Както съобщават полските средства за масова информация, представителят на Полша - министърът по охрана на околната среда на страната Марцин Королец, е гласувал против приемането на документа. Той е обосновал отказа си да го подкрепи(единствен сред останалите 26 представители) с това, че подобен сериозен документ не може да бъде приет за един ден, без необходимото анализиране и задълбочено обсъждане.  Документът, внесен по предложение на Дания, предвижда до 2030 година емисиите на въглероден диоксид от страните-членки да бъдат редуцирани с 40 на сто спрямо нивото на същите от 1990 година, до 2040 - с 60 на сто, а към 2050 г. със доста сериозните 80 процента спрямо базисната 1990.  
Комантар на vremeto.dir.bg: 
Не е известно какви са точните причини за подобен вот на полския представител, но освен факта, че Полша притежава едни от най-големите залежи на  въглища на континента, подобна позиция би имала и чисто рационална обосновка. На фона на безкритичното гласуване на конвейер на подобни необмислени и следващи "модерните" политически течения в световен мащаб, решения, представителят на Полша за пореден път доказва, че някои страни или части от техния политическия елит са в състояние да действат разумно и дори мъжествено на фона на безропотния мейнстрийм. 
Учудване буди инерционното поведение на всички останали представители, гласуващи един документ със съмнителни препоръки и решения, касаещи националните икономики, особено на фона на последния зимен месец, който беше рекордно студен за почти целия континент, с температури, невиждани за последните 60 години, вкл. на места в нашата страна. 
Подобно решение без съмнение би забавило икономическият ръст във всички страни на зоната, рано или късно(заради съответните бюрократични тежести, такси и глоби) би оскъпило всички горива и би засегнало  обикновените хора от по-ниските социални слоеве в страните(но не само!), чиито представители са на път да приемат подобен документ. 
Не на последно място, ще напомним, че основният инициатор на протокола от Киото, в чийто дух са издържани всички последващи реални решения на национално и европейско ниво - САЩ, така и не ратифицира този изключително спорен документ. Същият не е ратифициран и от Китай, а фактът, че и Русия не се е присъединила към него, прави приемането му от останалите страни безпредметно и е всъщност напълно неразбираемо действие, при нежелание да се използват по-силни думи. Подобни самоограничения със сигурност биха понижили икономическия ръст, заради допълнителните разходи на икономиката, а и фиска на страната, която се опитва да го прилага.
Същевременно, въпрос на близко бъдеще е да се види коя от двете основни групи климатолози е правата: дали алармистите, които твърдят, че ръстът на глобалната температура през последните години е временно маскиран от слабоактивното Слънце и силната Ла Ниня и ни предстои нов скок, или напротив - намираме се на прага на застудяване, чиито първи проявления вече преживяваме и в следващите години планетата ще се охлади съществено.