Днес ще бъде облачно. Все още на места е възможно да превалява съвсем слабо. Дневните температури ще бъдат от 4 градуса на североизток до 9-10 в югозападните райони. Ще духа слаб и умерен североизточен вятър. 

През нощта срещу вторник облачността от запад ще започне да намалява, а вятърът ще отслабва. Минималните температури ще се понижат и ще са от минус 3 до плюс 2 градуса.  Дневните ще бъдат от 5 до 11, по-високи на юг  и югозапад.  В ниските места и около водните басейни ще  се образуват мъгли, които до обед ще се разсейват в повечето места.

В сряда облачността ще бъде незначителна, в низините и котловините преди обед отново ще бъде мъгливо. Минималните температури ще са от минус 2 до плюс 3, по високите полета до минус 4, минус 5, а дневните - от 7 до 12, малко по-ниски в местата с по-трайни мъгли.

В четвъртък минималните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 4. През деня ще се затопли още и след обяд температурите ще бъдат от 10 до 16 градуса. Ще има повече слънце, с незначителна облачност, но в някои части на низините е възможно задържане на мъгла до късните предиобедни часове и там температурите ще останат малко по-ниски.

В петък и събота облачността ще бъде променлива, по-често значителна. През втория ден в западните райони ще започнат превалявания от слаб дъжд, по високите части на планините - сняг. Дневните температури ще останат без съществена промяна - от 9-10 до 14 градуса, а минималните ще бъдат най-често от 4 до 9.
Вероятният сценарий за неделя и понеделник предвижда 2-3 дневен период  с превалявания, които след тези от края на януари, началото на февруари и тези от вчера и събота, ще продължат да увеличават влагата в почвата в началото на пролетта. Въпреки, че ще бъдат неравномерно разпределени в различните части на страната, в зависимост от траекторията на бавноподвижен средиземноморски циклон, не са изключени и по-значителни количества валежи, чието разпределение и наличност ще се уточнява в следващите дни. 
Температурният фон ще остане около и малко  над обичайния за началото на месец март.

Коментари, дискусии и предложения - в клуб  "метеорология и климат".