Морфов грабна ”Аскеер” за най-добра режисура

Спектакълът на Александър Морфов “Дон Жуан“ беше обявен за най-добрия през този театрален сезон от фондация “Аскеер“.

Обратно в новината

Коментари - Морфов грабна ”Аскеер” за най-добра режисура | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

MRAZIA MORFOV

Клоунадите на Морфов, на които викаме театър, са просто приятни, но тъй като са и много дълги - накрая изморяват. ...Едно време пиесите, в които се псуваше на майка бяха с препълнени зали, защото ни се струваха много авангардни и разчупени, и беше пълно с ученици, които никой не беше докарал насила. Следваха пиесите, в които всички се събличаха чисто голи, и мъжете включително, и залите пак бяха пълни... Сега е времето на Морфов да пълни театъра.. Вярно, че естетиката му бързо омръзва и остарява, но с всяко шоу е така. Жалкото е, че и той не направи изключение да проплаче като тюхкаща се лелка, как никой не прави нищо за театъра, тоест за него лично. нешо, което го слушаме от години. И да манипулира евтино със бройката на зрителите на българския филм.

точно морфов да не писка за мангизи - нагуши се от постановки по... и от снобарията театроведска

Мариус трябваше да вземе наградата за мъжка роля,много ме е яд,че не му я дадоха :(

Дон Жуан нa Морфов за втори път ми заби шамар с тухла. Спектакъл, в който сексът и плейбойството на Дон Жуан са само целуфан и глазура на образа му. Образ на любовен демон-хищник дръзващ да спори с Бог и да премерва свободата си с всичко и с всички.Жестока игра на Деян Донков в главната роля, жестока игра на Захари Бахаров в ролята на Сганарел, жестока игра на Теодора Духовникова, Валентин Ганев, Валери Йорданов, Филип Аврамов, Рени Врангова. Един от най-добрите спектакли на Александър Морфов....

4udesno e da se razdavat nagradi i da se motivirat artistite, samo ne razbiram na koi carvul mu e hrumnala tazi prostotia da pravi asociacia na bulgarskata armia s turcizma asker...ili niama bulgarski dumi ili imena na li4nosti na koito da se krustiat tezi nagradi??? pfu

Аман от злоба и завист!!! Морфов е един от малкото режисьори в България,който е признат навсякъде в Европа,да не говорим за Русия,където буквално дават мило и драго за него - защото такъв талант като неговия е гордост и ценност за всяка страна!!! А ние българите никога не оценяваме това,което имаме,затова сме на този хал и както е тръгнало,скоро няма да се оправим.....

Езвенете, може ли да кандидатсвуваме за работа като оператори-цензури при вас. Всички сме завършили НБУ, следните специалности: основи на цензурирането, технология на цензурирането, максимизиране на приходи от цензуриране и т.н. Всички сме отличници и кавалери на Соросови стипендии.

Съжалявам, но на мен сношния цирк не ми хареса. Смятам, че имаше сриозно безсилие и липса на идеи за такъв форум! Печална гледка беше! Това е мое мнение! Искаше ми се да видя по-оригинални решения, по сдържани и величави образи, защото уважавам театъра!

Strahotno show. Pozdravlenia. Stavate vse po-dobri. A shto se otnasja do spechelilite - vupros na vkus i lichno mnenie. Absoljuten fakt e, che za predstavleniata na Morfov trudno se namirat bileti i sa nai-pechelivshite ot godini nasam. Taka che edva li mu puka za mnenieto na njakoi koito se drazni i zavigda na uspeha mu. V kraina smetka v sluchaja uspeha se izmerva s broia na zritelite. moge da si mnogo genialen, no ako nikoi ne te e vidjal ili po-losho - ne iska da te gleda, togava kakvo. Da proshtavat mladite kinotvorci, no oshte mnogo hljab ima da izjadat i na mnogo neshta da se nauchat, dokato dostignat teatralite. I njama smisul da se oplakvat s lipsata na pari - te ne sa dostatuchni. Razbira se ima i izkljuchenia - koito si go moge, si go moge s pari ili bez.

Морфов е от онези така нужни талантливи лудаци в нашият театър! А в това е фокусът да вкараш разнородна публика в салона и всички да са доволни без да се подлагаш на компромиси! Владеят го малцина! Спектакалът снощи беше приятен но нищо повече. Разбира се да не забравяме факта че изборът винаги е субективен! Поздрави ан всички които обичат театъра!

Прекрасно ,елегантно и с много вкус поднесено шоу!Браво на Люцканов,много чувствителен и талантлив режисьор!Имахме голяма нужда от глътка култура!

Сашо Морфов е явление в българския театър. Няма друг режисьор, който така да борави с техническите възможности на сцената, да придава динамика на представлението. Който е гледал Хъшове, знае за какво става въпрос - сцената буквално не спира да се движи три часа. Останалите режисьори в България просто не им сече пипето толкова (или нямат бръмбари в главата ;-)), че да измислят нещо подобно. Да вземем най-простият факт от Дон Жуан. На кой друг освен на Морфов (който вече спечели признанието на най-добрата школа в света - руската), ще му хрумне да сложи инициалите на Дон Жуан върху дрехите му (). Просто някои хора го могат, а други още живеят със старите разбирания, че театъра е за снобите и пенсионерите, а не за младата публика. Отидете на спектакъл на Морфов в Народния и вижте каква публика ходи там - тълпи от ученици, които са по своя воля там, а не защото даскалицата ги е замъкнала.

Сашо Морфов и неговото ВТОРИЧНО изкуство.:))) Цял живот е плагиадствал и се е възползвал от таланта на АРТИСТИТЕ СИ, които му правят и измислят всичко. Под предлога на големия пич ги увлича и те го боготворят. Това ли е големият талант?! А това че ГОЛЕМИТЕ МУ УСПЕХИ са често Вторите постановки на едни и същи текстове. Хора като него превърнаха театъра в цирк а актьорите в клоуни!!! Сигурен съм че и той да направи филм ще го гледат пак толкова малко хора!!! Горко ни с това СЕМЕЙНО ИЗКУСТВО! Жена му най-после взе тази награда!!! САМОЗАБРАВИЛ СЕ Е!!! ТОЙ СЪЗДАДЕ ЧАЛГАТА В ТЕАТЪРА!!!

Браво на Морфов!Най-накрая се намери човек,който да каже истината в очите на Данаилов,а че не е достатъчно само да се прави на готин и добър,а трябва нещо наистина радикално да се направи за българския творец

Да му е 4естито, но като го слушам си прая изводите 4е е много надменен 4овек,зтова като го показват по медиите винаги сменям канала-просто отблъсква с ре4ите си.

Стефан Данаилов направи изключително много за културата! Такъв бюджет от 97 млн. го няма никъде по света! Нали говорим за свободни пазарни отношения! На никого не му се гледат нашите филми, направени от псевдорежисьори!

Честито на наградените! По отношение на манипулативното изказване на Сашо Морфов: Най-гледаният филм през последните 14 години има 22000 зрители (а не 7000) и то само в кината, на DVD и видео има рекордни за страната продажби, без да се брои, че повечето мои познати са го изтеглили от интернет, за което статистика няма. За информация на Сашо Морфов, нито режисиора нито който и да е от екипа му е взел от големите държавни пари, защото е реализиран като студенстски филм. (Става въпрос за Мила от Марс). За допълнителна информация на Морфов още 3 или 4 бг филма имат зрители над 7000. Не разбирам защо в деня на награждаването си уважаван творец като Морфов, вместо да празнува, манипулира общественото мнение с измислени данни???

Този човек явно е гениален! Евалла, Морфов! Другата седмица ще бъда в Сф за 2 дни, а вечерта ще посветя или на теб , или на Маргарита Младенова! Да живее българският тетър! Дерзайте!

аскеер е едно прекрасно признание за всички театрали и за тези, които обичат да им се наслаждават.

prekrasna vechr beshe, bojijko, zashto nikoi tova ne go intresuva ....... p r ce k r a s n o be sh e, Chestito na cvsichki