Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 20 минути
Порции: 4

Продукти:

2 парчета софийска наденица "Аз ям!"
2 с.л. зехтин
50 мл зеленчуков бульон
1 глава лук
1 зелена чушка
1 жълта чушка
3 скилидки чесън
1 ч.л. захар
300 г домати на кубчета от консерва
50 мл бяло вино
3-4 стръка магданоз
320 г паста
Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете наденицата на тънки колелца и я запържете за 7-8 минути в голям съд със сгорещения зехтин. Извадете с решетъчна лъжица и оставете настрана.

В същата мазнина добавете нарязаните на кубчета лук и чушки и гответе още 5-6 минути, като разбърквате периодично. Добавете нарязания на тънки филийки чесън и гответе още минута.

В голямо количество кипяща подсолена вода сварете пастата според инструкциите на опаковката до степен ал денте.

Налейте виното към зеленчуците и оставете да се изпари алкохолът за 2-3 минути. Прибавете доматите, захарта и бульона. Посолете, подправете с черен пипер на вкус и оставете сосът да къкри за 5-6 минути. Върнете наденицата в съда, разбъркайте и оставете за 2-3 минути, за да се затопли.

Сложете сварената и отцедена паста в съда със соса и разбъркайте добре.

Разпредете пастата в чинии за сервиране и поръсете със ситно нарязан магданоз.

Още интересни и вкусни рецепти ще намерите в сайта на "Аз ям!".