назад

Червените и преработените меса повишават риска от сърдечни заболявания

09:45 | 26 юли 2021 | Редактор: Стелиян Стоименов 21 2437

Коментари 21

Целта на тия писания е да се насади страх у простосмъртните от нормалните традиционни храни и да ги накарат да ядат буболечки, синтетични измишльотини и други дивотии. Едно време, когато нямаше такива "изследвания", на село безпросветните дядовци пушеха тютюн в цигарени хартийки от вестник "Труд"(най-меките) и пръстите и мустаците им бяха жълти от никотина, жулеха люта ракия, ядяха солена сланина и кисела туршия, печаха мръвки от червено месо и ги поливаха с домашно вино, нищо не бяха чували за последиците от тия вредни навици и ЖИВЕЕХА ПО 100 г., а България имаше най-много столетници! Сле избухването на демокрацията, народът се просвети и това съкрати живота му наполовина...

Там е работата че въобще не живееха по 100г а от всичко изброено само пушенето им беше целогодишно .

Всички обобщения са заблуждаващи. Ако си подрастващи месото е задължително. На мен веднъж два пъти седмично ми стига. Но на всеки не изкушен човек организмът му показва кое е добре за него. Едни имат нужда, от повече мазнини, други от въглехидрати. Аз без месо мога месеци без сладко не, жената е обратното. Важно е да не се прекалява и да не минавате 150килс

А захарта, бялото брашно, хидрогенираните мазнини, консервантите, торовете, пестицидите, ГМО...

Бялото и непреработено също е вредно. Това е трупно месо, обезобразени трупове, които започват да се разлагат веднага. Създават високо киселинна среда в червата ви, в която загиват полезните бактерии. гнилостните бактерии пируват и ви се радват на невежеството, унищожавайки имунитета и здравето ви като цяло. Яжте месо, ако искате ментално и етично да живеете на планетата на маймуните.

Е, к’во излиза...да ядем бяло месо и то сурово?

Яжте чушки и домати, ама от турските дето са по магазините, а не да ми сеете в дворовете си и да ми разправяте, че в магазина били вредни и нищо не стрували, също като пържолата!

Да де, ама червените меса осигуряват на организма т.нар. хемово желязо, което е жизнено необходимо...Желязото от растителните източници си усвоява едва на 5-7%. Всичко това означава желязодефицитна анемия с всички негативни последствоя от това...Затова хапвайте си червено месце умерено - 100-150 г дневно най-много, избягвайте колбасите и всичко ще е наред...

М да, те кравите и прасетата, които ядете, си хапват месо, за да получат това желязо. След като месоядните са най-добрите, защо не ядете котки, кучета, тигри и лъвове?

По-голяма глупост не бях чел. Горилите не ядат месо, как си набавят желязо? Не ти е нужно изобщо месо, дори в наши дни е прекалено вредно.

Горилите не ядели месо Ти представа за животните имаш явно от детски книжки

Разбира се, то хората в държави като Индия и Япония, където масово са вегетарианци, са все с анемии, горките... ;) И хич не са дълголетни :P

Подготвайте се братя. Ако не всички станем гейове то със сигурност всички ще станем вегани. Оказва се че фермите са един от най-големия СО2 замърсител. Държавите вече приемат програми за драстично намаление на консумацията и продажба на месо.

Какво общо има здравословният начин на живот с гейовете? Явно липсата на мозък.

Ако с това месо са яли, картофи, ориз, хляб, вафли и всякакви въглехидрати на корем нормално да имат проблем! Ако се хранеха с мазно месо, зеленчуци и ограничено плодове ще са си здрави на чук ;)

На чук, ама в сърцето.

Не знам какво увеличава и какво намалява, но в България трябва да си голям непукист-авантюрист, за да ядеш какъвто и да е животински продукт от търговската мрежа, особено меса или салами. Аз ако не познавам животното лично и този, който го в гледал съм веган. Имам едни хора на село, плащам им и редовно си взимам домашно, истинско, а самоубийците си пазаруват в кауфланд и сие. Така хем ям по-малко, но много качествено.

Преработените боклуци (не само меса) са отрова за организма. Естествено отглеждани меса със все мазнината човечеството е яло хилядолетия. Как точно от 70 години насам стана вредно направо се чудя. Аааа, чакай…едни производители след Втората световна война обърнаха пирамидата с едни фалшиви проучвания. Та сега още им пригласят разни фанатици. От години съм спрял де-що е въглежидрат, захар и подобните им, ям месо (много мазно) и зеленчуци на корем. Как съм жив още просто се чудя. Мани ми и всеки ден се чествам все по-добре.

Сашо, това че маимуните ядат мравки, а ти се различаваш генетично несъществено от маимуните, не означава, че трябва да ядеш мравки. Второ, хората преди са имали доста по-ниско очакване за жизнена продължителност. Трети зъбите ти наподобяват на тези на тревопасно. Чревният ти тракт е много по-дълъг от месоядните животни, при които месото трябва да излиза бързо, за да не загнива. Що се отнася до силата! Ако си чел Елин Пелин, в неговите разкази има ли кучета, котки, лъвове или други месоядни животни, които да помагат на нивата? Най-добрата храна за човека е предимно растителна, нископреработена предимно от бобови и пълнозърнести култури. Месото да св яде както преди нашите деди максимум един път на седмица или само по големите празници като гергьовден и т.н.

Шимпанзетата ядат мравки, но и ловуват други маймуни, ядат яйцата на птиците. Хората имат кучешки зъби и червата ни са по-къси от тези на тревопасните,. Нямаме сложно устроен стомах като преживните животни.

най-добрата храна е месо. зърнените са отрова

Към новината