Безспорен факт е, че децата и тийнейджърите обожават таблетите. С тях те могат да играят на любимите си игри и да гледат харесваните от тях сериали. При това таблетът е по-удобен за това от телефон и лаптоп.

Извличат ли максимума вашите деца от тези устройства?

На пазара има много таблети, всички с различни възможности. Някои от тях стават само за гледане на видео клипове и игри, орязвайки значително възможностите за развитие на детето ви. Ако искате то да има много по-добри перспективи, редно е да започнете от избора на таблет.

Вижте как изглежда Samsung Galaxy Tab S5e >> >> >>

Ние се спряхме на Samsung Galaxy Tab S5e, защото e здрав, компактен и свръхлек. Таблетът разполага с полиран метален корпус и стилен дизайн, подходящ за всички възрасти. Върховият му хардуер позволява да извлечете максимума от всички съществуващи приложения.

Потенциал

Избирайки един от най-способните и добри таблети на пазара, вие давате на вашите деца далеч повече възможности от простото играене и гледане на видеа. На Samsung Galaxy Tab S5e могат да вървят редица приложения, които да научат подрастващите на важни умения.

Ето само малка част от тях:

Adobe Lightroom

Фактът, че Samsung Galaxy Tab S5e е един от таблетите с най-добри камери на пазара, не е за подценяване. Още по-добре ще е, ако детето ви от малко може да обработва изображенията и се подготви за работа с Photoshop. Тук се намесва мобилното приложение Adobe Lightroom. Чрез него детето ви може бързо да усвои обработката на изображения и да се запознае с механиката на по-сложния и професионален Photoshop. Преходът към него ще е неусетен.

Amazon Kindle

Ако искате детето ви да чете, то таблетът ще ви бъде незаменим помощник. Съвременното поколение е свикнало да използва устройствата, като изследванията показват, че много малчугани с радост четат пред екрана, но с голяма неохота хващат хартиените книги. В този случай инсталирането на Amazon Kindle е направо задължително.

Microsoft Office

Ако искате да подготвите детето си за света на възрастните, то може би е най-добре да инсталирате офис пакета на неговия таблет. Там то може да се учи как да пише по-добре и грамотно, както и да разучава функциите на приложението, което по-късно ще му се налага да използва като възрастен. Microsoft Officе за Android почти не се отличава от версията за компютър. Любопитен факт е, че не малко родители започват да правят диктовки на своите деца, заменяйки комбинацията от химикал и тетрадка с таблет и Microsoft Officе. Това не е изненада, предвид все по-голямата дигитализация на образованието.

Autodesk Sketchbook, SketchAR, Adobe Illustrator Draw, Photoshop Sketch, dotpict и MediBang Paint

Всяко едно от тези приложения може да развие артистичния талант на вашето дете. Изброените по-горе апликации са най-добрите такива за рисуване, а използването им е лесно и достъпно. Те се различават по стил и възможности, затова е добре да бъдат пробвани всичките. При това наличието на електронна писалка/стилус не е задължително. За вашият малчуган ще бъде от голяма полза да даде воля на въображението си, създавайки картини и изображения на своя таблет.

Duolingo

Ученето на език никога не е било толкова лесно, колкото с Duolingo. Стига детето ви да изпълнява прилежно домашните и упражненията на приложението, то резултатът ще бъде налице. Апликацията определено заслужава да бъде записана, защото под формата на игра, вашият малчуган ще обогати речника си на чужди думи.

PhotoMath

Това е едно от по-фокусираните приложения за обучение. Както подсказва името, това се отнася до математиката. Апликацията използва камерата и OCR технология, за да чете уравнения, които записвате. След това тя не само дава отговора на задачата, но и показва стъпка, по стъпка как да стигнете до него. Заради тази си функция много технологични експерти наричат приложението своеобразен учител по математика. Именно тук изпъкват и възможностите на Samsung Galaxy Tab S5e.

Приложения за учене

Тук изборът е огромен. Съществуват апликации, които да поведат вашето дете към интерактивното изучаване на Слънчевата система, особеностите на нашата планета, човешкото тяло, климата и още много. Тук можем да изредим BioBlox, Cosmolander - Missions in the Solar System, Curiosity, Visual Anatomy Free и много други.

Защо Samsung Galaxy Tab S5e

Таблетът е с 64GB вътрешно пространство и 4GB RAM памет. Процесорът е мощен 8-ядрен чип на Qualcomm, осигуряващ върхова производителност, достатъчна за всички приложения, които да помогнат на вашето дете да развие своя потенциал.

Докато корпусът е метален, то почти цялата предна част на таблета е заета от ярък 10.5-инчов Super AMOLED дисплей, който осигурява удивително възпроизвеждане на цветове и оптимални нива на яркост на екрана.

Системата Quad Speaker на AKG гарантира богат и реалистичен звук, допълнително "гарниран" с триизмерната съраунд система на Dolby Atmos.

Основната високотехнологична камера е 13-мегапикселова с автфокус и може да записва 4К видео, а дори и селфи камерата е 8MP.

Отключването става чрез функцията за разпознаване на лице или с вграденото сканиране на пръстов отпечатък. Освен това, таблетът може да се отключва и с традиционната парола.

Батерията е изключително издръжлива, заради капацитета си от 7040mAh. Освен поддържа функцията за бързо зареждане. Така таблетът винаги ще е на разположение.