Ексцентричният музикант и екипът му вечеряли в традиционен ресторант в Стария град, когато изневиделица женски глас се извисил със завидна чистота и техника на специфичното родопско пеене. Девойката, която предпочела да остане анонимна обяснила, че иска специално да поздрави с тази песен мистър Кенеди, а той искрено впечатлен й целунал ръка и пожелал да си набави дискове с музика от родопската област.

Не разбирам думите на тази песен, но от извивките й струи толкова силна емоция и момичето я изпя толкова прочувствено, че сигурно дълго ще помня този момент“ каза мистър Кенеди, отпивайки от чаша асеновградски мавруд.

Вече трети ден Найджъл Кенеди и екипът му са в града под тепетата и репетират заедно с музикантите от Пловдивската филхармония в сградата на ОФД. Ден преди концерта Кенеди сподели, че се чувства много добре в Пловдив и вече е успял да обиколи Стария град, а в плановете му преди концерта влизат още следобедно кафе със стари приятели в парк хотел 'Санкт Петербург“ и обиколка на музикалните магазини.

Найджъл Кенеди репетира в ексцентрично облекло >>