Днес преди обяд ще бъде слънчево и ветровито. Повече облачи ще имав източните райони. В Дунавската равнина ще духа умерен и силен западен вятър. Дневните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса. Причвечер от запад облачността ще се увеличава, а вятърът от запад ще стихне.

Още преди полунощ отново ще се появи и ще се усилва вятър от юг и югозапад. Минималните температури утре ще бъдат положителни в цялата страна - от  2 до 7 градуса.

През деня ще има средна и висока облачност. В източните райони и северно от планините ще духа умерен вятър от юг. Дневните температури ще са от 10 до 15 градуса, на местата, чувствителни на южен вятър - до 16-17, а в северозападните райони - до 8-10.

В сряда ще остане топло за февруари, с минимални температури от 1 до 6, в източните и южни райони до 10-12. през деня стойностите ще са от 12 до 17 градуса, в източните и крайните южни райони до 18-20.

Облачността ще бъде значителна, но предимно средна и висока. На места не е изключено да превали съвсем слаб дъжд.

В четвъртък минималните температури ще бъдат от 3 до 8, а дневните слабо ще се понижат и ще са от 10 до 15, само на юг до 16-17 градуса. Облачността ще се вплътни и снижи и  на повече места са възможни слаби превалявания от дъжд. Съществени валежни количества не се очакват. 

В петък през страната ще премине пореден атмосферен фронт. Ще се появи и усили западен вятър, а облачността временно ще се увеличи. На места, главно в Предбалкана и източните райони ще превали краткотраен дъжд. Минималните температури ще са от 2 до 7, а дневните - от 10 до 15 градуса.

В събота и неделя ще остане слънчево и топло за сезона. Временни увеличения на облачността ще има през първия ден. Минималните температури ще са от 3 до 8, през първия ден на места в котловините и ниските части на низините - до около нула, минус 2, а дневните - от 12 до 17 градуса. В събота през деня ще бъде почти тихо, а в неделя отново ще се появи вятър от юг.