Парче пица за закуска е по-полезно и здравословно от зърнените храни, твърди диетоложка от САЩ.

Експертката по хранене Челси Еймър от Ню Йорк очарова сънародниците си с твърдението, че любимото на мнозина тестено изкушение е по-добро за старт на деня от зърнените закуски, цитирана от в. "Daily Star".

"Пицата е по-балансирана закуска от зърнените храни, които изобилстват от захар. Парче обикновена пица със сирене съдържа балансирано количество въглехидрати, протеини и мазнини. За сравнение - купичка зърнена закуска с обезмаслено мляко съдържа изобилие от захар и въглехидрати", казва Челси Еймър в интервю за Ей Би Си.

"Това не означава, че трябва всекидневно да закусваме пица. Най-добре е да се фокусираме върху баланса между богати на фибри въглехидрати, крехки протеини и полезни мазнини. Така ще се чувстваме сити през цялата сутрин", допълва диетоложката, предаде БТА.