Елеонора Великова
Мазен хляб
Необходими продукти: 1/2 мая за хляб, 1 ч.л. сол, 2 щипки захар, 2 ч.ч вода, 500 гр брашно, 100 гр масло, 100 гр сирене, 1 яйце
Начин на приготвяне:
Маята се разтваря в 1 ч.ч. хладка вода, след което към нея се прибавя 1 ч.ч. топла вода. Бавно се прибавя брашно, колкото поеме, и се замесва на тесто. Оставя се да втаса.
Тестото се разделя на три топки, които се разточват поотделно и се нареждат едни върху други, като се намазват с масло на всеки слой. Трипластовото тесто се разточва. Оставя се отново да втаса за малко.
Намазва се с яйце и серене, сгъва се на плик и се пече на предварително загрята на 180 С фурна.
Маята се разтваря в 1 ч.ч. хладка вода, след което към нея се прибавя 1 ч.ч. топла вода. Бавно се прибавя брашно, колкото поеме, и се замесва на тесто. Оставя се да втаса.
Тестото се разделя на три топки, които се разточват поотделно и се нареждат едни върху други, като се намазват с масло на всеки слой. Трипластовото тесто се разточва. Оставя се отново да втаса за малко.
Намазва се с яйце и серене, сгъва се на плик и се пече на предварително загрята на 180 С фурна.