Мартин Рейш от Монреал връчил на американски граничар дигиталното си устройство, след като близо до границата осъзнал, че е забравил паспорта си. Той казал на граничаря, че отива във Върмонт, за да даде коледни подаръци. Рейш съзнава, че служителят е направил изключение.

"Помислих си, че поне мога да опитам. Той взе iPad-а в малката кабина на границата. Остана там пет-шест минути, но на мен ми се сториха цяла вечност. Когато се върна, той направи дълга пауза, след което ми пожела Весела Коледа", разказа канадецът пред Асошиейтед прес, предава БГНЕС.

33-годишният мъж смята, че проявената от него честност и шофьорската му книжка са му помогнали да премине границата, за да достави подаръците миналата седмица. Рейш, който успешно се върнал в Канада по-късно същия ден, обеща, че в бъдеще няма да забравя паспорта си. Но се надява, че един ден сканираните документи за самоличност ще се превърнат в норма.

"Смятам, че в бъдеще ще можем на 100% да пресичаме граници със самоличността ни на дигитално устройство, това е само въпрос на време", сподели Рейш.