са го видели с радар Тамара в България е имало 2 по това време един в Чехия и един в Сърбия. Поне така се говореше.

А предопредихте ли Сърбите, че катера е невидим?

Този е срещу контрабандисти, наркотрафиканти и подобни. Те да го очетат по-късно. Реално едва ли ще го полват другаде освен около границите на САЩ. А и вече ги слагат на плоскости и рекламно Стелт. И това тръгваро от съветски учен, дето изследвал отразяване от плоскости, което взимат американците. Другото е дали така наклонене настрани е по-сигурно срещу гранатомети при попадане на ракети? Че и при танковете правят тези номера.

Те и руснаците откраднаха самолета от ония двамата братя, Райт, ама не виждам да го споменаваш всеки път, като стане дума за съветската авиация... що така?

Идеята за летене я има много отдавна. Като при Леонардо да Винчи. Първите полети са с балон на братята Монголфие. После англичанинът Джордж Кайли лети с планер. После идват французинът Жан-Мари льо Бри, американецът Джон Дж. Монтгомъри и германецът Ото Лилиентал. Последният загива в планера. А братя Райт взимат записките на немеца Ото Лилиентал. Така че по принцип техниката е едно развитие на вече познатото. А там самата идея за видимост при плоскости, е била на онзи учен.

невидим е като Графа !

Не виждате ли, че невидим е в кавички. :-) С подходящата апаратура всяко нещо е видимо.

ти ''стелт'' самолетите от стъкло ли си помисли че са ? И не ги виждаш с очи ?

то самолета може и да е от стъкло , обаче летецо вътре ще се вижда

спомням си как японците следяха хамериканските кораби... системата за предупрежение отцунами - нема как да не отчете движението на невидимия..

Това в кой филм го гледа?

Е как в кой в Бойни кораби. филма създаден по играта.

Пламенчо

"Спомням си.... дъра дъра..." Ти там ли беше? В щаба им и ги видя, че по системата за цунами ги следят.....

Явно китайците са създали фотоапарат, който снима невидимите американски катери, а може и самолети.

И с български фотоапарат може да се заснеме невидим за радарите катер. За какво намесваш китайците, тъпако?

то, щото имаме български фотоапарат

Няма български фотоапарати.

Има на фирма Дейзи от преди поне 20 години

400 компонента на невидимия F 35 произвеждаше Турция. Тя със C 400 се отърва от тоя боклук. Концепцията невидим важи само за подкупите в демокрацията, нуждаеща се от основен ремонт в световен мащаб. Всяко тяло има излъчване и въпрос на пари е да се засече то. С малко пари и технологии-се засичат нормално излъчващите, а с много-тези за които са похарчени адски пари, скопени са им функциите и са за фукня, не за бойни действия. Съвременната война е благодатна за онзи, който пръв открие противника, най вече от орбита. Тия апаратчета, като горното са за кръжок по Бионика, въпреки, че няма такова грозно същество...

Стелсове-мелсове - наш Ват-Ганю всичките ги е изръшкал. Туй да блееш ватната плява по ТВ Звезда не е шега работа ..

Ама другите знаят ли, че е невидим???

Как ше направят дирята отзад невидима.? Отново смешни истории. Те това го могат

Щоме стелт и се придвижва в стелт режим то дирята е невидима.Както на F-22 и F-35 двигателите не оставят топлинна следа

хахахахаха .... ма ти сериозно ли? хахахахаха

А какво оставя? Таратор и тройка кебапчета?

Маже ви ските, ве, калпациииииииииии

Не ти ли писна да си все посран от напъване бе. Голямо гледане на дирята ще падне на екрана на радара, дааа. Отде ви изравят бе.

Бе те расейско-азиатските радари са толкова добри, че засичат дори килватерните струи на малки шлюпки, та това няма да видят на ламповите си радари. ма ти не знаеше ли? :)

до нака47 > само да ти кажа че лампите притежават характеристики , които не могат да се постигнат с полупроводникови елементи и лампи в радарите се използват и в момента

пак до наката > имаше един миг , който избяга в сащ, на който бордовата електроника беше изцяло лампова с цел да работи след ядрен взрив . лампи с големи колкото глава на карфица

Направо ламБите са били толкова малки та чак невидими, даааааааа

Като е невидим, как са го засели?

Как са го заснели?

Не е ли ясно?! С фотоапарат. Най-вероятно дигитален.

беше прочел статията докрай последното изречение пише За радарите той е напълно невидим за фотоапарати и камери никой не е споменавал.

и за радарите не е невидим . тия ръбести форми бяха предишната концепция за стелтовете . тази при b-177 . е спряха я вече . и въобще думата 'стелт' е само за телевизията и простолюдието . същото е все едно да казваш на копирната машина 'ксерокс' , на флекса - ракета и на плочката за затваряне на буркани - машинка

те и един такъв самолет занеха японците неотдавна - още не могат да го покажет хих

Аз само вода виждам...

Мнооого оригинало. Това умствено изостаналите руски слуги така и не се научихте да не се напъвате над способността си да задържате, не ви ли писна бе.

Аз и Путин сме виновни, че американците не могат да си видят собствените самолети и кораби на техните радари.... Явно наблюдават екраните на радарите с маска за заваряване.. или са кьорави... :))))

Е, не са като азиатците - да виждат и свалят собствените си самолети.

Трябвало е да обяви, че е невидим, да не му се случи като на стелта над Сърбия, който пропусна да обяви това....

а след него се виждат пръските вода от космоса,тия хамерите са,винаги по невидимостта,качване на луни,на марсове,на паднали невидими самолети,самода има кой пари за невидими да дава

Schilo

да не е стелт колкото оня дрон над Иран?

Вот тибя 5 копеек.

Дрона не е бил над Иран и не е бил стелт другарю! А руският отговор или аналог на ,,Глобал хоук”? М?Когда?

Хибрида меду лодка и самолет идва след една акция на спец частите на руснаците, които били на някакво летище. Там имало някакъв самолет върху незнайно какви подпори по незнайно какъв случай, но руските части решили, че това е хибрид между лодка и самолет, а то въобще не било такова. Естествено, руските ръководитрели като разбрали както "има" конкуренцията, веднага издали заповед да се конструира такова чудо на техниката. И го конструирали... Така се разжда хибрида между самолет и лодка...

щели биле да възстановяват ,,екраноплан” Чудовищен хибрид между самолет и лодка

не е като ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ....

На тъпите проруски чугуни не може да им промениш мисленето каквото и да напишеш , повечето от тях са неизлечимо болни а някои от тях просто тролят за водка и копейки.

Към новината