"Пълна глупост си написал. Типовете захар в меда са напълно различни и структурирани различно от тези в бялата захар."
АБСОЛЮТНИ БАБИНИ ЛЕГЕНДИ! Захарта в меда се разгражда до същото, което и бялата захар! Разлика в ефектът, който двата подсладителя имат върху вашият организъм, НЯМА!
Питайте който и да е химик!
Ако искате да не си причинявате вреди от консумация на захар (бялата смърт!), просто не яжте никаква захар! Всички заместители с малки изключения (севия, и други изкуствени подсладители, които пък са вредни по други причини) се разграждат до това, което и самата бяла захар.
Ползите от захарта , солта и бялото брашно за развитието на човешката цивилизация ,се измерват В ХИЛЯДИ ПЪТИ повече , от колкото вредата от тях!
Ям всеки ден и зиме и лете сладко от боровнки, ягоди , дюли, смокини и др. подсладено СЪС ЗАХАР и съм повече от убеден,че това не е по-вредно от същата порция пчелния мед.
Навремето/ и сега/ са лекъвали болно гърло със смучене на небет шекер/захар /.
Ефекта е по-добър от този с пчелен мед. И меда и захарта са консерванти и убиват микроорганизмите.
Има начин да се намали гликемичния индекс на захарта! Просто яжте складки неща за десерт, след основно ястие и никога самостоятелно. Забравете измамата, за разделното хранене. Това е пълна шашма. Винаги яжте по нещо сладко за десерт, но малко. Толкова колкото да си подсладите леко.
Подсладители (Ксилитол, Еритритол, Малитол) Плюсове: Захарите, завършващи на ол и т.н.
А бялата захар какво е - естествен продукт, извлича се от цвеклото или тръстиката ? Като си наумят нещо веганите и тръгват акъл да дават ...
Меда е абсолютно същата ''отрова'' като захарта!
Прочетете - днена доза за пчелен мед е ЕДНА РАВНА СУПЕНА ЛЪЖИЦА МЕД НА ДЕН! Меда подгрят над 50 градуса няма полезни свойства, а над 100 градуса става канцерогенен!
И все пак не забравяйте, че емоционалните и естетските ползи от изяждането на един хубав шоколад са в пъти по-големи от консумирането на стевия например! За който разбира от хубаво, де!
Поздравление за статията! Важно е да се знае, че трябва да се избягва яденето на шоколади, вафли и бисквите. Първите се състоят от над 50% рафинирана захар, а в другите бутат палмови масла и всевъжможни Е-та. Водят до пристрастяване, трупат се излишни мазнини, сърдечни проблеми, затлъстяване на черния дроб, лоша кожа и пречи на либидото.
Пълна глупост си написал. Типовете захар в меда са напълно различни и структурирани различно от тези в бялата захар. Да не говорим за полезните вещества като минерали, витамини, в меда, които в бялата захар са 0.
От изброените неща, само меда и донякъде кленовия сироп стават. Всичко друго е изкуствено или извлечено с една камара процеси и не е особено полезно.
Искате полезен заместител на захарта - яжте плодове и мед (с мярка).
Когато си подсладиш горещия чай с една лъжица мед ,или една захар няма абсолютно никаква разлика!
Кога изпечеш сладкиш с мед, е в пъти по вредно от колкото със захар!
Меда няма нищо полезно на практика, освен ензими, които с времето намаляват, а след подгряване над 35-26 градуса по целзиий ги няма никакви!
Говори се за алтернатива на Рафиниран продукт!!!! Зашо не четете , не разбирам.. по-лесно е да има хейт! На мен пък ми харесва, че сайта започна да предлага такива интересни теми...бяха изостанали в това отношение ДИР.. но вече ги следя!
От изброените алтернативи, има варианти да се извлекат полезно и неполезно, както се досещате:)). Кокосовата захар се получсва от сваряването на цветовете на кокоса и се извлича некатара, не по химичен път!!!! Но вие сте убеден в друго :), има достатъчно информация вече..
Коментари
Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:
Не яжте захар! (нерегистриран)
"Пълна глупост си написал. Типовете захар в меда са напълно различни и структурирани различно от тези в бялата захар." АБСОЛЮТНИ БАБИНИ ЛЕГЕНДИ! Захарта в меда се разгражда до същото, което и бялата захар! Разлика в ефектът, който двата подсладителя имат върху вашият организъм, НЯМА! Питайте който и да е химик! Ако искате да не си причинявате вреди от консумация на захар (бялата смърт!), просто не яжте никаква захар! Всички заместители с малки изключения (севия, и други изкуствени подсладители, които пък са вредни по други причини) се разграждат до това, което и самата бяла захар.
''белия живот'' (нерегистриран)
Ползите от захарта , солта и бялото брашно за развитието на човешката цивилизация ,се измерват В ХИЛЯДИ ПЪТИ повече , от колкото вредата от тях! Ям всеки ден и зиме и лете сладко от боровнки, ягоди , дюли, смокини и др. подсладено СЪС ЗАХАР и съм повече от убеден,че това не е по-вредно от същата порция пчелния мед.
илия (нерегистриран)
В "статията" има толкова глупости...
и това да спомена (нерегистриран)
Навремето/ и сега/ са лекъвали болно гърло със смучене на небет шекер/захар /. Ефекта е по-добър от този с пчелен мед. И меда и захарта са консерванти и убиват микроорганизмите.
за най-глупавите (нерегистриран)
Има начин да се намали гликемичния индекс на захарта! Просто яжте складки неща за десерт, след основно ястие и никога самостоятелно. Забравете измамата, за разделното хранене. Това е пълна шашма. Винаги яжте по нещо сладко за десерт, но малко. Толкова колкото да си подсладите леко.
stan_posta@
Подсладители (Ксилитол, Еритритол, Малитол) Плюсове: Захарите, завършващи на ол и т.н. А бялата захар какво е - естествен продукт, извлича се от цвеклото или тръстиката ? Като си наумят нещо веганите и тръгват акъл да дават ...
не ги слушайте! (нерегистриран)
Меда е абсолютно същата ''отрова'' като захарта! Прочетете - днена доза за пчелен мед е ЕДНА РАВНА СУПЕНА ЛЪЖИЦА МЕД НА ДЕН! Меда подгрят над 50 градуса няма полезни свойства, а над 100 градуса става канцерогенен!
300 (нерегистриран)
Странно защо нищо не са писали за Ксилитол (Xylitol).
гишшго (нерегистриран)
Аз пък ще ви кажем , че вредите от 100гр. мед са по-големи от 50гр. бяла рафинирана отровна захар. Всеки да си прави изводите.
именно (нерегистриран)
По-лошото е ,че невежите си мислят ,че като набиват пчелен мед се лекуват
гишшго (нерегистриран)
Ключа към здравословните диети е по-скоро ограничение на количеството , по-малко на качеството. Преяждането със здравословни храни е също вредно.
Галя (нерегистриран)
И все пак не забравяйте, че емоционалните и естетските ползи от изяждането на един хубав шоколад са в пъти по-големи от консумирането на стевия например! За който разбира от хубаво, де!
Мони (нерегистриран)
Поздравление за статията! Важно е да се знае, че трябва да се избягва яденето на шоколади, вафли и бисквите. Първите се състоят от над 50% рафинирана захар, а в другите бутат палмови масла и всевъжможни Е-та. Водят до пристрастяване, трупат се излишни мазнини, сърдечни проблеми, затлъстяване на черния дроб, лоша кожа и пречи на либидото.
... (нерегистриран)
Не мога да разбера как може да сложите мед като алтернатива на захарта, когато медът е 99% захар. По химически състав разлика няма.
Ko? (нерегистриран)
Пълна глупост си написал. Типовете захар в меда са напълно различни и структурирани различно от тези в бялата захар. Да не говорим за полезните вещества като минерали, витамини, в меда, които в бялата захар са 0. От изброените неща, само меда и донякъде кленовия сироп стават. Всичко друго е изкуствено или извлечено с една камара процеси и не е особено полезно. Искате полезен заместител на захарта - яжте плодове и мед (с мярка).
не е написал глупост (нерегистриран)
Когато си подсладиш горещия чай с една лъжица мед ,или една захар няма абсолютно никаква разлика! Кога изпечеш сладкиш с мед, е в пъти по вредно от колкото със захар! Меда няма нищо полезно на практика, освен ензими, които с времето намаляват, а след подгряване над 35-26 градуса по целзиий ги няма никакви!
Надя (нерегистриран)
Говори се за алтернатива на Рафиниран продукт!!!! Зашо не четете , не разбирам.. по-лесно е да има хейт! На мен пък ми харесва, че сайта започна да предлага такива интересни теми...бяха изостанали в това отношение ДИР.. но вече ги следя!
Не четете (нерегистриран)
От изброените алтернативи, има варианти да се извлекат полезно и неполезно, както се досещате:)). Кокосовата захар се получсва от сваряването на цветовете на кокоса и се извлича некатара, не по химичен път!!!! Но вие сте убеден в друго :), има достатъчно информация вече..
НАЙ
Щипка красота и стил. Модели показват бляскави визии на фестивала в Кан
Рами Малек, който не прави компромис с произхода си
Самотни майки: Детето не се нуждае непременно от мъж
Тандемът Ема Стоун - Йоргос Лантимос става все по-смел
Актьорът Дабни Колман почина на 92-годишна възраст
Самотни майки: Детето не се нуждае непременно от мъж
Жаклин Кенеди - нежната ръка между политиката и обществото
Японски психолози съветват: Запишете гнева си на лист и след това го изхвърлете
Щипка красота и стил. Модели показват бляскави визии на фестивала в Кан
Рами Малек, който не прави компромис с произхода си