Милена Борисова
Торта ”Смъртоносен шоколад”
За блатовете: 8 яйца, 500 гр.захар, 16 с.л.вряла вода, 6 с.л какао, 350 гр.брашно, 1 бакпулвер; За крема: 500 гр.маскарпоне, 150гр.пудра захар, 375 мл течна сметана, 525 гр.нат.шоколад, 2 с.л.ром
Начин на приготвяне: Разделяме белтъците от жълтъците, разбиваме белтъците на сняг, жълтъците със захарта се разбиват, прибавя се какаото, врялата вода. Към получената смес се прибавят белтъците, след това брашното с бакпулвера. Пече се на два пъти в застлана с готварска хартия форма. Получените два блата се разрязват на две и се получават четири, които се сиропират със захарен сироп.
Приготвяне на крема: Сметаната се загрява до кипване, прибавя се шоколада и се маха от котлона. Бърка се до получаване на еднородна смес която се охлажда. Маскарпонето се разбива с пудрата захар, двете смеси се съединяват и се прибавя ромът. С получения крем се слепват блатовете, като първия се намазва със сладко от малини, отгоре крем и така се редува. Измазва се цялата с крем и се украсява по желание. Аз я украсих с шоколадов фондан и розички от него.
Да ви е сладко.
Приготвяне на крема: Сметаната се загрява до кипване, прибавя се шоколада и се маха от котлона. Бърка се до получаване на еднородна смес която се охлажда. Маскарпонето се разбива с пудрата захар, двете смеси се съединяват и се прибавя ромът. С получения крем се слепват блатовете, като първия се намазва със сладко от малини, отгоре крем и така се редува. Измазва се цялата с крем и се украсява по желание. Аз я украсих с шоколадов фондан и розички от него.
Да ви е сладко.