Коментари - Идентифицираха нов континент на Земята | IT.dir.bg
назад

Идентифицираха нов континент на Земята

Геолози идентифицираха нов континент източно от Австралия в Тихия океан и го нарекоха Зеландия.

Обратно в новината

Коментари - Идентифицираха нов континент на Земята | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

- Как сА казваш? - КонтЕнент.

Много умуване, обаче никой не знае че Антарктида не е континент..а края на света. Затова и никой не се допуска до там за независими изследвания. Има споразумение, което и България е подписала. А там определено е пълно с ресурси.. Само че започнат ли да се ползват и извличат от частни компании, означава да се разбере че Земята е ПЛОСКА.

Нищо не схващате драги избиратели. ;) Идеята е да се докаже,че всичкото това е нов континент, а не е шелфа на Нова Зеландия и Австралия. Така природните богаства стават не техни а световни, а там вече почват да папкат корпорациите.

Брутално. Вярно. Харесва ми

Ти прочете ли до края, груйо? Това е последното изречение: "Авторите на изследването са от Нова Зеландия, Нова Каледония и Австралия."

Лемурия, здравей!

хората няма какво да ядат те с комтиненти ненамквоси ми се занимават

Дари

Хайде стига с това ядене... Като не ви стигат парите да си купувате хляб и мляко, идете на село и си произвеждайте сами... има къщи, които почти се подаряват.

"Великите мозъци" скапаха Европа и сега ни предлагат нов континент на обратната страна на глобуса. Айде, няма нужда - ние, лунатиците, предпочитаме да си живуркаме в Морето на мълчанието.

Кретенията на написаното е, че по определение континентът е над водата.

Ако ги нямаше изкуствените канали- Суецки и Панамски дори са и по малко. 4

За съжаление неграмотните журналисти прогресивно нарастват!

А според училищата в южна Америка няма северна и южна, а само Америка. :)

А според учебниците в Македония, България е провинция на Фиром.

Очаквам деня, в който всяко от 7000-те островчета на Филипините ще си е отделен континент.

Аха да си помисля, че са открили нова земя. А той спора бил контитент ли е или не. Мале, мале не е за вярване някои хора с какво си запълват времето.

Вместо да пият и да закачат женските наоколо, нали?

Стоян Гогов, ти добре ли си? Континентите са 6? Евразия? Евразия е континент ли? ха-ха Това, че се говори от няколко години за евразийски съюз, не означава, че е континент :) Глупчо, континентите не са 6, а са 7 и те са: Азия, Африка, Северна Америка, Южна Америка, Антарктида, Европа, Австралия ... Никой сега да не си прави труда да ме опонира с това, че имало различни модели виждания! Идиоти

А колко по-просто е било всичко по времето на Пангея...

Алооооу редакторчето - континентите са 7, а не 6.... Няма континент Евразия, а континенти Европа и Азия... Евразия съществува само в мокрите сънища на Путин.

Евразия е общата земна повърхност на континентите Европа и Азия.[1] Като едно цяло Евразия се явява най-големият по площ континент на Земята. Строго научно Евразия представлява един континент, но по исторически причини е прието северозападната част, разположена отвъд планината Урал, да се приема като отделен континент Европа, а останалата част като континент Азия.

Тоест континентите са 7 и няма какво да филосовстваш.

разделението Европа - Азия е остатък от били времена на прохождащите географски открития, когато са мислили, че са отделни (подобно на Европа и Африка). В последствие изкуствено теглят черта по Урал. Този черта не е подчинена никаква на научна логика и няма причина да е именно там или примерно 100-200 километра по на запад или изток. Всъщност политиците са тези които обичат да делят света на западен и източен. Заради тях това деление така силно се е загнездило в обществото. Всъщност то също няма логическо научно обяснение предвид, че света е да кажем по-простичко сферичен. реална причина освен горепосочените Евразия да се разделя на Европа и Азия няма.

ама какво им обясняваш на тия неграмотни люде? изобщо не бива да се хабим да им обясняваме... те са облъчени, те не влизат в часовете по който и да е предмет... как да обсъждаш теми с неграмотен човек?

Това е геология, не политика. Сбъркал си рубриката

кой източник казва, че са шест, а не седем в момента??? т.е. няма европа и няма азия, а има евразия???

Статията е от научна гледна точка. От такава, има един континент - Евразия!