Кои храни най-често предизвикват рак
Сред най-опасните са преработените червени меса
Обратно в новинатаКоментари - Кои храни най-често предизвикват рак | Лайф.dir.bg
17-11-2017
20-11-2018
Сред най-опасните са преработените червени меса
Обратно в новината
Коментари
Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:
лкх (нерегистриран)
на тази жена в Австралия са й забранили да практикува, защото няма никакво право да практикува, защото няма диплома, лиценз и сертификат за птактика като натуропат и диетолог
Едно знам, (нерегистриран)
Моите близки приятели, които са били много добри и чисти хора, са починали млади и внезапно. А тези, които са злобарчета, завистливи егоисти, пият, пушат, ядат всякакви боклуци, продължават да живеят, макар че са вече над 90 години.
добро утро (нерегистриран)
същото важи и за млякото от бозайници като кравите предназначено за телета, а не за хора. То съдържа растежни хормони увеличващи риска от тумори. Беконът, саламите и преработените меса въобще са най-вредните меса които може да си сложите в стомаха.
Тит (нерегистриран)
Хормонът на растежа е сложна белтъчна молекула, която се разгражда в стомашно-чревния тракт. Също като инсулина, който поради тази причина не може да се приема през устата.
Ема (нерегистриран)
Така е. И повечето хора не могат да преработват лактозата, която се съдържа в прясното мляко. Също така е мит, че млякото предпазва от остеопороза, защото съдържа калций. Напротив, доказано е, че хората, консумиращи много мляко, често имат проблеми с костите.
Ема (нерегистриран)
Най-вредни са храните в големи количества. Не мисля, че е полезно да се тъпчеш само със салати, и те са наблъскани с всякакви химикали. Много трудно се намират истински зеленчуци, а и са доста скъпи. Все пак е добре да се избягва прясното мляко, защото е вредно за възрастните хора. Също така всички растителни мазнини с изключение на зехтина са вредни - палмово масло, маргарин и т.н. ... захар, тестени изделия, преработени храни като чипсове и снаксове, пастети, салами... пържено и панирано... газирани напитки... направо не остава какво да се яде :( Аз карам предимно на гръцка салата, свински пържоли и понякога картофи и ориз. За закуска също яйца, маслини, домати, сирене, кашкавал... сладко не ям. Холестеролът ми е нисък. Кръвното ок, висок пулс Но мъжът ми се храни горе долу по същия начин, като изключим, че яде сладко и е с доста висок холестерол, високо кръвно и чести аритмии. Но аз пък за сметка на захарта пия вино, той дори не консумира алкохол. Та всичко явно е много относително. А и от лекар знам, че нивата на холестерола са много индивидуални и има хора цял живот с висок холестерол спрямо референтните стойности, но за техния организъм това си е нормално и са си здрави.
За добрият и лошият холестерол (нерегистриран)
https://m.youtube.com/watch?v=oDcUQu0Fai4
Как да се предпазим от болестите... (нерегистриран)
Барбара О’Нийл много добре обяснява в своите лекции как функционира човешкото тяло. Прави го по- много увлекателен начин така, че всеки да я разбере за какво говори! Който проявява интерес може да ги потърси в интернет. Има ги преведени и на български език.
Урко (нерегистриран)
Храната у нас е смъртоносна, защото се прави от тарикати-печалбари, ядем отрови под имената: сирене, кашкавал, колбаси, сладки, хляб, зеленчуци, плодове,.. никакъв контрол, стандарти, наказания, див капитализъм под управлението на мутроизродите..
Окру (нерегистриран)
От писане на глупости по нета нямаш време да си заквасиш мляко и хляб с натурале квас на млечнокиселата бактерия ?
Хей ся (нерегистриран)
И обувки ще шия, разсада на балкона ще туря... Ай сектор!
3456 (нерегистриран)
Млякото и млечноте продукти дори не са споменати Браво на британските учени.
За Цвъки мазен Уууу ййй (нерегистриран)
Специално за Цвъки може и мазенн шпек от Бойко!
Павел (нерегистриран)
Препоръчваш му го защото вече си го опитал ли ?
... (нерегистриран)
Пчейва.... кои са тези "Британски експерти". Диетолози без грам образование и чели книжки от сергиите на Славейков? Хайде стига глупави статии.
111 (нерегистриран)
Е да , ама са британски.Ти какво си мислиш.Абе британско си е британско, не е като ганьовското.Добре ли звуча, като селски бек.
До Павел (нерегистриран)
А според мен ти не си наясно. Холестеролът не е различен, а са различни (с различна плътност) липопротеините, които го транспортират през кръвта. Склеротичните плаки не са изградени само от холестерол и не са върху артериите, а в ендотелиума. Освен това клинични наблюдения действително показват, че починалите от инфаркт не са всичките с висок холестерол, особено при жените.
00 (нерегистриран)
кой храни предизвикват рак? амииии.... европейките!
кои храни (нерегистриран)
Мн.ч. винаги завършва на "и".Браат, като мангалите пишете вече.
Джони (нерегистриран)
К'во ви пука, всички ще умрем...
Не е точно така.... (нерегистриран)
Че всички ще умрем е ясно, но е по-добре да умреш здрав отколкото болен. Схващаш ли разликата?
Дюдю (нерегистриран)
Не я схващам - все си умрял ...
дедо (нерегистриран)
Храните масово се тъпчат с какви ли не боклуци. После казват, че нямало двойни стандарти.
МАЙОРА (нерегистриран)
Приятели! Спорите за тотални глупости! Най-канцерогенното нещо са клетвите на МАЙОРА! Колко гушнаха чемшира след моя добра дума по техен адрес .....!
Всичко тече, всичко се променя (нерегистриран)
Днес казват така, а утре? Преди десетина години всички лекари препоръчваха маргарина като полезна мазнина, защото не съдържа холестерол. Днес обаче, маргаринът е обявен почти за смъртоносен!
идио (нерегистриран)
мда.... а освен това холестеролът е основна градивна съставка на клетките. и точно 50% от хората умрели от инфаркт са с нисък холестерол :) хихих което означава че да се мери холр=естерола е безсмислено упражнение
Павел (нерегистриран)
След като си толкова наясно би трябвало да знаеш , че холестерола бива два вида . Единият , тъй нареченият "добър" е основна градивна съставка на клетките. Другият , така наречения "лош" само се натрупва върху стените на кръвоносните съдове и предизвиква запушването им , респективно се натрупва по стените на клетките и предизвиква затлъстяване . Като се замисля , явно не си особено наясно .
АКРИЛАМИД (нерегистриран)
АКРИЛАМИД- това е веществото, причиняващо РАК! Акриламид се образува при топлинна обработка на хранителни продукти съдържащи нишасте/ скорбяла. Образува се при пържене на картофи при високи температури, при печене на хляб и всички други тестени изделия! В България още никой не обръща внимание на акриламида и образуването му!
mozaka (нерегистриран)
Беконът за преработено месо ли се счита, или сте го цитирали просто за сравнение? Според кето-диетата бекон е ОК. А колкото до полезността на мазната риба - братята норвежци тъпчат сьомгата си с над 500 различни химикала преди да ни я пробутат на по 20 лева килото
Андрей Андреев (нерегистриран)
Къде има сьомга по 20 лв килото ( била тя и бъкана с химикали), за да си купим и ние!
НАЙ
Дженифър Анистън разказва за брака и раздялата си с Брад Пит
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брачен живот
Една от дамите отвлича ергена Алек
В приказния свят на "Аватар": Космически пейзаж от летящи острови радва посетителите на Сердика Център
Натали призна за драма с Димитър в Dancing Stars
Натали призна за драма с Димитър в Dancing Stars
Една от дамите отвлича ергена Алек
Hola, Ева Лонгория: Звездата се мести в Испания
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брачен живот
Дженифър Анистън разказва за брака и раздялата си с Брад Пит