Здравословният начин на живот за мен е ежедневие. Признавам ви, че спортът, добрата храна и течностите в промишлени количества ме карат да се чувствам не просто много добре, но и в отлично здраве. Не крия обаче, че преди години имах доста проблеми с килограмите и да си го кажа направо - бях откровено закръглена. Това водеше до постоянни диети и кардио упражнения до припадък, но въпреки всичко не изглеждах по начина, по който исках. Всъщност дори не бях близо. С помощта на специализирани обучения и дългогодишни упражнения, от които за нищо на света не се отказвам, все пак се научих да се храня пълноценно и да отслабвам без риск за здравето си. Така и резултатите, разбира се, не закъсняха. С изключение на един коварен неприятел на всички жени - целулитът!

За тези, които имат огромния късмет и не са се сблъсквали с най-големия враг на жените - целулитът е неравномерно натрупване на подкожна мастна тъкан, което кара кожата ни да изглежда като цитрусова кора. Проявява се най-често около дупето, краката и корема. С други думи, най-неподходящите места. Изследванията сочат, че целулитът настоятелно присъства в живота на 85%-98% от всички жени по света, а причините за появата му могат да са всякакви - от хормони до наследственост. 

Вярно, проучванията категорично заявяват, че почти всяка жена се бори с целулита, но да ви призная - мен този факт никак не ме успокоява. Особено когато имаме предвид, че съвсем скоро ще започнем да се разхождаме по плажовете, а симпатичната женска суета ни кара да мечтаем за съвършени форми всяко лято. Затова в днешния епизод се залавяме за работа и си поставяме за цел да се отървем от портокаловата кожа тъкмо навреме за морския сезон. 

Разбира се, всеизвестен факт е, че добрата физическа форма върви ръка за ръка със спорт, упражнения, здравословно и балансирано меню, както и много, много вода. Друг известен факт е, че целулитът е дяволски упорит! Затова ще ви издам няколко много ефективни и малко популярни техники, които да го довършат.

Във видеото ще видите как стискането на два пръста и числото 8 оказват изключително голям ефект върху натрупването на мастана тъкан. Освен това ще ви разкрия и моята специална домашна маска, която задължително ползвам поне 2-3 пъти седмично. За нея ще ви бъдат необходими единствено:

1/4 ч.ч. утайка от кафе, 3 с.л. кафява захар и 2-3 с.л. разтопено кокосово масло

Смесваме утайката от кафе с кокосовото масло и захарта. Докато сме под душа масажираме с тази смес проблемните зони поне 10-тина минути. Works like a charm, както се казва! Но най-голямата ми тайна в борбата с целулита всъщност е добрият, стар ябълков оцет. Малко известен факт е, че той е изключително ефикасен в това направление. Ябълковият оцет съдържа калий, магнезий, минерали и калций - мощна комбинация, която напълно успешно елиминира токсините и целулита. Как точно да го прилагате можете да видите във видеото.