71-годишната актриса, която печели БАФТА и е номинирата 31 пъти за Сезар, даде интервю за "Journal du Dimanche" дни преди последният ѝ филм "La Tête Haute" да открие 68-мото издание на филмовия фестивал в Кан.

"Вече няма звезди във Франция. Звездата трябва да бъде виждана рядко и да бъде дискретна, резервирана. С развитието на информационните технологии, намесата в личния живот се случва по всяко време и навсякъде" - каза тя. "Виждаме огромен брой хора, които са страшно известни, имат милиони последователи... и които не са направили абсолютно нищо."

Деньов признава, че тя самата ограничава взаимоотношенията си с новите технологии. "Намирам мобилния телефон за много полезен, но го изключвам, когато е необходимо. Не вечерям в компанията на мобилния си телефон" - добавя тя.

"Прекрасно е хората да имат снимки, но ненавиждам селфита... да снимаш самия себе си през цялото време, за да се фукаш в социалните мрежи - това прави всичко банално. Ужасна е идеята да се снимаме през цялото време и да не живеем живота си" - завършва Катрин Деньов.