Британският певец Джеймс Артър се завръща с втори сингъл от предстоящия си 4-ти студиен албум "It'll All Make Sense In The End" ("Всичко добива смисъл накрая"), планиран да излезе на 8-ми октомври. Песента "September" е емоционална мид-темпо балада, обединяваща трап музика и акустична мелодия, автори са Джеймс и Уейн Хектор, продуценти са "Red Triangle".

"September" разказва за чувството да бъдеш тотален провал, но в същото време да си късметлия, че имаш до себе си перфектно човешко същество, което се бори с теб. Посветил съм я на безусловната любов към този един човек и желанието да започнеш семейство с него", споделя Артър.

Първият сингъл от албума - "Medicine", който изпълнителят представи през месец март, се превърна в хит, влезе в Топ 10 в британския еърплей чарт и до момента е с над 40 милиона стрийма в дигиталните платформи. Относно колекцията "It'll All Make Sense In The End", той разказва:

"С този албум съм се концентрирал върху конкретно звучене от ден първи и за първи път творя от до на едно място, което може да се чуе и в музиката. Още от началото проектът звучи като албум. Чувството да работиш вкъщи с по-малко хора е много успокояващо и приятно - имах възможността да бъда максимално уязвим".

 

Джеймс Артър има над 30 милиона продадени звукозаписи в цял свят и три издадени изключително успешни албума - "James Arthur", "Back From The Edge" и "YOU", както и девет хита в Топ 40 във Великобритания. Той е награден със специален диск от Spotify за 1 милиард слушания на световния хит "Say You Won"t Let Go", който утвърждава изпълнителя и автор на песни като несравнима сензация.

Доскоро Артър доминираше и световния ефир с колаборацията "Lasting Lover" със Sigala. Песента стигна до №1 в еърплей и iTunes класациите във Великобритания, както и в Топ 10 на най-успешните сингли. Освен това звездата оглави официалната еърплей класация в UK с "Train Wreck" - песен, записана като част от втория му студиен албум "Back From The Edge", която избухна в TikTok. Парчето е със златен сертификат във Великобритания и платинен в САЩ.