При разглеждане на архивни кадри, адвокат Цветан Цветанов е направил доста интересни наблюдения - в поредица от 3 снимки от началото на 20-ти век, заснети край Евксиноград се виждат странни обекти.

Вижте снимките >> >> >>


Кадри заснети в периода 1903-1906 по време на строежа на пристанището на двореца в Евксиноград.

При увеличения на мащаба става ясно, че това едва ли са птици.

Малко вероятно е и това да са самолети, като формата им не отговаря на тази на аероплан.

Припомняме, че първият полет летателен апарат, по-тежък от въздуха е извършен на 17 декември 1903 г. от братята Райт, което допълнително намаля шансовете на снимките да виждаме самолет.

Снимките може да се окажат носители на потенциално сензационна информация - родните НЛО кадри може да са едни от първите заснети в света и първите за 20-ти век.

За първата фотография на НЛО в света се приема снимка от Ню Хампшър в САЩ, която е направена още през 1870 година, вторият кадър на НЛО е направен чак през 1927 в Орегон, САЩ.

Въпреки това, съществуват спекулации, според които в миналото НЛО са изобразявани на картини, икони и дори съществуват като част от египетските йероглифи.

Привържениците на теорията, че извънземните са посещавали Земята още от древността свидетелстват за необичайни прилики между древни статуетки и познатите изображения на извънземни.

Естествено тази информация, често е силно спекулативна, с акцент върху сензацията.

Откривателят Цветан Цветанов изрично подчертава, че не търси евтина сензация, а изразът „НЛО“ в случая не означава задължително извънземни - той е използван в точното си значение – "неидентифициран летящ обект".

Припомняме, че наскоро стартира нов международен научен проект, изучаващ НЛО.

Според скептиците обаче, неясните образи обаче може да се дължат на възрастта и качеството на снимките.

Адвокат Цветан Цветанов призовава към добронамерена,интересна и любопитна дискусия по темата.