Екшън трилърът "Човек на гнева" ("Wrath of Man") с Джейсън Стейтъм в главната роля дебютира начело на бокс-офис класацията на Северна Америка, съобщи "Варайъти", цитиран от БТА.

По данни на студиото, обобщени от компания "Комскор", продукцията на Ем Джи Ем е набрала 8,1 милиона долара от продажби на билети в 2875 кина в Северна Америка през дебютния си уикенд.

За разлика от "Годзила срещу Конг" и "Рая и последният дракон" на "Дисни", генерирали съответно около 94 милиона долара и 44 милиона долара след премиерите си преди шест и десет седмици, "Човек на гнева" не беше пуснат едновременно на стрийминг платформите или на дигиталните платформи под наем.

"Посетителите в кината изглеждат доволни, филмът получи оценка А- от СинемаСкор", съобщи "Варайъти" и добави, че макар критиците да не са особено впечатлени от продукцията, посетители отбелязват, че било забавно филмът да се гледа на голям екран.

След три седмици на голям екран японското аниме "Убиецът на демони" е на второ място. Продукцията набра 39 милиона щатски долара в САЩ и над 435 милиона долара по света.

На трета позиция е адаптацията на "Уорнър брос" по популярната видео игра "Mortal Kombat: Филмът", събрал 2,3 милиона долара приходи този уикенд. Продукцията генерира 37,8 милиона долара приходи на пазара в Северна Америка от премиерата си досега и 72 милиона долара по света.

"Годзила срещу Конг" тази седмица слезе на четвърто място с приходи от 1,9 милиона долара, които се добавят към генерираните досега 92 милиона долара на северноамериканския пазар. Прогнозите са, че това ще е първата продукция от периода на пандемията, която ще премине бариерата от сто милиона долара приходи от американския бокс-офис.

Летният филмов сезон в Северна Америка обичайно започва в първия уикенд на месец май, така че трилърът с Джейсън Стейтъм, режисиран от Гай Ричи, на практика открива сезона.

Много собственици на киносалони в САЩ тази година се надяваха, че сезонът ще стартира експлозивно със супергеройската продукция "Черната вдовица" със Скарлет Йохансон в главната роля, но премиерата бе отложена от 7 май за 9 юли заради пандемията.