Какво да подарим на децата за първия учебен ден?

Подкрепа

Детенцето може да се чувства неспокойно преди първия учебен ден и още да тъгува по изминалата лятна ваканция. Затова е важно да го дарим с обич и подкрепа в дните преди училище. Родителят трябва да бъде отворен към всички въпроси на детето и да наблегне на забавната част от ученето, безспирните игри с новите приятели, и приближаващите зимна и пролетна ваканция. Поощрете детето да се запознае с новите съученици и му дайте увереност, че ще се справи с новите си отговорности.

Фуния с подаръчета

Ученическата фуния, традиционна за старта на учебната година в Германия, е скромен начин да зарадваме детето си. За целта ни е нужно само голямо парче картон, което да оформим като фуния с помощта на тиксо или лепило. Може да я облицоваме с цветна хартия и весели апликации. Вътре се слагат бонбонки и малки принадлежности за училище - моливи, ножици и др.

Снимка


Раницата и дрехите

Хубаво е да облечем детето в удобни и красиви дрешки за първия учебен ден, така че да му създадем празнично настроение. При избора на раница трябва да се съобразим със собствения му вкус. За момчетата тя не е нужно да бъде само в тъмни нюанси. Светлозеленото и бежовото също са подходящи. Момичетата в тази възраст пък предпочитат розовото и цикламеното. Важно е раницата да е удобна и съобразена с физиката на детето.

Снимка


Ученическа раница на Pepe Jeans с две отделения - част от новата колекция на марката за 2015-а година Valentina. Дизайнът й е класически и разпознаваем, но същевременно е модерен, свеж, младежки.

Детски кът

Детето ще бъде още по-щастливо, ако си има собствен кът за учене. Новото бюро може да украсим с любими анимационни герои, гумички във формата на животни, стикери, моливи. А какво по-хубаво от една нова книжка. Ако имаме място у дома, може да обогатим пространството с детска палатка за четене.

Важно е да не претоварваме детето с излишни емоции вкъщи, за да може да се наслади изцяло на първия си ден в училище. Затова, каквито и изненади да изберете, нека те да бъдат с мярка.