В понеделник тя роди момиченце в Мелбърн, предаде ДПА, цитирана от БТА. Председателят на Австралийската медицинска асоциация Майкъл Ганън разкритикува раждането и написа в "Туитър" по този повод:

"Лудост, егоизъм и безотговорност!".

Тасманийката роди в 34-та седмица от бременността си с цезарово сечение. Майката и бебето са в добро здравословно състояние.

Жената е заченала с дарителски яйцеклетка и сперма, а ин витрото е извършено извън Австралия. По време на цялата си бременност тя е била подкрепяна от 78-годишния си партньор.

На 19 април 70-годишната индийка Даджиндер Каур роди първото си дете - момченце, след като прибегнала до ин витро оплождане в специализирана клиника в индийския щат Хариана.

Тя и съпругът й Мохиндер Сингх са женени от 46 години и живеят в град Амритсар, Северозападна Индия. Те вече били изгубили надежда, че ще имат дете. Освен това двамата страдали заради презрителното отношение към тях, защото в родината им безплодието е смятано за Божие проклятие.

На 5 май 2010 г. 62-годишната русенка Красимира Димитрова роди близначки, но едното бебе не оцеля. Момиченцата бяха заченати ин витро с донорска яйцеклетка в Плевен. Раждането им предизвика скандал в лекарското съсловие.