Прочутият бюрек по малиновски се оказа доста сложна задача за прохождащите кулинари от Отбор 1. Миналата седмица видяхме как задружния отбор на домакините, в състав Айше Караалиева и Добринка Шаркова, майсторски омесиха корите за бюрека и апетитно ги подредиха в тавата с късове от сварена кокошка.
Оригиналната рецепта е с патешко, но всъщност всеки може да сложи месото, което обича. Преди да се заемат с тяхната версия на малиновския бюрек, Патрисия и Евгени се отбиха за сила и вдъхновение при майсторката на баклавите в селото Зейнеб Боджак.
Тя е носител на наградата за най-красива баклава от популярния Празник на баклавата в Малиново, който има вече десет издания. Сладката кулинарна надпревара сплотява успешно християни и мюсюлмани и привлича участници и от други села и градове в Ловешко.
След като Патрисия и Евгени се подкрепиха с ароматен турски чай и вкусните баклавички на Зейнеб, двамата се върнаха в дома на домакините готови за приготвяне на сложната за тях рецепта. Допълнителен бонус към емоционалния за двамата водещи ден, беше и посещението на съвсем близкият до селото язовир Крапец, където младата и енергична стопанка Христина Димитрова разведе екипът с лодката си и им разказа за конмплекса за отдих и рибното им стопанство.
Как се справиха с месенето и опичането на корите, кой прави лицеви опори и кой в крайна сметка победи в поредния кулинарен двубой в "Гозбата на България", ще разберетe тази сряда, 20 април, от 21:00 ч. по телевизия ММ онлайн.
НАЙ
Секс, насилие и провокации: Зад кулисите на риалити шоутата
От Disney до НАСА: Какво се случи с тийн звездата Бриджит Мендлър?
Денис Куейд разкри как е щял да се развие героят му Ник Паркър от "Капан за родители", ако имаше продължение
Личният гардероб на пионерката на пънк модата Вивиан Уестууд отива на търг
Денис Куейд разкри как е щял да се развие героят му Ник Паркър от "Капан за родители", ако имаше продължение
Секс, насилие и провокации: Зад кулисите на риалити шоутата
От Disney до НАСА: Какво се случи с тийн звездата Бриджит Мендлър?