Джордж Майкъл: Посвещавам ”Freedom” на българските медици

Великият певец и композитор Джордж Майкъл промени графика на цялото си турне, за да каже на българските сестри в Либия и на всички, съпричастни към тяхното страдание: "Не сте сами".

Обратно в новината

Коментари - Джордж Майкъл: Посвещавам ”Freedom” на българските медици | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само като се сетя за концерта и настръхвам.Една ярка светлина в иначе ужастно скучното и безразлично ежедневие.Бяхме на една ръка разстояние.Не е за вярване.

ма ти тряя си бая невръстен/а щом 43 готин мъж като този ти е чичко......това ли можа да измислиш само докато снимаше...а инеква просототия за Кадаифа си изръси.....малък, а вече знае!

Намирам за смешни някои коментари във форума. Все търсим под вола теле - защо дошъл, взел ли хонорар, ама бил ли гей или не. Много важно! Това е концерт на велик певец, дошъл, за да ни достави удоволствие с музиката си, с гласа си, с присъствието си. Самият факт, че е тук, е едно чудо и чест за феновете му от малка страна като нашата. Бях на концерта и слушах с възторг всяка песен, дори на някои от песните се улових, че съм спряла да танцувам и гледам с отворена уста докато слушам разтърсващото изпълнение. Щастлива съм, че всички тези музиканти, които идват днес, не са само мираж, както беше някога. Радвайте се на удоволствието от тяхното присъствие!

До тези,които осъждат Майкъл за това,че е взел хонорар. Аз бях на този концерт и останах възхитена от таланта на този певец и от шоуто,което направи. Естествено ще си вземе хонорара.Осъждате го за това,но на края на концерта видях,че вие които осъждате хонорара му хвърлихте и потъпкахте знаменцата,които се раздаваха в подкрепа на медиците ни.Къде беше тогава вашето съзнание? Първо погледнете вашето глупаво поведение и тогава обсъждайте певец от световна класа.Видях Мария Илиева и Графа колко могат да пеят на живо.Трябва да съм психично болна за да отида на техен концерт.

Strahotno beshe! I nyamashe nikakva distanciya s publikata. Vse edno 4e be edin ot vsi4ki. Az ne moga da se setya za nikoy drug koito hem da e strahoten kompozitor, hem da ima krisatlen glas, i na vsi4ko tova da e taka socialno angajiran (da me proshtava Bono) i to vse za pravilnite kauzi. Predstavyate li si kakvo e da se podigraesh na Bush i Blair predi godini--ne sega--a kogato i dvamata biaha super populyarni. I pribavi kum tova kakvo izlu4vane i kakva toplota i kakuv seksapil. Svalyam shapka zna4i na kralya na popa.

Кой всъщност се интересува от причината заради която е дошъл тук-някакви завистливи хора, дето не са били на концерта и сега се чувстват прецакани??? няма значение дали защото му е пропаднал концерт, дали подкрепя или не кампанията 'не сте сами или пък за да спечели пари-смятам че си има достатъчно! Важното беше НЕВЕРОЯТНОТО чувство с което изпя най-хубавите си песни и отношението му към нас-публиката! Беше незабравимо изживяване!

Много е готин, ама е одъртял, личи му вече че става чичко :-) иначе беше много хубав концерт, не че на Кадаифа му дреме кой е на наша страна, за него е важно да си уреди игричките и да не съм лош пророк, ама тая работа няма да свърши добре .... мръсни, смрадливи арабюги !!!! Нещата ще се оправят когато в учебниците по история напишат Хирошима, Нагазаки и Триполи !!!!!!!

Адмирации за изказването на втрещена!

Джордж Майкъл е сладурче.Страхотен е.

ВЕЛИКО БЕШЕ!!!! НЕЗЕМЕН Е!!! Само че песента не е Faster Love a Fastlove!!!

До ЕДИН: ВСИЧКО Е ЛЮБОВ И МУЗИКА ЗА МЕН - така се живее по-добре! Ето ти едно различно мнение. И ако някой въобще ще взима хонорар, нека да е Джордж Майкъл, да е здрав и щастлив и дано е усетил нашата любов! А ти си остани със здраве и с очевидните ти комплекси.

Няма да кажа нищо по-различно, от предните коментари на хората, присъствали на концерта и са очаровани и останали без дъх от преживяното! Наистина невероятно беше всичко! Велик е Джордж Майкъл!

На концерти на никому неизвестни певци и групички по 35 хиляди отиват, а сега, когато на крака ни дойде такава звезда, се направихме на велики. Абе, дребни и гнуснички хорица сме, това е! Да оплюем можем всеки, ако ще и Елвис да възкръсне, пак ще възкликнем: къв е пък тоя?. Нормален българин би умрял от срам заради народопсихологията ни- явно малцина са останали нормалните тук!!!

И Господ да слезе от небето, българите пак ще са заети с дребните си свадици и ще пропуснат да го посрещнат. Денят, в който Джордж Майкъл беше в София, не беше обикновен. Психолози и историци могат да изследват под лупа тези 24 часа - и ще разберат много за нацията, медиите и властта. Една телевизия съобщи, че стадион Локомотив е почти празен. Все пак там имаше повече от 30 хиляди души, но явно при конкуренцията по балкански и слонът може да ти заприлича на заек. Нашето си е наше - какъв Майкъл, какъв Джордж! Славито оздравя, дай да се напиим. Но Кралят на попа не беше тук за един концерт и за един хонорар. Ние дори не подозираме какво означава една толкова голяма звезда да бъде на наша страна и да играе за нашия отбор...

Samo Adriano Chelentano!!!

Беше невероятно. Благодаря за удоволствието.

Концертът беше едно невероятно, страхотно и неописуемо шоу от световна величина! Браво на всички, които са били там и споделят същите впечатления. Джордж Майкъл пя невероятно, което в съчетание с феерията от светлина и цветове остави незабравим спомен за всички присъстващи.Каквото и да се опита да каже човек за този концерт, все ще е малко, защото има неща, които трябва да се видят със собствени очи, всичко друго е излишно, такъв е случаят и с този концерт на Джорд Майкъл. А на всички мрънкала, които в стремежа си да оригиналничат изказват негативни мнения било по отношение на самото събитие, или искреността на намеренията на самия певец за каузата не сте сами или пък дали ще получи хонорар или не, мога само да кажа - колко сте жалки и завистливи, типично по български.Значи това да оплюеш някой е една от най-типичните национални български черти.Щял да си получи хонорара-ами дори и така да е, защо трябва да му гледаш в паничката?!?!Пя ли човека, направи ли шоуто, за което отидохте да го видите?!?Или сега на някой му пречи и че ще си вземе хонорар, щото му се ще той да е на негово място - в този ред на мисли злобата е другата типично българска национална черта.Затова на всички комплексари, които изказват компетентно мнение по въпроси, от които ограниченият им мозък нищо не разбира, може само да се каже По-добре да изглеждате глупави, отколкото да отворите уста и да разсеете всякакво съмнение.

Истинските му фенове тук се оказаха много повече отколкото предполагах :) Не съм виждал по-добро шоу никога.

Концертът беше страхотен. Всичко е въпрос на това да отидеш, за да изживееш нещо, което наистина те вълнува. Не можеш да слушаш парчета като Faith, Too funky, Freedom, Careless whisper, Praying for time, на тази сцена, с тази атмосфера, с този страхотен глас и да не изпитваш енергията с цялото си същество. Не знам кой би могъл. It's hard to love there's so much to hate Hanging on to hope when there is no hope to speak of And the wounded skies above say it's much too late So maybe we should all be praying for time Thank you, George!

знааам, знам защо никой не се е навел да си вдигне знаменцетооо ;) защото всички пидери на страната са били там, да се поотъркат помежду си, да спечелят някой меломан за каузата, пък ако и някой се наведе - все е кяр

До Ани: Ани, и аз като Мария бях пред самата сцена в Circle of Faith и имах подобно усещане като Мария, че хората не знаеха песните, че не бяха достатъчно емоционални. Според мен много от тях бяха дали 150 лв. не толкова защото са истински фенове, а защото ги имат тези пари. От моята позиция се виждаше, че готината публика е пред авансцената -- онези, които бяха платили по 50 лв. и отрано бяха заели позиции. Вероятно ти си била там.

koito ne doide ispusna mnogo george e super

До Мария. http://www.d

Всъщност няма значение дали и какво е подкрепил, дали е бил лицемерен или искрен в подкрепата си, нито какъв хонорар е прибрал въпреки благородната кауза, нищо от това няма значение. Едва ли някой на стадиона беше дошъл за да подкрепи медиците със своите левчета и развяни знаменца, всички бяха там за да се насладят на очарованието на един изпълнител. Всъщтност истински важното в случая беше емоцията и незабравимото преживяване останало във всеки, който е бил на концерта.

Щастлив съм, че присъствах на този концерт. Не съм си и мечтал, че ще мога някога да видя Джордж Майкъл на живо в България!. Страхотно изживяване! Благодаря! Всички около мене танцуваха и пееха песните на Джордж Майкъл! Невероятно! Към Варна: Били ли сте някога щастлив/а? Нещо успяло ли е да Ви зарадва? Когато критикувате слравнете с нещо.... На практика Ви съжалявам!

He is not the first,he is not the last.He is just the bigest

в официалният сайт на Глен Хюз има специално място където той е изразил подкрепата си за сестрите.а че Джордж е велик певец това е ясно на всеки разбиращ от музика.

Бях в В8.Искам само да ви кажа за емоциите, Уважаеми, че виждах над 10000 човека в средата с вдигнати ръце и чувах безумни ревове около себе си. Може някои песни да не се знаеха от всички наизуст, но това не пречеше на останалите (мен включително) да извисят глас, заедно с човека-светлина, помитащ всичко със своя талант, своята КЛАСА и човечност. Такава сцена и осветление не е имало в България. Един ГЛАС изпълни песен, наречена Jesus to a Child и цял стадион замлъкна. Замлъкна, омагьосан...

mogo sajaliavam ,4e ne uspiah da prisastvam na koncerta na lubimiat mi pevec George Michael!Toi e neveroiaten izpalnitel,bravo na vsi4ki vi koito ste bili i ste piali s nego i ste potkrepili nashite medici!EVALA!

касапина, не виждам нищо лошо в това да работиш в бедна (мръсна) болница, за да помагаш на хората, които без твоя помощ няма да имат нито мед. сестри, нито лекари. Освен това никой не заслужава да бъде бит, изнасилван от кучета и малтретиран с токови удари, независимо какво е извършил. Не си ти този, който ще каже кое наказание е добро за друг равен на теб човек.

Слаба работа е тоя Майкъл, в Германия като не го искат и хайде у нас да се натреска...

Abe zashto vinagi se namira niakoi da rysi prostotii, da govori za politika i da plue... Koncerta beshe strahoten, zashtoto George Michael e istinska zvezda i istinski talant. I tova e fakt veche 25 godini. Poklon, GM.

Мисля, че медиците ни бяха изпозлвани за реклама. Ако иска да направи нещо за тях не е необходимо да пее тук, където всички ние знаем за какво става въпрос, а там, навън когато прави концерти да каже че ги посвещава на БГ медиците в Либия че и другите да научат за какво става въпрос - това има смисъл! Не си мислете, че всички знаят за това щом ние знаем...някои политици може би, но обикновените хора - много се съмнявам...така че г-н Майкъл пропагандирай навън, а тук идвай просто да пееш ако наистина си искрен!

Neverojaten George Michael, strahoten concert!!!

абе като ви слушам май всички сте ходили на концерта и сте били на първи ред :D:D:D

Sartseto mi preliva ot radost kato cheta tezi komentari! Sinat mi zavarshinsrednoto si obrazovanie v chuzhbina-na tseremoniata v uchilishteto negovi sauchenitsi piaha pesni na Beatles,Johny Cash etc...Beshe prekrasno is maka si spomnih kak Komsomolski deateli idvaha v Angliiskata gimnazia,koiato zavarshih navremeto da ni ubezhdavat,che tazi muzika e DIVERSIA i PROVAL za mladezhta........... togava ne viarvah v Izmislenata za promivane na mozatsi teoria, a sega si spomniam s bolka za izgubenoto ni vreme ot RAZNI DRUGARI!

malko sme horata, koito taka vyzpriemame neshtata, no nqkoi ima kiriq da se nasochva narodnata energiq v takava posoka.

Великият Джордж Майкъл взриви София с призива си за свобода на всеки и във всичко. Поп вълшебникът сътвори невиждано и бляскаво себераздавощо се шоу! На този линк: http://geor истински фен може отново да почувства какво бе да си близо то тази музикална икона. Съжалявам само, че не ме допуснаха с по-професионална техника, щото ми конфискуваха дори и широкият обектив. Лични благодарности на пича дето ме пусна с късият обектив, та да шракна що годе прилични кадри.

цял живот съм си мечтала да видя Джордж Майкъл на живо! той ми е най-любимият изпълнител! а той успя да надмине и най-смелите ми очаквания!:) Невероятен глас - absolutely flawless! Невероятн ефекти! Крещях, скачах, пеех с пълно гърло и наистина изживях мечтата си! Бях на 15 метра от сцената и не можех да повярвам колко е близо! Жалко, че малцина около мен знаеха текстовете, но не вярвам някой от присъстващите да каже лоша дума за вчерашното изживяване! Иска ми се и стадионът да бе по-пълен, но важното е, че аз бях там и пеех с него любимите си песни!:) Безупречен и толкова чаровен! Излъчваше такава позитивна енергия - също както Браян Адамс през ноември! Нека си пожелаем по-често такива изпълнители да идват в България!:)

Голям певец, голям човек! Посветил творчеството си на справедливи каузи! След Фреди той е the best! Раздаде се напълно на публиката. Невероятно очарование , сексапил и магнетизъм. Невероятен контакт с публиката. Благодарим му за висотите, в които ни издигна и в които продължихме да летим дълго след като свърши концерта. Нищо, че след това се върнахме пак в мръсна, кална и неосветена София , без транспорт и пътят на излизане от концерта по едно сравнение приличаше на пътя за концлагер.

концертът беше наистина много зрелищен и добър за слушане. Дж. Майкъл безспорно е невероятен изпълнител, природен талант, както като глас, така и като харизма и присъствие на сцената. Бях и на Депеш, не мисля, че е уместно сравнение между двата концерта. Депеш са култова група, ако дойдат Ю Ту тогава сравнявайте, но не и с поп изпълнител. Никой от досегашните концерти не може да се сравни с този като сцена и подготовка. Наистина направи впечатление, че доста хора не познават песните му, не знаят текстовете, но на Депеш също някои от прекалените им фенове упрекнаха публиката (донякъде с право), че не е пяла целите текстове. Нормално, все още нивото на познава на английския в нашата държава не е добро, самата аз въпреки, че обожавам и групата и някои от песните на Джордж си признавам, че не ги знам изцяло. Имам добро образование, но английският ми е на средно ниво и това не означава, че трябва да се откажа от тази музика, нали? Пеех там където знам, но това не прави емоцията ми от преживяното по малка. Щастлива съм, че вече имаме възможност да видим такива изпълнители у нас и трябва този тип култура да се популяризира, защото повечето деца на 14-16 години, не познават тези изпълнители. Сравнете броя на коментарите за този концерт с броя на вчерашните коментари за някакви певачки, които си показали циците в Зала 1. Поздрави на всички, които са изпитали удоволствие от преживяното и благодарност на организаторите. А, че за това се дават пари и тези хора ги изкарват - БРАВО, това е бизнес, дами и господа. Да спрем да мразим по-богатите, а да помислим какво да направим, че да се живеем по-добре самите ние!

До Мария За хонорара: Джордж Майкъл си взе хонорара, което показва, че все пак парите са на първо място, а не сестрите. Негово право си е, но ако толкова много мислеше за сестрите можеше този да се откаже от този хонорар. И този хонорар напр. да го разпредели между членовете на техните семейства или друго - да поиска да бъдат разкрити техни сметки в България и хонорара на бъде преведен по тях. И когато сестрите се върнат да използват тези пари. А що се отнася до обединението - в едно демократично общество никога всички не са на едно мнение по един или друг въпрос. Дори след трагедията на 11 септември 2001 г., не друг е Боби Фишер (американска шахматна легенда) заяви, че Америка си го е заслужила ! Да, ужасно звучи, но в едно демократично общество и това може да се чуе. Само по времето на социализма обществото ни беше обединено. Да не разправям как ставаше обединението. Мой роднина беше в затвора една година заради разказан виц за Ленин - това беше един от механизмите на обединението тогава. Имаше и доста други. И накрая - проявяваш доста голяма наивност по-повод лентичките и въобще по-повод цялата кампания Вие не сте сами. Явно не разбираш, че тук става въпрос за бизнес и за пари.

до касапина: случайно човека е дал $160 млн. за картини и за други призведения на изкуството, така че едва ли е дошъл точно в България да трупа печалби. Иначе концерта беше НЕВЕРОЯТЕН.

Страхотен концерт!Още не мога да повярвам,че бях на 3м.отсцената и от такъв страхотен изпълнител!Това ще остане едно от най-емоционалните преживявания в живота ми!

Beshe meko kazano neveroiatno. Az oste ne sum v sustoianie da go osuznaia, peia si tzial den negovi pesni i napravo se 4ustvam kato s krila. A za glasa na George Michael niamam dumi..... S dve dumi, VELIK E!!!

GEORDG E KIPARSKI GRUK I NIE IMAME EDNAKVA SUDBA 1/3 OT KIPAR E OKUPIRAN OT TURTSIA KAKTI I 1/3 OT BULGARIA ZA TOVA VZE OTNOSHENIE KUM MEDITSITE!

невероятно шоу, незабравимо преживяване!!!Човекъ е изключителен професионалист, а жестът му, че включи София в турнето си и по този начин подкрепи сестрите трябва да бъде подобаващо оценен!

Аз за такава песен на Джордж Майкъл - Faster Love не съм чувал!!!

Концерта беше велик...останалото е излишно!!Тези, които пишат комнетари за каузата, за гласа, за гей или наркоман е кво ли не още.....питам: Абе, като сте го гледали по МТV още до като сте били с акне, да сте си мислели, че ще ви пее у Надежда тава звезда ?!? А леле майко какво се случи там?! Нереално, а?