Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 20 минути
Порции: 4
Продукти:
2 парчета софийска наденица "Аз ям!"
2 с.л. зехтин
50 мл зеленчуков бульон
1 глава лук
1 зелена чушка
1 жълта чушка
3 скилидки чесън
1 ч.л. захар
300 г домати на кубчета от консерва
50 мл бяло вино
3-4 стръка магданоз
320 г паста
Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете наденицата на тънки колелца и я запържете за 7-8 минути в голям съд със сгорещения зехтин. Извадете с решетъчна лъжица и оставете настрана.
В същата мазнина добавете нарязаните на кубчета лук и чушки и гответе още 5-6 минути, като разбърквате периодично. Добавете нарязания на тънки филийки чесън и гответе още минута.
В голямо количество кипяща подсолена вода сварете пастата според инструкциите на опаковката до степен ал денте.
Налейте виното към зеленчуците и оставете да се изпари алкохолът за 2-3 минути. Прибавете доматите, захарта и бульона. Посолете, подправете с черен пипер на вкус и оставете сосът да къкри за 5-6 минути. Върнете наденицата в съда, разбъркайте и оставете за 2-3 минути, за да се затопли.
Сложете сварената и отцедена паста в съда със соса и разбъркайте добре.
Разпредете пастата в чинии за сервиране и поръсете със ситно нарязан магданоз.
Още интересни и вкусни рецепти ще намерите в сайта на "Аз ям!".
НАЙ
Барбара след "Ергенът": Не си общувам с момичетата от шоуто
Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете
Първа обществена проява на принц Уилям след диагнозата рак на съпругата му Кейт
Ивайло Захариев с трогателна изповед за любовта и борбата със зависимостите
Джена Джеймисън се раздели със съпругата си
Първа обществена проява на принц Уилям след диагнозата рак на съпругата му Кейт
Джена Джеймисън се раздели със съпругата си
МОЛЕЦ с нова песен и пореден разпродаден концерт
Барбара след "Ергенът": Не си общувам с момичетата от шоуто
Анджелина обвини Брад, че иска да я разори, макар че е спечелила от връзката им 100 млн. долара