Албена Михова и самоувереният Петьо се изстреляха почти на върха със своето ча-ча, което бе едно от най-добрите на сцената. Към Мика Стоичкова пък журито има големи очаквания заради спортния дух, който носи в кръвта си.

Не така добре се справиха с балния танц Милко Калайджиев и Елена, които получиха предимно критики. Милко бе изумен от партньорката си и я описа като "мила, малка и елегантна". "Каква си хубавка, като ягодка си", възкликна той. Вижте снимки >>

ВенЗи и Ралица бяха сред най-артистичните и пластичните на дансинга. Елена от "Big Brother" се превърна в една от най-екзотичните дами на сцената и в любимка на Илиана Раева. Антон Касабов и Дорина също се справиха отлично с ча-ча и това им донесе 27 точки.

Двойките, които се впуснаха в енергичен куикстеп, бяха Михаела Филева и Светльо, както и Дарин Ангелов и Ани. И двете двойки се представиха отлично и обраха овациите на журито. То обаче остана без думи след танца на Дарин и Ани и го определи като най-доброто изпълнение за вечерта. Галена Великова дори нарече актьора Дарин Светкавицата.

На сцената видяхме и няколко елегантни изпълнения на фокстрот. Нана Гладуиш и Мирослав разказаха истинска история на дансинга, за която получиха висок сбор от точки и комплиментите на журито. Романтичният фокстрот на Мариан Кюрпанов и Михаела пък даде заявка те да се превърнат в една от любимите двойки на звездната сцена.

Ето и временното класиране след първия танц:

 
Дарин Ангелов и Ани – 32 точки
Елена и Деян – 31 точки
Михаела Филева и Светльо – 30 точки

Албена Михова и Петьо – 29 точки
Нели Атанасова и Наско – 29 точки
Антон Касабов и Дорина – 27 точки
Нана Гладуиш и Мирослав – 26 точки
Мика Стоичкова и Тодор – 26 точки
Мариан Кюрпанов и Михаела – 25 точки
ВенЗи и Ралица – 25 точки
Бате Енчо и Петя – 22 точки
Ути Бъчваров и Елена – 21 точки
Милко Калайджиев и Елена – 19 точки