Коментари - Mлечните продукти могат да бъдат приятел, а не враг на сърцето | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре де не повишават ли холестерола?!

Проблемът с млечните продукти е и заради преработката на млякото. Когато млякото се пастьоризира то губи основните си полезни качества. Химическите съединения се променят, губят се ензими, полезните бактерии намалят. Затова сирене и кашкавал трябва да са от мляко не загрято на над 43 градуса Целзий. А , за да не е опасно зреят в безкислородна среда поне 3 месеца сирене и 6 месеца кашкавал. Сурово мляко се пие ако е строго следено да е чисто и да не е започнала ферментация - тоест още след доене да е на не повече от 5 градуса Целзий. Следващ момент е здравето на самите животни. И да не са тъпкани с хормони и антибиотици. Да са на естествена паша. А не на затворено отглеждане. Сега , днес в България носените ферми са всъщност най- зле. Животните нямат паша, ядат на естествена храна, млякото винаги се пастьоризира...

Ако човек не употребява млечни продукти, а казват, че и месните са вредни, какво ще яде - само чушки и домати ли.

Дори най-чистите и органичните да на света при възможност ги избягвайте.

Добре, веган недоклатен...

Могат да бъдат и доста опасни стая ПАЛМА където влагат и с ТРЪНГЛУТАМИНАЗАТА използвана за "лепило"