Днес на много места в страната ще бъде най-горещият ден за месеца. Ще бъде слънчево и горещо. Температурите в Северозападна България и района на Сандански ще достигнат 36-38 градуса.
В настоящия час най-горещите места в страната са Сандански, с 36.7 градуса, Видин с 35.5 и Пазарджик, с 35.4 градуса. До 16.30-17 часа температурите ще се повишат още малко. В останалата част на страната градусите са в интервала от 31 до 34, за София 32. По-хладно е по морския бряг, където заради бриза откъм морето температурите са от 26 до 29 градуса.

Утре времето ще остане без съществена промяна, но от североизток, макар отначало слабо, ще прониква малко по-хладен въздух и температурите в източната половина на страната няма да достигнат днешните стойности.

В западната част на страната ще остане горещо и на места температурите отново ще достигнат и преминат 35 градуса.

От петък процесът на постепенно понижение на температурите ще продължи. Вятърът от изток -североизток ще се усили и през почивните дни и началото на следващата седмица в цялата страна те ще са в интервала от 27 до 32, 33 градуса. Ще остане предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, но почти без валежи.

ИЗБРАНО