назад

Заснеха първата среща на руски изтребител Су-30 с натовски F-35 (снимки и видео)

16:06 | 10 юни 2021 | Редактор: Стоян Гогов 265 119465

Коментари 265

До руския аеродинамични красавец Су-30, краварската бангия която е нелетяща и е тотален дефектоносац f-35 изглежда като тухла , която не само че не лети а пада направо ! И то на цената на 2 трилиона долара! Е а да не говорим че говедарски я stealth, с ниска скорост и никакви маневреност е без никакво значение, защото руския су-30 има по мощен радар и носи значително повече от два до три пъти повече ракети просто факти

Нали това хвърчило беше уж невидимо.Пък руснака цъфнал до задника му и го подгонил с натопорчен чеп.И високо технологичното чудо изпълнило маневрата беж лиске да бягаме.А ако искаха да го догонят -няма проблеми-руския е поне с 200 километра по бърз.

Су - 57 е единственият самолет който не го лови гравитацията

Първият сериен Су-57 доказа, че не сте прав.

"Заснеха първата среща на руски изтребител Су-30 с натовски F-35" Някой може ли да обясни кафеникавата следа оставяна от ефката?! Сигурно памперсът на мириканския пилот е пропуснал!!!

Су-30 срещу F-35!

Война на нерви - чии са по-стабилни! И през 70-те американци и руснаци са си правили подобни срещи - познавали са се, поздравявали са се за рожденни дни, кариерен успех(всичко е до разузнаване) и др. - никой не се е жалвал! Приемали са го за нещо нормално!

Това със самолетите "невидимки" остана в историята, като легенда, предвид факта, че за съвременните радарни системи няма такова нещо, като невидими обекти. Не случайно руснаците изоставиха разработките на стелт технологията, като безсмислени и необосновано оскъпяващи всеки проект...

Самолетите невидимки са замислени от руснаците (в края на 70-те) - военните не са им е обрърнали внимание и са се отказали. През 80-те, американците попадат на руски статии и брошури - осъзнават, че спрямо тази технология са закъснели! Погледнато реално или наблягаш на маневреността на самолета или на стелт-технологията!

Ф-чето трябва да се изчерви пред руския си събрат (при това, не от последно поколение), предвид двойно по-високата му цена и... в крайна сметка по-ниската му ефективност, по отношение на пряк въздушен бой... ;-)

Много жалка ми се види тая невидимка, пък и възгрозничка - в сравнение с красивата руска машина веднага усещаш, че американската е като летящ безличен ковчег, който не става за бой.

"«До конца 2021 года Вооруженным силам Российской Федерации будут переданы второй и третий серийные самолеты пятого поколения Су-57»- Дорогие товарищи,товарищ Гогов,всички коментари за великото Россия са излишни...

Предвид коментара Ви за руския самолет: "Су-30СМ се отличава със свръхвисока маневреност и за разлика от Су-27 разполага с предкрилки.", следва да се уточни, че предкрилки има почти всеки маневрен боен самолет. В случая обаче става въпрос за ПХО - предно хоризонтално оперение или т.нар канарди. Голям брой съвременни самолети притежават това допълнение - Рафал, Виген, Грипен, Тайфун, Валкирия, Су-34, Су-47 и т.н., основно самолети с фиксирано крило. Това оборудване позволява по-добър контрол на въздушния поток, отразяват се положително на статичната и динамична стабилност, както и на маневреността на летателния апарат.

Сганта гледа и не знае какво гледа. Витлов самолет, край който Ф-35. СУ се появява и естествено не вижда Ф-35. Ф-35 завива и последва СУ-то изненадвайки го отзаде. Това са първите кадри. В последствие явно вече ориентиран руслямеца стои между Ф-35 и витловия самолет откъдето се снима. След малко горивото на Су-то почва да свършва и намалява скоростта изоставайки от Ф-35, който си продължава пътя.

я обясни в кои части от спектъра не се "вижда" стелта .

дядка, абе личния ти лекар още ли не е сменил хаповете.

Еавла бе, Дада-тка! Направо късаш тъпомера! :-D

Американският пилот сигурно пак се е насрал ...

Или пък ти.

Децата си играят с играчките в пясъчника... Руснацште използват ученията на Нато, за да оттренират маневри по реална цел, нормално. Всички го правят.

Ф35 въобще даже не невидим за ракетите и ще го нацелят за секунди, ха, ха, ха.

Остава само да обясниш защо досега не е станало. Въпреки наличието на 'безаналоговите' С400 в Сирия, израелските ВВС влизаха и плющяха на лягане и на ставане. Можеш само да си представиш какви награди и премии са били обещавани на ватните разчети и каква само пропагандна победа щеше да е ако бяха свалили по не един Ф35. Уви.

да помниш нещо от бомбенето на югославия....а..с с300 треснаха една невидимка....с400 руснаците него пускат поради ред секрети причини....а и си имат панцирите.те хващат и комар на 100 километра

Израелците стрелят по САА, не по руснаците. Разлика правиш ли? А пък САА със С 125 дялна един ф-35, не го свали, ама след този случай, израелците го пенсионираха. Казаха, че ударил птица. ;) Айде, спинкай спокойно.

Сърбите нямаха С-300. При 1000 полета на бавния А117 веднъж пилота прави грешка, движейки се по един и същи маршрут и не затваря отсеците за бомбите. Така сърбите успяват да го засекат и свалят. C-300 и С-400 не виждат Ф-35 при над 50 км разстояние. Руслямците в Сирия предаваха всички данни на сирийците, но не можеха да засекат Ф-35. Повредения при сблъсък с птици Ф-35 си лети. След успехите в Сирия Изрел поръча още самолети Ф-35.

просто бе душа, ако не си забравил израелските военни самолети летяха близо до граждански самолети и хич не са влизали на територията на Сирия. Пряко попадение на ракета по летяща цел рядко може да се постигне и види. Това може да стане само при бавно летяща. Поради това на определено разстояние се взривява бойната част на първата ракета и след това следва втората ракета.

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Еми Су 30 превъзхожда, по скорост, далечина на полета, ценаи ред деуги характеристики. Какво да кажа повече Уикипедия дава инфо

А уикипидия ще ти обясни ли защо никой отдавна не купува руски самолети, хм?

Аз ще ти обясня - защото има санкции след това. Нарича се - "демократична" конкуренция.

Явно си зле информиран, защото има много ВС на страни, не от краварския лагер, разбира се, които си пазаруват руска техника, като стой та гледай!

82 000 000 е цената на F35A, а ние си купуваме изтрибители от миналия век, ама с модернизиран блок на космическа цена, поне постройха ли го вече завод в който ще се пройзвеждат.

А поддръжката му колко струва известно ли ти е, умна главо? А че пълноценното му използване изисква достъп до мрежи и системи, за какъвто още не сме дорасли? Дори т.нар ни 'президент' е про-руско мекере.

Че как пък го е видял, нали Ф35 щайгата била невидима, откъде Су-то е знаело, че е там ....

E няма как тъпаците да не демонстрирате малоумието си. Поне да беше се сетил, че някой е снимал от самолет с перки

Добре де как за 8 броя f16 българия плати 2 млрд при условие, че най-новият ф35 е 100 млн ?!?!?!

С комисионната на шкембе войвода

"Такса спокойствие" за пожарникарА и сие....

Разбира ви главата от авиация колкото свиня от кладенчова вода. Ха наздраве.

Силно незабележимия американски валяк ,случайно е бил придружен от прост руски самолет.краварина да се благодари че не е било във военна обстановка и че е отървал кожата. Да се радва че поне е видял руския си колега. Щото ако говорим за новите руски самолети такива срещи само ще им се присънват. Ще падат от невиделица.

При бойна обстановка ще стане като руските вагнеровци в сирия под американската атака.Чети разказите на оцелелите "мужики".Голема вагнерова симфония ги удари.Никога няма да ръчкат американски рейнджъри и зелени барети с въздушно прикритие.Къде беха супер дупер сутата там.Израелците си влизат когато си искат за удар по цели с Ф 35 ,покрай сутата и всякакви "страшни"руски безаналогови пво!

Да в Сирия,F 22 бе прихванат от Су35 няколко пъти

Чего набие на краварската щайга су-то, ско еъобще не са приземени всички щайги, както често става напоследък

Руската ютия има шанс пред ф35 точно колкото Трабант има шанс да изпревари Ферари.Анадън му?!

Бе бързичко се изнесе нещо невидимият ха ха ха

На преден план красив самолет,зад него нещо, което прилича на бременна гугутка.

Това,което виждам е: 1. Руски Су ескортира витлов самолет- вероятно Ту 95 мс, а може и новия Ту 95 мсм. 2. Отзад приближава Ф35 и изравнява Су-то, вероятно иска да получи повече информация , особено ако витловият е новият Ту 95 мсм. 3. Су-то рязко и агресивно се отклонява към опашката на Ф- ката, вероятно с цел да го прогони. 4. Ф-ката плавно се откланя от курса на руските самолети.

Су-то си показа корема, демек гледай че съм въоръжен ...

На авиационен език, показвайки корема си- следователно въоражението си с което казва, махни се или ще стрелям.

Не всеки ден можеш да видиш на едно място самолети на руската селскостопанска авиация и изтребителите на САЩ които са вече с космически технологии.

и на края кво? руските селскостопански самолети по-бързи от американските бойни истребители за милиарди долари...... ббаахаха

Руссия над всичко.

В Сирия видяхме същите СУ как бързо падат без причина.

Щот са "космически" затва беж да ги нема, смехурко

Малейй, само от една снимка и се разбира колко много русофили има все още в България!

от твоето квичене се разбира колко гладни троломутанти има в България.

Дир, това ли са ви ИТ новините? Жалка работа...

Руския СУ не беше ли на въглища?

що, ти твойто кюмбе у колибата ти за Ф-35 ли го смяташ? ббаахаха

Трол мършав .Преди секунди те нямаше в рехлика.Кога изкара 30 точки плюс!Гад троло русофилска!Искам ви извън чат на живо!

Точно като самолетоносача им .Дето се запали от високо калорични въглища.

Бешe, амс супер-дупер щайгата бързо си подви опашката щот е "най най" хи хи хиииии

Ф-ката мяза на дебело безформено лятящо прасе .ббаахаха

Трябваше да пише "F-35A е сниман за части от секундата как изпреварва руския боклук - СУ

точно така щерюво магаре, но и да се напише, че разликата в скороста от 195 километра американския пилот я набавя с яки пръднета. ббаахаха

В грешка си. Ф35. Е бавен самолет. Не може да лети дълго на форсаж. Прегрява. А без форсаж скоростта му е ниска. Преди време. Руски стеатегически бомбардировач. Беше последван от два Ф35 . Руснака дал форсаж и Ефките изпстанали. Тежък стратегически Бомбардировач. Да е по-бърз от многоцелеви самолет. ;)

"Су-30СМ е много по-маневрен и бърз, но F-35 има ниска радарна забележимост" Това с ниската забележимост е до време, идва ден когато ха му хванали характеристикити и става за отстрел - справки - Сърбия.

Защо ли Ф-ката прилича на пингвин в сравнение с руската лястовица.

Тия нямат ли си морета и океани, а все около Русия се въртят? Сърби ги нещо?

Джендъра с еФката избяга като бит педеаз.Не му стиска да направи някаква маневра с тая ютия.

Руснаците имат военни технологии, които нямат аналог в света, но не копнеят за война, защото те са държава, която не нападат, а само отбраняват. САЩ копнеят за Трета световна война, но пък нямат куража.

Защо руския пилот не го е свалил, а само се е гаврил с краваря?

Като знае колко трябва да изпише после...

Ребята из Болгарии и всех тролей Мира, если вы знали как мне тресло под америкоса от турболентностью его двигателя?! Мой Начальник сказал, что хорошо стало что катапулт не сработал сам ....из высокой температуре двигателя америкоса. Ну, с Пролетарским приветом....сного приедем "ОСВОБОЖДАТЬ БОЛГАРИЮ".

На майката ти в жопата, дорогой Освободитель! Пошёл на три буквы, сволочь пьяная!

... със заповед на министъра на отбраната Шойгу , от днес във всички бойни руски самолети ще има по две рула тоалетна хартия. Преди полет всеки летец ще пие по две хапчета против разтройство на стомаха и психиката, а след кацане кабината на всеки самолет ще се измива с маркуч и вода. Каза ми го един приятел, на който вярвам. Мбу-ха-ха ...

На СУ-шките трябва да инсталират чистачки на предното стъкло....блядовете да не се нахендрват в мотора на американските самолети.

Чувство за пребиваване в паралелна реалност и устойчива делюзия... Мисля, че 1/2 диазепам преди лягане, ще Ви се отрази добре, господине!

Сушката напълни гащите на ефката!

СУ-шката обилно се наяде с пара под налягане и накрая избяга.

Застана му зад двигателя и започна да се отклонява надоли и наляво. Трябва да е друсало доста зад самолета. Не се вижда F-ката да мърда. Както обикновено, руснакът идва навира се без никой да го е викал или търсил. Направи се на интересен и си тръгна. Караме коли пълни с немски, американски, френски и италиански технологии. Не караме нищо с руски. ползваме американски технологии всеки ден, а не руски. Просто казвам. ;)

Само не те разбрахме - кои самолети познаваш по-добре и ползваш, в унисон с миризливите си чорапи...

Свирки праиш ли, фрии?.…................... ,..........

това може да си пусне ракетите преди СУ-то да е разбрало изобщо, че има нещо около него.

Има грешка - това на видеото едното е F-35, а другото е говновоз.

Лайнар...

Нали виждаш на видеото....на СУ-то или чистачките не му .работят или е свършила водата за миене на предното стъкло. Къде бляда се навия под мотора на Ф-35 и сам се набута в парата от горещи газове?

Това IQ-то ли ти е или е име на потребител?

Това което виждам на видеото е как руски самолет доближава два други самолета, по-малкия от доближените самолети застава отпред и отгоре на руският самолет така че предизвиканата от спътната му струя турбуленция да отклони руснака от курса му... е, другото са подробности;)

F-35 придружава тежък витлов самолет от който е заснет руския гяволък да се дишат парите от фюзелажа на F-35. А за любителите на летящи Жигулита: F-35 достига проектната си скорост реално, всеки път и ....БЕЗ ФОРСИРАНЕ, за разлика от СУ-шката. В реални бойни действия СУ работи на ФОРСАЖ и соляра кончаеться быстро.

по това как Ф-ката избяга след като не можа да изплаши руснака.

F- ката не е избягал а увеличи малко скоростта за напръска обилно бляда под него. F-ката си продължи същият курс а бляда отиде да му мият предното стъкло. Във въздушното пространство десетки километри са "близо" а не десетки метри. При показаната ситуация единствената реална "атака" е Матросов да таранира F- 35. Ако успее. Ракетите на бойните самолети са окачени под тялото а не са в кабината, сукин ты Знайко.

От времето на Александър Македонски - все едни и същи новини. Накрая който оцелее, ще си ходи у тях.

Даа, “Су-30СМ е много по-маневрен и бърз, но F-35 има ниска радарна забележимост”, демек, невидим! Като ония невидимите над Сърбия преди време!

Умен си като белия кон на комшията - Герчо. От простотия умря, да го прости Господ!

А бе я им ете майките и на Руснаци и на Американци. Не мога да ги понасям и двете нации. Само дрънкане на оръжия им е в главите.

Мъже, моля ви, някой да ме оноди. Постоянно за Путин мечтая, ама на него не му е до мене. Опрял се е на масата и пъшка човекът, а аз си оставам ненаебан. Моля ви!

Турските дронове "Байрактар" са най-добрите в света и са неуловими за радари, СУ-та и ЕФ-ки! Трябва да си въоръжим ВВС с Байрактари и да не се занимаваме с глупости!

пръчка няма и да разбере - кой и от къде го е ударил, защото ще го гърмят от там, от където той нищо "не вижда" ! всички стари приказки за "голяма маневреност" на блядските самолети са остаряло клише, валидно за първата светвна война. никой няма да се занимава с пилотски "ръкопашен бой" както е по филмите ... су-то ще бъде свалено без да разбере !

това въобще не е така- всички руски изтребители също имат система за предупреждение когато ракета те е прихванала и лети към теб. и понеже някой спец ще се опита да ме затапи - да ракетите с IR не се засичат, но те се изстрелват от 6 километра, а при такава дистанция няма как да не видиш противника на радара.

Американският си лети спокойно и уверено, а руският се клати като наебана руска курва напред - назад и място не може да си намери. Това е жалката руска техника. Даже направо не могат да летят въглищарниците им.

Ну, ну и так далее. Ние така гоним с ВАЗ2107 американски пикап Ford....дишаме му саждите от дизела.

Към новината