Днес ще има незначителна облачност, увеличаваща се в следобедните часове, когато само на места в западните райони и около планините е възможно да превали и прегърми. Температурите ще бъдат от 24 до 29 градуса, на места в Югозападна България до 30. В района на София днес след обяд все още са възможни локални краткотрайни превалявания, а очакваната максимална температура ще бъде около 26 градуса.

От утре до неделя ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност след обяд. Превалявания са малко вероятни. Температурите ще се повишават и утре ще бъдат от 27 до 32, а през почивните дни от 29 до 34 градуса, на места до 35.

В края на неделния ден и през нощта срещу понеделник над страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността ще се увеличи, главно в Северна България ще превали и прегърми, като според днешните прогнози най-силно изразени ще бъдат явленията в североизточните райони. Вятърът от запад -северозапад ще се усили до умерен, в Дунавската Равнина - временно силен. Температурите в понеделник ще се понижат с няколко градуса и ще бъдат от 24 до 29, само в крайните южни райони до 30 градуса.

До полунощ срещу вторник вятърът от запад на изток бързо ще стихва и от вторник до края на седмицата ще се установи сухо и горещо време, с температури отначало от 27 до 32, а от средата на седмицата - от 30 до 35, в някои райони до 36 градуса.