Това стана ясно от представително проучване, проведено през 2011 г. от „Фарма Бранд” сред над 1000 фармацевти от цялата страна. Цели 57 % от тях го поставят на първо място сред още 13 конкурентни търговки марки в категорията „Продукти за отслабване“.

За да оценят марките, магистър-фармацевтите са взимали предвид своя личен опит, доверието им към продукта (т.е. доколко го препоръчват на клиентите си), както и обратната информация, получена от пациентите, които са го ползвали.

Това проучване е първото в България от този тип. Целта е да бъдат отличени най-предпочитаните търговски марки хранителни добавки и ОТС продукти (лекарства, отпускани без лекарско предписание). Проучването бе проведено с подкрепата на Българския фармацевтичен съюз. Този вид изследвания се провеждат в редица европейски страни, в които има залегнала Добра аптечна практика.

Най-препоръчваният продукт

Vitaslim LIGHT е висококачествен продукт за по-лесно и бързо редуциране на теглото. Той действа изключително ефективно в две основни посоки – потискане на глада и увеличаване на изгорените калории. Vitaslim LIGHT е „Най-продаван продукт за отслабване” за 2011 г. според данни на IMS Health, а веднага след него се нарежда и Vitaslim LINE. Двата продукта се комбинират успешно за максимални резултати.

Повече за най-предпочитания продукт за отслабване