Дъщерята на Данчо Караджов от „Сигнал” не си пада по „предметните награди” и не иска да превръща семейния празник в импровизирана томбола. Ето защо поднася на близките си символични играчки, за чиято визия понякога дава идеи и сама, научи „Монитор”. Човек на жеста се оказа и колегата й в поп бранша – световният шампион по бийтбокс Skiller. “Ако бях по-напорист, за Коледа всеки път щях да си поръчвам инструмент от някое екзотично място, например тарамбука от Непал или Тибет. Но нямам навика да досаждам на приятели и си пазарувам сам по друго време на годината.” Музикантът с удоволствие си спомня най-прозаичните дарове, които намира под елхата и до ден днешен от възрастните си роднини – принадлежности за бръснене, чифт чорапи и шоколад.

За пиарката Ива Екимова наближаващото Рождество Христово също е момент за споделяне на усмивки без опция за осребряване, пише Монитор. С умиление си спомня за първата картичка, която дъщеря й Дара изработва в забавачката. Иначе държи на личната хрумка в подаръците и дава пример с момче, което я издирило, за да се сдобие с вече изчерпан като тираж албум на „Сленг”. „Връчи го на приятелката си за първата им годишнина, като изписа текста на „Синьо” и прибави снимки от ключовите им моменти.

Далеч по-практична е актрисата Биляна Петринска, която не се свени да си поръча екзотична екскурзия от Дядо Коледа. Последният път я послушал и я отвел в Тунис. Фолкзвездата Таня Боева пък свързва Коледата с предложението за брак от любимия й Мишо преди години. „Мислех, че идва с родителите си да се почерпим, а той булка дошъл да иска.” Двойката редовно посреща първи януари в Лас Вегас, а догодина планират да отскочат и до Хаваи.

Снимки на Лора Караджова >>
ЛиЛана и брат й представиха общo парче
Вижте снимки на Ива Екимова и Петрозар >>
Вижте снимки на Биляна Петринска >>