Почитателите на популярната актриса могат да я гледат на живо в Сатиричния театър "Алеко Константинов" - в комедията "Госпожа Стихийно бедствие" от Алдо Николай, и на кино - в "Одеон", във филма "Езоп" /1970/ на Рангел Вълчанов. Прожекцията е от 17.30 ч. - в рубриката "Български екран". Входът е безплатен, научи БТА от организаторите.

Най-фаталната, най-сексапилната, най-женствената дама - такава е в мечтите си от своята младост жизнената героиня на Стоянка Мутафова. Нейната 90-годишна Олга танцува степ, чарлстон, сиртаки, валс, командва цялата къща и най-вече дъщеря си Елза, останала стара мома заради нея.

Стоянка Мутафова е в ролята на Касандра в българско-чехословашката копродукция "Езоп" по сценарий на Анжел Вагенщайн. В звездния актьорски екип са и Георги Калоянчев, Доротея Тончева, Джоко Росич, Константин Коцев. 

Вижте снимки


В навечерието на 90-годишнината си първата дама на Сатирата започна репетиции във френската комедия "Столетие мое" от Мишел Лоранс. Нейната героиня - Малу, празнува стотния си рожден ден и по този повод цялото й семейство се събира около нея. Режисьор на постановката е Владимир Петков, който е и преводач на пиесата. Сценограф е Петър Митев, костюмите са на Анна Пелтекова, музиката - на Мартин Каров. Заедно със Стоянка Мутафова на сцената ще бъдат актрисите Йорданка Стефанова, Росица Александрова и най-новото попълнение на Сатиричния театър - Полин Лалова. Премиерата на "Столетие мое" е планирана за началото на април.