Снимките са направени от рекордно близко разстояние до планетата - Juno е бил на 3500 километра от повърхността на газовия гигант.

Това е позволило снимките да бъдат доста детайлни, като на тях са запечатани "млечните" облаци и множество бури на Юпитер.

Вижте снимките >> >> >>Обикновено Juno изпраща направените снимки в продължение на дни или седмици, като това се дължи на големия им обем. След това те се обработват от екип от учени и доброволци, тъй като повечето от снимките оригинално са черно бели.

Мисията на Juno обаче не е да праща красиви кадри от планетата, а да отговори на един много важен за живота на Земята въпрос - къде е възникнала и коя е била оригиналната орбита на Юпитер.

Знае се, че газовият гигант е имал много динамично влияние върху ранната слънчева система, като дори и днес Юпитер има огромно значение за живота на Земята - част от ледниковите периоди се дължат на гравитационното му влияние върху нашата планета, като освен това газовия гигант я предпазва от астероиди идващи от по-дълбокия космос.

След анализирането на откритите до сега екзопланети, повечето учени твърдят, че газовите гиганти с орбита, сходна с тази на Юпитер са по-скоро изключение.