Гениалният Тери Пратчет страда от Алцхаймер

Тери Пратчет страда от Алцхаймер, предадоха световните информационни агенции.

Обратно в новината

Коментари - Гениалният Тери Пратчет страда от Алцхаймер | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До Лем Иди да плюеш другаде. Тук не е място за теб.

До Лем Иди да плюеш другаде. Тук не е място за теб.

До Лем Иди да плюеш другаде. Тук не е място за теб.

До Лем Иди да плюеш другаде. Тук не е място за теб.

Pojelavam mu ot vse surce da jivee oshte dulgi godini, genialen chovek i pisatel, chela sum mu vsichkite knigi po niakolko puti.

Чета новината и буца ми засяда в гърлото :-(... Отскоро подхванах поредицата за Света на диска и усещам, че почвам да се пристрастявам. Това е все едно гледам нашата действителност в някакво адски смешно криво огледало. Спирам дотук, мъка ми е да пиша повече...

на 14 съм и израстнах с неговите книги всяка година ги прочитам поне веднъж но винаги ми носят различен поглед върху нещата надявах се да продължи да ни радва дълги години но уви няма да е така евала все пак че си призна наистина искам нещо като музиката с камъни да го пощади за поне 10 ина години и Iwish,I wish

Жалко- хубавите и добри хора са наказани- доно , Господ здраве да му даде!

Скъпи съформуници, не се учудвайте, че под статията има само позитивни коментари. Опитах се да изразя съмнение в гениалността на Пратчет, въпреки неприятната новина, но мнението ми не беше допуснато от модераторите.

Велик! Това е един от малкото автори, които чета буквално на един дъх. Не хващам негова книга, когато знам, че няма да имам време да я прочета на един път, защото и да нямам другите неща общо взето спират да ме вълнуват и чета от корица до корица.

Както се казва в последните му книги Oh, waily, waily, waily. Жесток автор!

Нямам дуни да изразя какво чувствам в момента :-( Уникален човек и писател

Много жалко, нямам дуни да израья какво чувствам в момента :-(

Жалко, много жалко баща ми боледуваше и почина от тази болест, от страхотна интелигентност и ум накрая човек се превръща в развалина

За последните десет години този човек ми разказа играта. Най-интересният поглед към действителността ни. Господ здраве да му дава!

дано да се раждат повече хора с мозъка на Тери!

Уважаеми дами и господа отDir.bg, Днес сутринта научих от Вашия портал за здравословните проблеми на Тери Пратчет и за няколко часа събрах от Интернетмного информация за болестта на Паркинсон. Преди време това би ми отнело много месеци търсене в книги,списания и монографии. Благода Ви за труда и усилията/а чрез Вас-на всички творци в Интернет/! Жела Ви много радост и нови успехи! С уважение и благодарност:д-р Георги Кънев-семеен лекар в Трета поликлиника-град Бургас GSM 0 888 50 70 37 P.S.Моля за извинение,но правя съвсем първите си стъпки в Интернет.Надявам се до няколко дни да синтезирам информацията,която събрах днес и да Ви я предоставя.От няколко години събирам информация за лечение с витамини и минерали на различни болести,надявам се че това ще е полезно за Вашите почитатели.

Uuuk :(

Каква ирония!Което доказва,че няма справедливост на този свят.Този човек не е роден на нашата грешна земя и заплаща за жертвата, която направи да ни отвори очите за много истини.Тери,по-добра част от човечеството те обича.Нека това да бъде твоята утеха.

Nikoi nikyde ne moje da otmeni bolestite,starostta i smyrtta...Bydi 6tastliv Terry i prodyljavai da ni radva6 sys tvor4estvoto si!

Чак пък гениален...

НЯМА ДА ГО ВЗЕМА ПЪК!

НЯМА ДА ГО ВЗЕМА ПЪК!

velik si!!!obi4am te

Колко тъжно... Обичам него и света му. Колко пъти ме е разсмивал и в най-мрачните моменти... Да можеше нещо да се направи... Знам, че медицината ще го закрепи достатъчно , за да пише поне още 5-6 години но след това... край. При това много труден за гледане от близките му хора край...

hm, kolko ste prav! Mai, naistina, sa prav put cheta samo hubavi neshta. Galko sa povoda..

golqm talant!

Лоша новина!Съжалението не е достатъчно в този случай! Трябва да се търси лекарство за тази ужасна болест.И България заболелите нарастваг лавинообразно.

Болният от Алцхаймер се оплаква от зрителни и от слухови халюцинации.Пратчет би могъл да направи от това една страхотна книга....Знам ,че болеста може само да се забави,ала не се лекува за съжаление.

dano da se opravi ....

Тъжно... тъжно... тъжно... Напомня ми на историята на Айрис Мърдок. Не мога да повярвам, че един такъв велик, ироничен, гъвкав ум, започва постепенно да се руши...

Много тъжно. Чета и препрочитам всичко, което е написал. Неговите категории за възприемане на света са вече част от моя начин на мислене и това ми помага да устоявам на вселенската простотия.

Любим, любим писател си ми, Тери!! Ужасно е да пострада точно Света на фантазиите ти-твоят ум!

Velik !!!! Nai dobriat pisatel na veka. Opraviai se 4ove4e.

Наистина много гадна новина... Тери има много и интересни книги (тези от Светът на Диска), надявам се да се бори с болестта.. не съм наясно обаче- има ли начин ?

наскоро ПРЕпрочетох всичките му книги за света на диска,помогнаха ми да не затъна в блатото на отчаянието :) Тази новина е много много тъжна!...

когато прочета за български управник тези коментари,ще кажа ,че това емоята държава ....и моя човек.А Пратчет е голям и истински.Ще го бъде и с Алцхаймер.

когато прочета за български управник тези коментари,ще кажа ,че това емоята държава ....и моя човек.А Пратчет е голям и истински.Ще го бъде и с Алцхаймер.

нека да отправим цялата си позитивна енергия, всичките си добри мисли към Тери! Той трябва да продължи да пише, защото е най-обичания автор!!!!

нека да отправим цялата си позитивна енергия, всичките си добри мисли към Тери! Той трябва да продължи да пише, защото е най-обичания автор!!!!

нека да отправим цялата си позитивна енергия, всичките си добри мисли към Тери! Той трябва да продължи да пише, защото е най-обичания автор!!!!

Тери е човек от когото се възхищавам. През последните пет години съм си купувал почти само негови книги и си ги пазя като бижута. Ако има някой, който най-малко заслужава тази болест - това е той. Дано да не бъде засегнат тежко.

Лошо. То на свестните се случва. Да сте чули за чалгар болен от Алцхаймер? Нема и да чуете - то е свързано с мозъка. Дано се оправи човека.

egati, napylniha mi se o4ite sys sylzi za nula vreme,dosta hora izrastanhme s nego

Mnogo tazhno! No dano da e naistina 'drebno neudobstvo', ne6to kato 'lek nedostatak v haraktera'.

oo tova e ujasno neveroqten e

Тери Пратчет е един от любимите ми писатели. Ще цитирам по памет: ... тя изглеждаше като човек, който дълго е мислил върху вселената и най-накрая е схванал шегата. Велик! Не е единствения писател, пострадал от тази болест. Мисля, че и Джонатан Суифт е приключил живота си по този начин. Имам всичките му книги.

Boje Gospodi...

Този човек е причината да гледам на живота по нов начин, той е и причината да пропиша. Страшно съм разярен от тази новина, Някой Горе явно е загубил чувството си за хумор напоследък. Но погледнете само колко мъжко изявление. Голям, много голям ....