Актьорът Велислав Павлов е роден на 16 януари 1974 г. в Берковица. Негова съпруга е актрисата Юлиана Сайска, с която имат малък син - Йоан.

Завършва актьорско майсторство в Нов Български Университет. Два пъти кандидатства в НАТФИЗ, но не го приемат. Последната година е учил в Англия. Още в трети курс режисьорката Деси Шпатова го кани да участва в едно от най-интригуващите заглавия от руския академичен сезон - "Идиот" по Фьодор Достоевски в Народния театър "Иван Вазов".

Режисьорът Илиян Джевелеков му поверява главната роля, на Емил Борилов, в нашумелия български филм "Вездесъщият",който спечели голямата награда за пълнометражен филм на 35-ия Фестивал на българския игрален филм "Златна роза", а наградата ЗА МЪЖКА РОЛЯ отиде в ръцете на самия Велислав Павлов.

Пред Impressio актьорът разказва за незабравимите мигове от живота си, разкрива за кого от близките си се страхува най-много, и кои са любимите му сцени, които го провокират и възбуждат в култовия филм "Вездесъщият":

- Слави, след като завърши снимките на филма "Вездесъщият", след като го гледа, кой е най-големият ти страх? Започна ли да се наблюдаваш, когато не те гледа никой?

- Да, започнах, то е неминуемо, няма как. Темата на филма ме държеше доста дълго време след това.

Жена ми Юлиана (Сайска), която е актриса и се занимава и с психодрама терапия, ми каза на шега - на премиерата или на партито след това: "Освобождавам те от ролята на Вездесъщия!" С други думи - да си стана пак същия обикновен, нормален човек.

Това ми се случва и с театралните роли понякога. Много те превземат и започват да се месят в истинския живот. Това е много опасно нещо за актьорите!

А "Вездесъщият" имаше за мен катарзисен ефект. Цялото приключение - от преди заснемането, от самите снимки, и една година след това - с премиерата и успеха, и наградите...

Преоткриване на околните, на основни връзки, за такъв катарзис говоря... И някакво успокояване, някакво ново ниво... Не да станеш друг човек, а да се приемеш малко по-различен.

За мен професията е много важна и се надявам след този филм да е наистина ново ниво. И това също е катарзис.`

А за кого се страхувам?.. От едно известно време за баща ми и нормално - от време на време за сина ми. Защото са хора в уязвимо положение...

Цялото интервю с актьора четете само в Impressio>>