Водещ елемент тази година са роклите тип "русалка". Дита фон Тийз се довери на дизайнера Зак Позен за роклята си с винтидж елементи. Дъщерята на Ана Уинтър, Бий Шафер, дефилира с морскосиня рокля на Александър Маккуин. Моделът Кендал Дженър пък бе избрала тоалет на Topshop.

Вижте снимки >>

Друг акцент са ръкавиците. Като част от облеклото на дамите през Средновековието, дългите ръкавици се превръщат в моден аксесоар, който никога не остарява. Пример за това дадоха Сара-Джесика Паркър и американският модел Карли Клос.

На един бал задължително присъстват роклите без презрамки. Това се доказа и на тазгодишното издание на благотворителното събитие. Пример дадоха канадската актриса Рейчъл МакАдамс в рокля на Ралф Лорен, Виктория Бекъм в своя рокля, американският модел Лили Олдридж и Кейти Холмс.

Много от дамите на бала избраха и рокли с шлейф. Най-забележителни бяха актрисата Блейк Лайвли и британската дизайнерка Табита Симънс.

Последната тенденция са рокли, които палаво може да се нарекат консервативни отпред с гръб, готов за парти. Такива бяха роклите от Оскар де ла Рента на певицата Тейлър Суифт и актрисата Ейми Адамс, допълват от БГНЕС.