Покрай любимата си жена Камелия тя живее почти постоянно в родината. Двете имат и общ бизнес, като вече откриха и второ кафене в центъра на София.

Люси Дяковска не се смята за бизнесдама. Всичко е направила по интуиция, сама е оформила дизайна на заведенията си, изработвайки красиви дървени мебели.

Дяковска признава пред "Труд", че все още й е трудно да свикне с моментното положение в България: "Много ми е трудно тук. Ежедневието ми изисква поне три пъти повече енергия, отколкото в Германия. Това е свързано с всичко, което ме заобикаля, защото аз черпя по някакъв начин енергия от това, което е около мен.. ."

Люси вижда 100% негативност в погледите на хората по улицата и градския транспорт. Именно това убива положителната й енергия.

Вижте снимки на Люси >>

"Оставям настрана некоректността и непрофесионализма в почти всяка сфера, а тук се сблъсках с много различни сфери и хора, с които трябва да общувам. Докато в Германия всичко е коректно, ясно и точно. Като дойдеш след 20 години от една държава, където всичко е фиксирано в срокове, в начин на общуване, и тук все едно си се върнал десетки години назад. Манталитетът е водещ според мен за това положение", смята Дяковска.

Люси смята, че връщането на много българи към вярата ще помогне на нацията. "Аз мисля, че ние всъщност сме способни на много, ако дадем възможност на разума и на душата си", казва певицата.