Днес ще бъде облачно и хладно. С прекъсвания, през целия ден над страната ще продължи да превалява дъжд, а по най-високите части на планините - сняг. Дневните температури ще са от 9 до 15 градуса. През нощта преваляванията ще продължат и едва сутринта ще започнат да отслабват и спират, отначало  над крайните западни райони. 

Утре минималните температури ще бъдат от 7 до 13, а през деня от 11 до 16 градуса. Около обяд преваляванията ще спират над цялата страна, без  североизточните райони, където все още ще превалява слабо. От запад облачността ще се разкъсва и намалява до незначителна. Ще остане доста ветровито, със силен западен вятър, който в Дунавската равнина и по планинските била на моменти е възможно да бъде и с бурни пориви.

 В събота вятърът ще отслабне, но все още ще бъде до умерен в Дунавската равнина. Заради него, въпреки ясното време, минималните температури ще остават сравнително високи - от 6 до 11 градуса, само на места по високите полета, защитени от вятър - с няколко градуса по-ниски. Дневните температури ще бъдат от 15 до 20 градуса. Ще бъде слънчево.

В неделя съществена промяна на времето няма да настъпи. Вятърът от северозапад ще стихне, но ще се появи слаб, от източна посока. Възможно е на места в низините да се образуват сутрешни мъгли.

В понеделник температурите през деня ще се повишат с няколко градуса и ще бъдат от 18 до 23, на места 24. 

Във вторник и през следващите дни на седмицата условията за мъгли ще бъдат по-изразени, но времето ще остане топло за сезона, сухо предимно слънчево и почти тихо. 

Особено подходящо за туризъм ще бъде планините, където ще бъде с 7-8 до 10 градуса по-топло от обичайното за сезона, слънчево и тихо или със слаб вятър.