Дарън Макгрейди, бившият главен готвач на британската крациа Елизабет Втора, разказа за забранените храни в Бъкингамския дворец, както и за кулинарните пристрастия на Нейно Величество.

На трапезата на монарха били забранени храните с високо съдържание на въглехидрати и нишесте. Оризът и картофите не присъствали в менюто. Освен това на главния готвач било наредено да не добавя в ястията лук и чесън, за да нямат кралските особи лош дъх в устата.

Кралица Елизабет Втора обичала пържолите да са добре изпечени, а не да са полу-сурови, "алангле". Любимите блюда на кралицата задължително включват масло и сметана. Често тя си поръчва и ястия, приготвени на грил и салати. Когато Елизабет Втора си похапва банан, го разрязва с нож и го яде с вилица.