назад

С рокличка за 72 лв. на бала, но с големи мечти: Борбата на Гери въпреки мускулната дистрофия

16:12 | 22 юни 2021 | Автор: Радостина Димитрова 56 103604

Коментари 56

Момичето е много красиво. Роклята е много хубава, точно като за момиче, на което завършва детството (тийнейджърството). Браво за стила. Пожелавам на Гери да бъде успешна, на двете с майка й - здраве и радости!

Статията е прекрасна, но аз имам ЕДНА ГОЛЯМА ЗАБЕЛЕЖКА КЪМ РЕДАКТОРИТЕ НА СТАТИЯТА и не само! Забележете, предложили са кампания! Мило, но, както се вижда, те явно не са разбрали майката, която от първия път е казала, че лечение за тази болест просто няма! Не за детето и, за болестта! Другото нещо е, че се предлагат финансова помощ, университет е постъпил много морално но............... ТОВА НЕ Е ДОСТАТЪЧНО! Погледнете снимките отново хубаво! Майката на Гери е бедна жена, вероятно и не много млада, щом мисли как ще се оправя дъщеря и, след като я няма. Нещо повече, никой не говори и не пожелава на Гери нещо много по - важно - да срещне добър и любящ мъж и съпруг, който да се грижи за нея! Бъдещето на Гери просто не се споменава! Сами виждате, че Гери е във специална количка, зависима напълно от чужда грижа. Когато майка и умре, какво ще стане с нея, за това някой помисли ли? Може да бъде изхвърлена от апартамента, той сигурно няма асансьор или е стар, няма превозно средство............. И какво, да остане на улицата ли? Защото е инвалид? Или в дом, където ще я третират като бавна, въпреки интелекта и? Спрете да бъдете лицемери и се засрамете от себе си! Парите не решават всичко! Ето, Гери има мечта, която не може да се купи с пари, аз също. Отритнати сме от обществото. Защото сме жени с увреждания. А в същотно време прости и необразовани жени със самочувствие без покритие и единствено с креватни умения ни взимат мъжете! Съжалявам, но ОБЩЕСТВОТО НИ Е ДЛЪЖНО! ДЛЪЖНО Е КЪМ НАШЕТО БЪДЕЩЕ! Живеем в друга епоха и мизерните домове и улицата не са вариант за нас, приемете го! Ако не искате България все още да бъде оприличавана на тоалетна! Искате модерна страна и нула критики? Дори от чужди медии? ми тогава се погрижете за нас - слабите и уязвимите. И не, това не е морално изнудване. Морално изнудване е млада, здрава и права жена с образование и възможности дадени от тате, да реве, че и трябва мъж, само защото е загубила мама. Морално изнудване е да използваш децата си срещу баща им. Опитът да "Дир .бг" да се правят на много морални, благородни и възвишени е отвратителен. Благодарности за статията, но можеше да помислят за бъдещето на това момиче. Не само за лечение и финансова помощ. Майките не са вечни. А ние не оставаме цял живот деца. Порастваме и имаме желания. Харесва ли ви или не. Не сме в 19 век, да ни обявявате за луди и за боклуци! Нямате право!

Има добри хора и лоши хора - не зависи от пари и колко си учен. Има хубави рокли и грозни рокли и не опира до пари и цена, а до усет, чувство за елегантност и майсторство на крояч и шивач. Роклята е страхотна. МГ е много добър атестат дотук. Поздравления и за ВТУ, че са измислили начин как да се случат нещата. Просълзих се, честно. Професията е хубава . Преводач. Учител онлайн. А и кой знае. Стивън Хокинс да не би да е знаел преди 60 години докъде ще стигне? Никой не знае. С труд и упоритост всичко се случва. Късмет и успех на момичето. Каквото е писано ще се случи, каквото зависи от нея ще го случи ТЯ! Така се променя съдба и живот! Успех и късмет, мила!

Да ви е жива и здрава и много щастлива!!!!

Успех и дано един ден открият лек за тази болест. Това е болестта на Стивън Хокинг, дано и това момиче постигне световен успех.

Браво , мило момиче ! Пожелавам ти много успехи и щастие за в бъдеще ! Свалям шапка на тези хора ! Къде може да се гласува ,бих желал да гласувам за нея ?

Момичето е завършило Математическа гимназия, което автоматично я прави по- човек и по- умна от 99% от аудиторията тук.

Заглавието в частта за рокличката звучи унизително, като че ли има правило да си с рокля зя 2000 лева на бала

“Рокличка за 72лв” ! Тия простотии с баловете и рокличките ги има само в България. Много важно колко струва роклята. Успех на момичето !

В грешка сте, че е само в България. Монреал Канада също има голямо дирене на маркови дрехи, при това не говорим за българи

Ако не бяха казали цената на роклята, нямаше да се разбере изобщо. Вероятно майката има комплекси относно финансовото си положение, за да се чувства зле, че само толкова е заделила, но трябва да знае, че дори да е само за 72лв. пак е в пъти по-хубава от много тоалети за хиляди левове. Отделно БРАВО за това, че дори е отказала предложенията за финансова помощ. Има изроди, които симулират болести, за да смучат пари, а тя казва директно, че лечение няма и дори да съберат пари, няма да помогнат. Това ако не е достойнство, не знам кое е? И накрая, БРАВО на ВТУ. Дано и други университети да се поучат от техния пример и да помогнат и на други болни хора в страната! Не бях чел скоро толкова трогателна и толкова положителна новина! Дано да има и други такива!

Фитнеса лекува всички болести. Много хора да са били отписани ,но фитнеса ги възстановява. За момичето трябва занимания в домашни условия с подходящ човек. Парализирани наполовина са бягали само два месеца след започване на фитнес тренировки. Сред трениращите фитнес няма болни от рак,тумори и диабет.

,,Боже,колко мъка има по тоя свят, боже''- с тези свои думи Йовков описва колко тежък може да бъде живота понякога. Огромно Браво за момичето и майката . В такива моменти осъзнаваме как нашите проблеми са нищожни пред такова страдание.

ГОЛЯМО БРАВО! Прекланям се пред несломимата ти вяра, красиво момиче! Бъди все така борбена, целеустремена и позитивна, красива Гери!!!!

Не мога да разбера какво значение има колко ти струва роклята за бала?! Можеш да си елегантен и за никакви пари и обратното пълна скръб за хиляди левове.. Безкрайна глупост според мен са тези ширещи се изхвърляния за баловете.... Ок, бъди елегантен, но не парадирай, защото за всеки интелигентен човек си смешен. Пръскането на пари не компенсира липсата на други постижения... Възжищавам се на момичето, само напред и нагоре!

Браво, момиче ! Ти си за възхищение, а не напомпаните със силикон "кифли" с джуки, ц*ци и без грам мозък. Успех, мило дете, успех и късмет, с каквото и да се захванеш. От сърце ти пожелавам да сбъднеш и най-дръзките си мечти. Адмирации и за Вас госпожо, прекланям се пред майчината Ви сила.

Практичен избор на образование, но не спирай да мечтаеш и да се бориш за медицина! Обзалагам се, че ще можеш НЕ да се пребориш с тази наука (както много други), а ще се справиш с нея! Медицината има много изражения и приложения, в които ти ще успееш да се справиш, дори и в България! Май само таксите биха те затруднили, но може и да греша! Може и медицински университет да те поощтри! А света е пред теб! Бъди жива и борбена! Успех

Ще цитирам Армани (по памет): "Елегантността не е да се набиваш в очите, а да останеш в паметта." Браво, моето дете! Прекрасна си! Изискана, елегантна, красива. Възхищавам ти се от сърце и ти желая успех.

Красавица! Дано след някоя и друга година се намери лечение за това очарователно момиче.

Извинете но тя е в пъти по- хубава от разни зверове и вулгарни Миски с надути цици и устни и вид на кукли за забавление..това е нашия "хайлайф" ..Дано се открие някакво лечение, ако беше изправена и нормално ходеща щеше да бъде много нежна и красива и сега е такава...това искам да виждам

много нежно и стои розовата рокля..тъжто е наистина успех и желая

Не виждам разлика между тази и коя да е друга рокля! Късмет и здраве на момиечето!

Така е, разлика няма! Ама защо майката въобще споменава цената на роклята, така дискриминира момичето! Най-често родителите са тези,които дескриминират децата си!

Евала на момичето. Само на пред и не се предавай

Душичка....

Бъди много борбена , прекрасна си желая ти много щастие и успех.

Попътен вятър на това невероятно момиче и смелата й майка. Има такива хора в тази държава, че ме изпълват с гордост, заради силата на характера си и необятната им любов.

Радвам се че поне под този пост няма негативни коментари!! Страхотно момиче! Успех в живота!

Къде да гласувам за това момиче? Искам тя да спечели, не някоя без мозъчна девойка в рокля за няколко хилядарки, на която мама и тати ще купят вси8, включително диплома за висше образование. Дайте линк!

Милата , дано е щатлива

Нека този път тя спечели конкурса. Нека покажем, че има сила по велика от суетата.

Мило момиче, скъпо сърчице, дерзай, сбъдни мечтите си! Ти си най-красивата абитуриентка, макар и всяко цвете да е красиво.

Прекрасна девойка.От сърце й желая здраве и мнооого усмивки

Не роклята прави човека!!! Късмет!

Момичето и майката са невероятни. Браво и на двете. Големи характери. Моля за линк към снимките на детето ... Искам да гласувам за това дете.

Момичето завършило с триста зора и т.н. той нашия готованец искал линк. Ауе ей я се скрия някъде или вземи поука

Пичага пожелавам ти никога да не се срещаш с тази диагноза .

Прекрасната, малка Гери и всеодайната и майка ни показват какво е храброст, смелост и истински героизъм. От цялото си сърце ги прегръщам - дръжте се момичета, доброто ще дойде!

Какво като роклята е от 72 лв., бе? На това ли трябва да се наблегне?

Може би защото всички харчим повече пари дори за един обяд или парфюм, а за някой хора това е богадство, здраве и събитие в техния живот!

Браво! Успех във всички начинания! Не мога да се сдържа и да не направя сравнение с Кристиан Николов - убиеца на Милен Цветков. Близки по възраст, съвсем различни по мечти и стремежи. Гери се бори, за да научи повече, да постигне повече, да се справя сама. Кристиан яде парите на мама (евентуално - и на тати), "бори се" да има луксозна кола, дрога, алкохол, партита и бурни преживявания. Аз съм на страната на Гери! Няма значение, че нейният живот сигурно е твърде скучен за Кристиан.

Joe69

Ех каква тегава съдба... Успех мило момиче и дано медицината се развие и ти помогне!

Браво момиче! Не е важно роклята за колко пари е, ако нямаш душа :) Много успехи!

Рядко се срещат толкова достойни хора като Гери и Пенка. Въпреки трудностите, запазват човещината, морала и достойнството си. Успехът на Гери е неизбежен.

Страхотен характер. Рядко се среща. Да е щастлива!

Успех!

Браво! Чудесно мило и умно момиче. Роклята и ти сте прекпасни! Желая ти много успехи!

Жажда за пълноценен живот! Браво! Герой!

Най хубавата абитуриентка.Има моя глас.Бог да я благослови!

Дерзай, прекрасно момиче! Бог да ти помага и винаги да бъдеш под покрова на света Богородица. Днес четох, че скърбите не са, за да ги осмисляш и да търсиш защо са се случили, а да ги преодоляваш. И не роклята прави човека, а човека прави роклята. В тази рокля ти си много по-красива от други в рокли за десетки хиляди. Браво и на ВТУ, които преподават уроци по човечност!

Браво на детето! Момичето изглежда много по-елегантно от другите кифли с надутите джуки и цици, с изкуствените букли и мигли, които публикувате в "Най-красивата абитуриентка". За тиарите и татусите няма да говоря защото там е мината всяка граница на нормалност.

Браво за куража, мила Гери. Дано успееш във всичките си мечти и начинания!

Браво на детето. Дано Бог му помага и да намери лъч светлина който да е води напред. А държавата ако има такава може да изгони някое нищоправещо бюрократче уредено от вуйчо владика и да даде пост на нея. Сигурен съм че ще се труди и справя отлично.

Успех, мило дете. Бог да те пази и дава сили, въпреки страшната диагноза. А до рекакцията на Дир - моля коригирайте заглавието! Момичето е прекрасна рокля, а не с някаква си “рокличка”. Това звучи меко казано обидно.

ВРАВО!

Дано успее да живее дълго и щастливо.

Към новината