В края на януари музикантът внезапно заболя от дискова херния и освен в София отложи за неопределено време гостуванията си в Парма, Грац, Люцерн и Киев.

Организаторите на концерта BG Sound Stage направиха всичко възможно да осигурят нова дата за класическия концерт на Гарет в България, като изчакаха определения от лекарите и от мениджърския му екип срок от шест седмици.

Единствената възможност Гарет да гостува с класическата си програма в София е през 2020 г., обявяват неговите мениджъри. Причините са вече планирания и натоварен график на музиканта през следващите месеци и неяснота за здравословното му състояние.

Пренасрочване за такъв дълъг период е неприемливо и не е в интерес на българската публика, смятат от BG Sound Stage и обявяват канселиране на концерта. Парите от билетите ще бъдат върнати.

"Чувствам се малко по-добре, но за съжаление възстановителният процес продължава по-дълго от очакваното", казва в официално обръщение в сайта си Дейвид Гарет на 13 март, с което обяви отпадането на още седем концерта, сред които в Майнхайм, Регенсбург и Есен.

"Прогнозите на моите лекари са все още обнадеждаващи и те очакват пълното ми възстановяване. Но в момента за мен е много важно да се грижа за себе си и да дам на тялото си необходимото време за пълно възстановяване",
допълва Гарет.

25 са отменените концерти на Дейвид Гарет в различни европейки градове от началото на януари до средата на април, като графикът на турнето му непрекъснато търпи промени.

В програмите със симфонични оркестри той беше заместен от други музиканти като младия цигулар Рей Чен, изгряващата звезда 16-годишната американка Ели Чой или Найджъл Кенеди. Замяната на Гарет с други музиканти обаче предизвиква недоволство от страна на публиката.

Всички билети могат да бъдат върнати на мястото, от което са закупени.

В случай, че сте закупили билети от сайта на Ивентим БГ:
- С кредитна карта - трябва да изпратите билетите до централния офис на Ивентим или да ги върнете лично и до 7 работни дни ще бъде възстановена сумата по кредитната карта, с която сте ги закупили.

- С наложен платеж или по банков път - изпратете вашите билети по пощата с банкова сметка, по която да бъде възстановена сумата, заедно с име на титуляр на сметката  и телефон за връзка. Или пък върнете билетите в централния офис на Ивентим БГ, намиращ се на ул. "6-ти септември" 58, където ще ви бъде възстановена сумата в брой.

Краен срок за връщане на билетите – 25.08.2018 г.

Другият концерт, с който Гарет гостува у нас "EXPLOSIVE - LIVE" на 6 юни 2018 година в зала Арена Армеец в София, не е отменен.
ИЗБРАНО