През следващите дни времето времето ще претърпи слаба промяна.

До сряда-четвъртък мъглите ще се задържат над Дунавската равнина и в котловините. Температурите на местата с мъгли ще бъдат сутрин от минус 3 до нула, а след обяд до около нула, плюс два градуса в местата с трайни мъгли и 7-8 градуса над по-високите места в низините, където слабото слънце успее да пробие инверсиите и мъглите.

В сряда-четвъртък ще се появи слаб и умерен вятър от североизток и на много места мъглите ще се разсейват през деня, но в защитените от вятър котловини и най-ниски места ще остане мъгливо или  с ниска слоеста облачност. Температурите няма да претърпят съществена промяна.

В събота отначало над Дунавската равнина ще се появи западен вятър. Мъглите ще се разсеят, а облачността ше се увеличи. На места ще превали слаб дъжд и сняг, но според сегашните прогнози съществени валежи не се очакват. Сутрешните температури ще бъдат от минус 3 до плюс 2, а дневните от нула до 5-6 градуса.

В планините ще има променлива облачност, почти без валежи. Температурите на 1200 метра надморска височина ще бъдат около 4-5 градуса, малко по-ниски  в сряда и четвъртък.

Според предварителните очаквания на моделите и дългосрочните прогнози на повечето световни метеоцентрали, декември ще започне със сухо време и температури около или над обичайните за началото на месеца.