Ако някой е изпуснал концерта на Queen на стадион "Георги Аспарухов", със сигурност има защо да съжалява.

Вижте снимки >>

Брайън Мей говори на български, направи си селфи с всички на стадиона, облече тениска с надпис "София" и изсвири "Хубава си, моя горо".

"Извинявам се, че не знам добре български. Чаках 45 години това да се случи. А вие сте толкова красива публика", представи се Брайън

По средата на концерта виртуозният китарист излезе сам на сцената и запя "Love of My Life". А после на видеостената зад него се появи пеещият образ на Фреди Меркюри. Просълзен, Брайън Мей каза: "Усещам, че духът му е с нас" и отново повтори: "Красива публика". По-късно Фреди "пя" с групата си и на "Bohemian Rhapsody".

Истински талант във вокалите показа барабанистът на Queen Роджър Тейлър, изпявайки "A Kind Of Magic". А след това продължи с дръм шоу.

Концертът беше събитие и за различните в обществото. Там те успяха да си отдъхнат след дълги години спазване на "прилично поведение", и особено след миналата седмица, когато "София прайд" бе критикуван едновременно от националисти и Синода... Защото всички се бяха събрали на "Герена", за да почетат Фреди Меркюри, който също е бил различен, а и уникален. Личност, която не може да бъде копирана.

Вокалистът на шоуто Адам Ламбърт бе приет радушно от всички на концерта. Той ги зарази със свежия си хумор. Закачките му с женското поведение, както и това, че за малко сложи обувки на висок ток, истински забавляваха феновете на Queen.

Имаше и трибют към Дейвид Боуи с живо изпълнение на "Under Pressure", който също се превърна в страхотен купон.

Продължилото над 2 часа шоу завърши с кратка пауза за бис, в която публиката пляскаше под ритъма на "We Will Rock You". Светкавично Queen изпълниха желаното парче, а феновете запяха толкова силно, че Адам притискаше слушалката към ухото си, за да може да чува какво пее. Финалът дойде с "We Are the Champions".